پرورش قارچ، از مشاغلی است که با زحمت کم، درآمد نسبتا خوبی دارد. این حوزه، توجه کارآفرینان زیادی را جلب کرده است. برای موفقیت در پرورش قارچ ، شما باید شرایط خاصی را فراهم کنید و از تخصص لازم برخوردار باشید. بنابراین در وهله اول، شما باید مکان مناسبی را برای پرورش قارچ تهیه کنید. این مکان باید به آب سالم، برق و منابع انرژی دسترسی داشته و دارای ویژگیهایی از جمله؛ دمای مناسب، رطوبت کافی و نور لازم باشد. ممکن است شما بخواهید در زمینه پرورش قارچ، به صورت انفرادی یا شراکتی کسب درآمد کنید. در این موارد، اجاره سالن برای پرورش قارچ، به صرفهتر و کاربردیتر است و اشخاص نیز تمایل بیشتری به آن دارند. به همین منظور اشخاص برای استفاده از منافع سالن برای پرورش قارچ، نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ را منعقد میکنند.
در این مقاله سعی داریم که با توضیح کلیات این قرارداد ، کارآفرینان حوزه پرورش قارچ را در حل چالشهای حقوقی در این زمینه یاری کنیم.
در یک نگاه کلی به نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، میتوان به ماهیت اجارهای آن پی برد زیرا در این قرارداد، مالک سالن قارچ، سالن را برای مدت معینی در اختیار پرورش دهنده قارچ قرار میدهد. به همین منظور پرورش دهنده قارچ میتواند در این مدت، از منافع و تجهیزات این سالن برای درآمدزایی استفاده کند و در ازای آن به اجاره دهنده، اجاره بها پرداخت میکند.
بنابراین به موجب این قرارداد، مالک سالن قارچ، موجر و پرورش دهنده قارچ (اجاره کننده سالن)، به عنوان مستاجر هستند. در این قرارداد، موجر و مستاجر میتوانند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشند. نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، روابط طرفین را تنظیم میکند و تعهداتی که بر آنها بار میشود را در بر میگیرد. این قرارداد در واقع یک قرارداد اجاره محسوب میشود که از قواعد و ضوابط مربوط به عقد اجاره در قانون مدنی تبعیت خواهد کرد.
طرفین میتوانند بیش از دو شخص باشند. همانطور که اشاره شد، در مواردی که اشخاص میخواهند به طور مشارکتی به امر پرورش قارچ بپردازند، ابتدا باید مکان مورد نظر آن را فراهم کنند. در صورت اجاره سالن قارچ، ممکن است در قرارداد از همه شرکا به عنوان مستاجر نام برده شود. مواقعی نیز این احتمال وجود دارد که تنها یک نفر میان شرکا، به عنوان مستاجر قرارداد را امضا کند. در حالت اخیر، شریک مستاجر، بر اساس کلیات حاکم بر مشارکت، با سایر شرکای خود حساب و کتاب میکند. از آنجا که قرارداد مشارکت مدنی ، از چارچوب موضوعی این مقاله خارج است، به همین حد بسنده میکنیم.
ارکان اساسی این قرارداد، شامل موارد زیر است:
سعی کنید که در این قسمت از نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، مشخصات کامل موجر و مستاجر را بنویسید. این مشخصات شامل مشخصات هویتی است. برای اشخاص حقیقی، نام، نام خانوادگی، شماره ملی، آدرس و شماره تلفن آنها را درج کنید. برای اشخاص حقوقی نیز، نام شخص حقوقی، مشخصات نماینده، شماره ثبتی و آدرس آن را لحاظ کنید.
سالن قارچ، به عنوان موضوع نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ است. شما باید در این قسمت، تمامی مشخصات سالن قارچ را بنویسید. این مشخصات شامل آدرس دقیق، اندازه، تجهیزات و مواردی از این دست است. توجه داشته باشید که موجر موظف است سالن قارچ را بر اساس این اوصاف به مستاجر ارائه کند. در غیر این صورت به موجب ماده ۱2 قانون روابط موجر و مستاجر 1356، برای مستاجر حق فسخ وجود خواهد داشت.
مدت قرارداد، از تاریخی آغاز میشود که طرفین در خصوص آن توافق کردهاند و در متن قرارداد نیز ثبت شده است. در صورتی که تاریخ شروع قرارداد تعیین نشده باشد، زمان امضای قرارداد مدنظر قرار میگیرد. به طور کلی عدم قید مدت در نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، این قرارداد را از اعتبار خارج میکند. این مسئله به این خاطر است که این قرارداد یک قرارداد موقتی است و مستاجر صرفا برای مدت معینی میتواند از منافع سالن قارچ استفاده کند.
اجاره بها یا کرایه، از مهمترین اجزای این قرارداد محسوب میشود زیرا یکی دیگر از ابعاد این قرارداد، معوض بودن آن است. تعیین اجاره بهای سالن قارچ، کاملا به اراده طرفین بستگی دارد. در این موارد نیز سعی کنید که نحوه پرداخت را در متن قرارداد مشخص کنید.
در بسیاری از مواقع، کارآفرینان پرورش قارچ فکر میکنند که با تنظیم و انعقاد نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، مراحل لازم برای شروع پرورش قارچ طی شده است. توجه داشته باشید که اگر شما میخواهید به طور قانونی پرورش قارچ را انجام دهