نکات تنظیم نمونه قرارداد کار موقت + نمونه قرارداد کاری برای کارفرما و نمونه قرارداد آزمایشی

-
بروزرسانی:1403/05/25
زمان مطالعه: 15 دقیقه
-سیاست انتشار مطالب
قرارداد کار موقت

قرارداد کار موقت یا قرارداد کار با مدت معین و نکات آن، از مهم‌ترین مسائل حوزه روابط کارگری و کارفرمایی است. تلاش می‌کنیم که با زبانی ساده، مهم‌ترین نکات تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد مدت معین را بیان کنیم. البته ما در نوشته‌ای دیگر در مورد همه شرایط استخدام در قانون کار مطالب اساسی را با شما تبادل کردیم. ضمن این‌که در یک نوشته دیگر، در مورد حق بیمه کارگر و حق بیمه کارفرما نکات مهمی را مطرح کردیم.

در رابطه با این قرارداد سوالات زیادی پرسیده می‌شود و در مواقعی شاهد این مساله هستیم که وجود کلمه «موقت» در عنوان قرارداد، ابهاماتی را برای کارفرمایان یا نیروی کار انسانی ایجاد می‌کند. بیشترین سوال کارفرمایان این است که موقت بودن این قرارداد برای در اختیار داشتن نیروی انسانی چه محدودیت‌هایی دارد و به طور کلی منظور از موقت در عنوان این قرارداد چیست؟

در یک پاسخ مختصر و ساده باید بگوییم که در اکثر مواقع، قراردادهای استخدامی که در بخش خصوصی تنظیم و امضا می‌شوند، از نوع قرارداد کار موقت هستند. منظور از موقت بودن قرارداد این است که طرفین نسبت به تمام سال‌های خدمت نیروی انسانی به یکدیگر تعهد ندارند اما می‌توانند برای بازه زمانی مشخص (مدت معین) با یکدیگر قرارداد امضا کنند. بنابراین، شما می‌توانید مدت این قرارداد را از چند ماه تا چند سال تعیین کنید.

در ادامه این مقاله، به صورت جامع در خصوص دیگر ابعاد حقوقی این قرارداد توضیح می‌دهیم.

در این نوشته خواهیم گفت که قرارداد کار موقت چیست از طرف دیگر، شرایط بهترین قرارداد کار معین را مرور می‌کنیم. با رکلا همراه باشید.

قرارداد کار موقت چیست (قرارداد مدت معین)

«قرارداد کار موقت نوعی قرارداد مدت معین است که تاریخ شروع و پایان آن از همان ابتدا و در زمان امضای قرارداد تعیین می‌شود و در تمام مدت قرارداد نیز کارفرما حق ندارد جز در مواردی خاص، قرارداد کاری را فسخ کند.»

وقتی می‌خواهیم به استخدام کسی در بیاییم یا کسی را استخدام کنیم و از طرفی، کاری که قرار است توسط ایشان انجام شود یک کار موقت مثل نقاشی کردن یک ساختمان خاص یا اجرای دکوراسیون داخلی یک واحد آپارتمان است بهترین کار، نوشتن قرارداد کار موقت یا نمونه قرارداد کار معین می‌باشد. ضمن اینکه، گاهی برای اضافه کردن نیروی کار جدید به شرکت خود، می‌توانیم از قرارداد کار موقت با مدت معین استفاده کنیم.

قرارداد کار موقت

قرارداد استخدام موقت

اگر کارفرما هستید و قصد دارید به‌ صورت موقت، کسی را استخدام کنید یا کارمند و کارگر هستید و می‌خواهید در یک شرکت یا کارگاه، به صورت غیر دائمی، کار کنید، قرارداد مناسب شما، قرارداد استخدام موقت است.

قرارداد استخدام موقت همان قرارداد کاری غیر دائمی است که در بالا به آن اشاره کردیم. پس هر دو به یک معنی و هر دو قرارداد، تابع قانون کار است و این عناوین تغییری در قانون حاکم بر آن، ایجاد نخواهد کرد.

تنظیم قرارداد کار موقت

در تنظیم قرارداد کار موقت به چه نکاتی توجه کنیم تا بهترین قرارداد کار را بنویسیم؟

در ادامه، مهمترین نکات قرارداد استخدام موقت را بررسی می‌کنیم. این نکات حتی در یک نمونه قرارداد ساده کار نیز، باید رعایت شود. این شرایط، از مشخصات طرفین قرارداد آغاز می‌شود و تا تعداد نسخه‌های آن، ادامه خواهد داشت. آگاهی از بخش‌های مهم این قرارداد، به شما کمک می‌کند که بتوانید در هنگام مطالعه ابتدایی متن آن، به خوبی قرارداد را ارزیابی کنید و کیفیت آن را مورد بررسی قرار دهید. علاوه براین، این امکان را خواهید داشت که از صحت و اعتبار آن مطمئن شوید. چه در نقش کارگر این قرارداد را امضا کنید و چه کارفرما باشید، آگاهی از ابعاد حقوقی این قرارداد برای شما بسیار مهم و ضروری است. در ادامه درباره هر بخش توضیح می‌دهیم:

اول) مشخصات طرفین در قرارداد کار موقت با مدت معین قید شود.

البته در مورد مشخصات کارفرما نکته خاصی وجود ندارد و همان مشخصات معمولی مثل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره  ملی، نشانی و تلفن درج می‌شود.

اما سوال مهم و اساسی در مورد مشخصات طرفین قرارداد کار موقت این است که:

در زمان تنظیم قرارداد کار موقت، از کارپذیر ( کارمندی ، کارگری ) چه مشخصاتی درخواست کنیم؟

در پاسخ به سوال بالا باید گفت که موارد زیر حتماً در قسمت مشخصات کارمند قید شود:

  1. تاریخ تولد؛
  2. مجرد یا متاهل بودن؛
  3. وضعیت نظام وظیفه؛
  4. تعداد فرزند؛
  5. نوع مدرک تحصیلی؛
  6. در کنار مشخصات شناسایی مثل نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، نشانی و تلفن.

دوم) مدت قرارداد در زمان تنظیم قرارداد کار موقت مشخص شود.

چون هدف شما از تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین آن است که به صورت موقتی در جایی فعالیت کنید یا کسی را به صورت غیر دائمی استخدام کنید؛ پس لازم است که تاریخ شروع و تاریخ پایان قرارداد دقیقاً قید شود. لطفاً این نکته مهم را فراموش نکنید.

مثلا می‌توانید جمله زیر را در متن قرارداد بنویسید:

مدت اعتبار این قرارداد از تاریخ (اینجا تاریخ شروع به کار را بنویسید) تا تاریخ (در اینجا نیز تاریخ خاتمه کار را بنویسید) است. این قرارداد تنها با توافق بعدی طرفین، قابل تمدید خواهد بود.

سوم) موضوع کار در زمان تنظیم نمونه قرارداد کار موقت به طور دقیق تعیین شود.

برای چه کاری اقدام به تنظیم قرارداد کار موقت کرده‌اید؟ می خواهید برای کارفرما چه کاری را انجام دهید یا اگر شما کارفرما هستید، دقیقاً چه کاری را از کارپذیر انتظار دارید؟ لطفا به طور روشن و بدون ابهام نوع کار را در زمان تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین مشخص کنید. اگر جملات کلی و پر از ابهام در مورد نوع کار و موضوع آن در متن قرارداد به کار رفته‌ است از امضای آن خودداری کنید. ضمن اینکه ابهام بی حد و اندازه در این مورد، باعث می‌شود که قانون گذار نیز، چنین قراردادی را باطل بداند.

بنابراین اگر بنا به هر دلیلی مجبور به رفع اختلاف از طریق مراجعه به اداره کار شوید؛ قاضی ممکن است به نفع شما رای ندهد و محکوم گردید.

چهارم) ساعات کار قرارداد کار موقت به طور مفصل بیان شود.

با وجود این که امروزه و در زمان تنظیم قرارداد کار موقت ، در جامعه ما تخلفات زیادی در خصوص ساعت کار کارپذیر (کارگر ، کارمند) صورت می‌گیرد اما توصیه می‌کنیم که برای آنکه در آینده دچار مشکل نشوید در قرارداد قید کنید که ساعت کار مطابق قانون کار است.

فرقی نمی‌کند که کارفرما یا کارپذیر هستید!

برای اینکه بعداً دچار مشکل بزرگ‌تری مثل جریمه‌های اداری نشوید، مطابق قانون و لااقل بر اساس حداقل حقوق مقرر در قانون کار عمل کنید.

البته می توانید نمونه قرارداد موقت کار را به صورت کار ساعتی تکمیل کنید.

پنجم) محل انجام کار را با نشانی دقیق در قرارداد کار موقت بنویسید.

در زمان تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین ، حتماً محل انجام کار را مشخص کنید. البته منظور ما از تعیین محل انجام کار این نیست که مثل نوشتن نشانی منزل در برخی فرم‌های اداری، جزئیات را به طور مفصل در این مورد بنویسید. نه! حتی اگر می‌خواهید یک نمونه قرارداد کار در منزل تنظیم کنید؛ همین که شهر محل انجام کار موقت را تعیین کنید و مثلاً در قرارداد قید شود که محل کار مثلاً در شیراز است کفایت می‌کند.

ضمناً! در مورد امکان یا عدم امکان تغییر محل انجام کار توسط کارفرما، در زمان تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین به توافق برسید. به‌ عبارت دیگر، مشخص شود که آیا کارفرما می‌تواند کارپذیر (کارگر ، کارمند) را برای انجام کار به شهر دیگری منتقل کند یا خیر؟

یکی از فواید تعیین محل انجام کار این است که تحت شرایطی و با فرض تغییر محل کار، می‌توانید از کارفرما حق ماموریت دریافت کنید.

قرارداد موقت کار

ششم) دستمزد و مابقی مبالغ و حقوق را به طور مفصل توضیح دهید.

همان‌طور که عرض کردیم و پیشنهاد دادیم، لطفاً از حداقل‌های قانونی حقوق و مزایا ، مثل حق الزحمه ، سابقه کار ، حق اولاد و حق مسکن مبلغ پایین‌تری را در نمونه قرارداد موقت کار قید نکنید. بر همین اساس نمونه قرارداد کار ساعتی بدون بیمه که در برخی وب‌سایت‌ها دیده می‌شود یک نمونه توافق نامه کاری غیرقانونی است. زیرا بیمه حق قانونی کارگر محسوب می‌شود. البته قراردادهایی مانند قرارداد پیمانکاری تک نفره وجود دارد که آن قراردادها نیز، شرایط قانونی خود را خواهند داشت و قراردادهای ظریفی هستند. در واقع برای استفاده از چنین قراردادهایی لازم است که حتما با یک متخصص امور قراردادها مشورت کنید زیرا ممکن است اساساً استفاده از چنین قراردادی به شما توصیه نشود.

هر سال وزارت کار و رفاه اجتماعی حداقل حقوق و مزایا را تعیین می‌کند و به اطلاع عموم می‌رساند. شما می‌توانید از طریق صفحه رسمی وزارت کار و رفاه اجتماعی از این حداقل‌ها مطلع شوید. اگر می‌خواهید حقوق را به صورت دستمزد ساعتی یا دستمزد روزانه دریافت یا پرداخت کنید، در زمان تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین به جای عبارت «حقوق ماهیانه» از عبارت «دستمزد ساعتی» یا «دستمزد روزانه» استفاده کنید.

برای مثال به کادر قرمز رنگ تصویر زیر که بخشی از قرارداد کار موقت است و در بخش نمونه قرارداد رکلا وجود دارد توجه کنید.

نمونه قرارداد کار موقت

نکته مهم در مورد حق اولاد، سقف تعداد فرزندان است. در گذشته، این سقف به تعداد دو فرزند بود. یعنی در صورتی که کارگر یا کارمندی، بیش از دو فرزند داشت در هر حال، به تعداد دو فرزند از حق اولاد بهره مند میشد اما در حال حاضر این سقف برداشته شده است. بر همین اساس، کارگران و کارمندان به تعداد فرزندان خود، مستحق دریافت حق اولاد خواهند بود.

هفتم) وضعیت تعطیلات را در زمان تنظیم قرارداد کار موقت را مشخص کنید.

وقتی مشغول تنظیم قرارداد کار مدت معین یا تنظیم قرارداد کار موقت هستید در خصوص تعطیلات تعیین تکلیف شود.

پیشنهاد می‌کنیم در این مورد، با توجه به الزامی بودن رعایت قوانین و مقررات کار، مرخصی‌های هفتگی و سالانه را مطابق قانون کار اعلام کنید.

در این صورت، روز جمعه، روز تعطیل هفتگی با مزد است.

تعطیلات رسمی برابر با تعطیلات رسمی کشور ایران است.

هشتم) مرخصی کارپذیر در متن قرارداد کار مدت معین تعیین شود.

در مورد مرخصی‌های کارگر از جمله مرخصی استحقاقی ، در فرم قرارداد کار موقت ، همه چیز را مطابق مقررات قانون کار اعلام کنید. البته می‌توانید این بخش را در متن قرارداد ننویسید اما نکته مهمی که وجود دارد این است که این قسمت و بسیاری از بخش‌های دیگر قرارداد کار موقت، حتی اگر در متن قرارداد نیز نوشته نشوند همچنان در روابط میان کارگر (کارمند) و کارفرما حاکم خواهند بود زیرا بخش‌های زیادی از قانون کار، قابل توافق نیست.

نهم) تعهدات کارفرما و کارپذیر در زمان تنظیم قرارداد کار موقت شرح داده شود

جزئیات تعهداتی که کارفرما و کارپذیر (کارگر ، کارمند) بر عهده دارند در تنظیم قرارداد کار موقت یا قرارداد کار با مدت معین مشخص شود. در واقع هر چیز مهمی را که دو طرف قرارداد در مورد آن توافق کرده‌اند در متن فرم قرارداد کار موقت ، به صورت روشن و بدون ابهام بنویسید. به توافق شفاهی اکتفا نکنید تا بعداً در این مورد دچار مشکلات مالی و حقوقی نشوید. مثلاً در قرارداد تاکید کنید که کارفرما وظیفه دارد تمامی تکالیف قراردادی خود به‌ ویژه پرداخت حقوق را به‌ صورت کامل انجام دهد یا تاکید کنید که کارپذیر تعهد کرد در صورت ورود خسارت به اموال کارفرما، خسارات را جبران کند. شما می‌توانید جهت تضمین تعهدات کارپذیر، یک یا چند ضمانت از ایشان دریافت کنید و قانون این حق را از کارفرما نگرفته است.

دهم) نسخه‌های قرارداد در زمان تنظیم نمونه قرارداد کار موقت قید شود.

حتماً در فرم قرارداد کار موقت قید شود که این قرارداد در چهار نسخه متحد المتن و متحد الشکل تنظیم گردیده است.

  1. یک نسخه از آن نزد کارفرما باقی می‌ماند؛
  2. یک نسخه به کارپذیر تحویل داده می‌شود؛
  3. یک نسخه نزد تشکل کارگری (در صورت وجود) تحویل داده می‌شود؛
  4. و یک نسخه توسط کارفرما به اداره کار و رفاه اجتماعی تقدیم می‌گردد.

البته این وظیفه مطابق با قانون کار به عهده طرف‌های قرارداد کار است.

این تعداد نسخه، حتی در یک نمونه قرارداد کاری ساده و موقت نیز رعایت می‌شود.

نمونه قرارداد کار ساعتی بدون بیمه

قرارداد کار ساعتی بدون بیمه و فرم قرارداد کار موقت بدون بیمه ، مفهومی ندارد. قانون کار از قوانین آمره است و هرنوع توافقی که برخلاف آن انجام شود، فاقد اعتبار است. بنابراین، با توجه به اینکه بیمه در قانون کار مورد توجه قرار گرفته است، امکان توافق برخلاف آن وجود ندارد البته این موضوع به نفع کارفرما نیست.

ماده 148 قانون کار در این مورد صراحت دارد و بیان می‌کند:

«کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.»

به قرارداد کار ساعتی ، قرارداد حق الزحمه ساعتی نیز گفته می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم در این مورد، ویدئو زیر را تماشا کنید:

نمونه قرارداد کار سه ماهه چیست (نمونه قرارداد آزمایشی)

مطابق ماده 11 قانون کار، کارفرما و کارگر می‌توانند با توافق یکدیگر، مدتی را به عنوان دوره آزمایشی تعیین کنند.

این دوره دارای ویژگی‌های زیر است:

  1. دوره آزمایشی سه ماهه فقط برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا است.
  2. در دوره آزمایشی هریک از طرف‌های قرارداد کار می‌توانند بدون اخطار قبلی، رابطه کاری را قطع کنند.
  3. در صورت قطع رابطه کاری توسط کارفرما، ایشان موظف است حقوق تمام دوره آزمایشی را به کارگر پرداخت کند.
  4. در صورت قطع رابطه کاری توسط کارگر، ایشان فقط مستحق دریافت حقوق مدتی است که کار کرده است.

مدت قرارداد کار موقت

کارفرمایان و کارگران زیادی از ما پرسیدند که قرارداد کار موقت را برای چند روز تنظیم کنیم؟ آیا محدودیت خاصی در این مورد وجود دارد یا خیر؟ پاسخ این سوال، خیر است. هیچ محدودیتی از طرف قانون گذار تعیین نشده است و شما می‌توانید قرارداد کار موقت خود را برای هر میزان زمانی که می‌خواهید تنظیم کنید. بنابراین ممکن است قرارداد کاری داشته باشیم که مدت آن سه ماه است و یک قرارداد دیگر نیز که اتفاقا آن هم، قرارداد کار موقت است برای مدت یک ماه تنظیم شود. در مثال ما، هر دو قرارداد از نظر اعتبار صحیح خواهد بود و سه ماهه یا یک ماهه بودن مدت هریک از آن‌ها، باعث بی‌اعتبار شدن اصل قرارداد نمی‌شود.

پرداخت بیمه کارگر به خودش!

بعضی از کارفرمایان، حق بیمه کارگر یا کارمند را به خودش پرداخت می‌کنند و رسید دریافت می‌شود. باید توجه داشته باشید که این کار، روش صحیحی نیست. زیرا مسئولیت شما در خصوص پرداخت حق بیمه تمام نمی‌شود و حتی به دلیل تاخیر در پرداخت، جریمه می‌شوید حتی اگر از کارگر خود، رسید دریافت کرده باشید.

سخن پایانی در مورد قرارداد استخدام موقت

همان‌طور که می‌دانیم با توجه به پیچیده بودن موضوع تنظیم قراردادها، باید در زمان تنظیم قرارداد کار موقت یا تنظیم قرارداد کار با مدت معین ، تمام ابعاد تخصصی و حقوقی آن را در نظر گرفت.

حتی تنظیم یک نمونه قرارداد ساده کار نیز، نیاز به دانش حقوقی و تجربه دارد.

نمونه قرارداد کار موقت

تیم حقوقی رکلا یک نمونه قرارداد کار موقت تنظیم کرده است. شما می‌توانید با زدن بر روی تصویر زیر، قرارداد کار را دریافت کنید. از طرف دیگر، تیم حقوقی رکلا، خدمات مشاوره حقوقی تلفنی را به خدمات حقوقی خود اضافه کرده است. برای دریافت مشاوره از وکیل، روی لینک قبل بزنید.

ممکن است روابط کاری شما به گونه‌ای باشد که ترجیح دهید یک قرارداد اختصاصی تنظیم کنید و در متن قرارداد، به شروط و تعهدات ویژه‌ای که در نظر دارید، اشاره کنید. برای انجام چنین اقدامی باید در نظر داشته باشید که قرارداد اختصاصی شما نیز باید با رعایت چهارچوب‌های قانون کار تهیه و تنظیم شود. برای اطمینان از تهیه یک قرارداد کارآمد و مناسب، استفاده از خدمات تنظیم قرارداد اختصاصی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

نمونه قرارداد کامل

همین حالا روی تصویر زیر بزنید و وارد صفحه توضیحات قرارداد شوید.

نمونه قرارداد کار موقت
دانلود قرارداد
ابراهیم زارع مویدی
«ابراهیم زارع مویدی» بنیان گذار مجموعه حقوقی رکلا و کارشناس ارشد حقوقی است. نظر به اهمیت مسائل حقوقی و به ویژه قراردادها، «ابراهیم» بخشی از مقالات موجود در رکلا را شخصا نگارش کرده و در اختیار علاقه مندان به این حوزه قرار داده است.
ثبت نظر یا سوال
star star star star star
نظرات
(50 نظر)
account_circle
سمیه سفری
thumb_up_alt
اگر کارفرما طی ۱۹ سال قراردادها را با کارمند به صورت ۶ ماهه تمدید کند آیا طبق قانون او موظف نبوده که مدت قرارداد جدید را افزایش دهد؟ مثلا ۱ ساله؟
19:15
08 بهمن 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
خیر. از نظر فنی و حقوقی، ارتباطی میان صدور لیست بیمه و مدت قرارداد کار موقت بین شما و کارفرما وجود ندارد.
14:45
10 بهمن 1402
account_circle
میلاد کاظمی
thumb_up_alt
سلام. بنده در حال مذاکره با کارفرمایی هستم که قصد دارد در اسفند ماه با بنده قرارداد کاری ببندد. آیا از لحاظ قانونی می‌تواند بعد از سال ادعا کند که افزایش حقوق سالیانه شامل حال شما نمی‌گردد چون در ماه‌های پایانی قرارداد بسته‌اید؟ آیا قانونی در این زمینه وجود دارد؟ آیا می‌توان در این زمینه تضمینی قابل دفاع از کارفرما دریافت کرد؟ پیشاپیش از پاسخ شما ممنونم.
16:16
08 بهمن 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
مصوبات مرتبط با قانون کار و قانون تامین اجتماعی در خصوص حداقل‌ها به صورت قهری، بر کلیه روابط کاری حاکم خواهد بود حتی اگر در قرارداد به مبالغ کمتری که مرتبط با امسال است اشاره کنید. با این حال، برای تاکید بیشتر، در خصوص شمول قواعد مرتبط با حداقل حقوق و مزایای سال جاری بر روابط کاری میان خودتان در متن قرارداد کار موقت تاکید کنید.
19:33
08 بهمن 1402
account_circle
سیما سالکی
thumb_up_alt
اگر شروع ماه روز جمعه باشد شروع به کار چه روزی میخورد و آیا کارگر یک روز کسر کار میخورد؟
18:35
04 بهمن 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
خیر. کسر حقوق نخواهد خورد زیرا روز جمعه یکی از مجموع تعطیلات رسمی کشور است که ممکن است بارها در طول مدت فعالیت کارگر یا کارمند به چنین روزی یعنی روز جمعه برسیم.
12:35
07 بهمن 1402
account_circle
محمود حمادی
thumb_up_alt
سلام خسته نباشید عذر میخوام سوال من در مورد قراردادم هست که به صورت بومی مقیم بسته شده ولی به صورت 20 شیفت 12 ساعته دارم کار میکنم. سوال اول اینکه آیا به من سختی کار تعلق میگیره و 20 ساله بازنشست میشم؟ دوم آیا این کار قانونی است؟
23:59
25 دی 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
این موضوع بیشتر از آنکه با قانون کار در تماس باشد با روال جاری و بخشنامه‌های سازمان تامین اجتماعی ارتباط دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات واقعی و مبتنی بر وضعیت خود، به کارگزاری تامین اجتماعی منطقه مراجعه کنید.
16:58
26 دی 1402
account_circle
رضا بیانی
thumb_up_alt
سلام بفرمایید می‌شود در قرارداد موقت 3 ماهه کار این مطلب را درج نمود که کارگر با درخواست کارفرما باید حداقل 4 ساعت در روز اضافه کاری کند؟
09:53
09 دی 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
در خصوص اضافه کاری قرارداد کار موقت، نظر کارگر یا کارپذیر از اهمیت برخوردار است و نمی‌توان ایشان را مجبور به اضافه کاری کرد.
15:09
09 دی 1402
account_circle
گودرزی
thumb_up_alt
سلام وقت بخیر، بنده سه سال در شرکت خصوصی کار کردم. اول سال یک قرارداد ۶ ماهه داشتم. برای مهرماه هم یک قرارداد یک ماهه نوشتیم. بعد از اتمام مهر، نامه عدم نیاز دریافت کردم. با توجه به یک ماهه بودن قرارداد آخر، من مشمول بیمه بیکاری میشم؟
16:03
23 آبان 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
مقررات مرتبط با بیمه بیکاری قرارداد کار موقت با توجه به اینکه صلاحیت صدور بخشنامه در این خصوص در اختیار سازمان تامین اجتماعی است، پیوسته در حال تغییر خواهد بود. لذا به محتواهای موجود در فضای وب بسنده نشود و حتما به صورت حضوری به کارگزاری یا سازمان در منطقه محل کار خود مراجعه کنید.
18:58
24 آبان 1402
account_circle
مقدسی
thumb_up_alt
سلام بنده پیمانکار جز هستم و یکی از دوستانم در بندر یک پروژه نصب ماشین آلات گرفته و به من پیشنهاد همکاری داده به صورت پیمانی و این پروژه توسط یک شرکت بزرگ خصوصی با بخش دولتی منعقد گردیده و آن شرکت بزرگ با یک شرکت کوچکتر قرارداد دارد و دوست من برای شرکت کوچکتر کار می‌کند بدون قرارداد. آیا من می‌توانم با دوستم که نه شرکت دارد و نه قرارداد، قرارداد پیمان کاری نصب ماشین آلات را ببندم از نظر قانونی قابل اجرا و پیگیری است؟
10:32
23 آبان 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
خیر. عملا دوست شما علی رغم اینکه در شرکتی که پروژه را گرفته است کار می‌کند اما دارای سمت نیست و انگار دارید با شخص ثالث برای پروژه شخص دیگر قرارداد می‌بندید و ممکن است تمام پرداخت‌ها و هزینه‌هایی که برای انجام این کار انجام می‌دهید هیچ وقت قابل مطالبه نباشد. لذا احتیاط کنید.
16:38
23 آبان 1402
account_circle
آذر
thumb_up_alt
سلام. ببخشید من از ۸ صبح تا ۴ بعد ظهر کارخانه لواشک و ترشک کار می‌کنم حقوقم ۶ میلیونه. صاحب کارم میگه با من قرارداد کار موقت داره اما پیش خودشه. من روز اول کارم فقط دو تا برگه امضا کردم ولی نمیدونم چی بود. بهم بگید که الان چکار کنم؟
12:03
18 شهریور 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
همیشه پیش از امضای هر قرارداد، حتما محتوای آن را به صورت کامل مطالعه کنید. البته می‌دانیم که ممکن است در شرایط خاصی باشید و بر همین اساس نتوانید نسبت به محتوای قرارداد، احاطه کامل پیدا کنید مثلا ممکن است تحت شرایط مالی خاصی باشید که شما را مجاب می‌کند که حتما در این کار، مشغول به فعالیت شوید اما مسئولیت‌هایی که به دنبال آن، متوجه شما خواهد شد ممکن است بسیار سنگین باشد. لذا حتی در این شرایط نیز حتما تمام مفاد قرارداد را بخوانید زیرا دقیقا معلوم نیست که مشغول امضای چه متنی هستید.
18:17
19 شهریور 1402
account_circle
یاسمن
thumb_up_alt
سلام سه ماه هست که با قرارداد موقت، منشی شیفت صبح مطب یه پزشک هستم آیا میتوانم در جای دیگری هم بعد از ظهرها کار کنم؟ این برام از نظرقانونی دردسر نمیشه؟
14:53
25 مرداد 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
منع قانونی وجود ندارد و می‌توانید باقی مانده مدت مجاز کار روزانه را در محل دیگر به کار مشغول باشید. در واقع اینکه کارفرمای شما با شما قرارداد کار موقت تنظیم کرده است و در ساعاتی از روز، تحت اختیار ایشان هستید مانع از آن نخواهد بود که بتوانید در ساعات دیگری از روز، در محل دیگر، به انجام امور خود بپردازید. به بیان دیگر، قرارداد کار موقت شما با کارفرمای اول که برای ساعات مشخصی از روز تنظیم شده است این امکان را از شما نفی نخواهد کرد که بتوانید در صورت اقتضا، در محل دیگر و زیر نظر کارفرمای دیگر، نسبت به انجام امور دیگر اقدام کنید و می‌توانید از محل دوم نیز عواید مالی (دستمزد) داشته باشید.
20:52
25 مرداد 1402
account_circle
علی طاهری
thumb_up_alt
سلام من در جایی مشغول به کار هستم و قرارداد یک ساله امضا کردم اما متاسفانه متن قرارداد رو نخوندم الان هم می‌خواهم استعفا بدم اما اون‌ها قبول نمیکنن و میگن هنوز قرارداد داری باید چیکار کنم؟ شرایطی برای فسخ قرارداد هست؟ قرارداد موقت هست.
20:43
20 مرداد 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
کارفرما نمی‌تواند مانع از استعفای شما شود حتی اگر در متن قرارداد کار موقت، این حق از شما سلب شده باشد. به عبارت دیگر، توافقاتی که در متن این قرارداد انجام می‌شود در صورتی که خلاف مفاد قانون کار و قانون تامین اجتماعی باشد، از اعتبار برخوردار نخواهد بود. برای مثال فرض کنید که شما با کارفرما توافق کرده‌اید که برای مدت یک سال و بدون حق استعفا، برای ایشان کار کنید و حتی برای آن، ضمانت اجرا تعیین شده است. در این مثال، توافق بین شما و کارفرما حتی اگر در زمان امضای قرارداد، با رضایت شما انجام شده باشد از اعتبار برخوردار نخواهد بود و شما همچنان می‌توانید خلاف مفاد قانون کار عمل کنید.
23:43
21 مرداد 1402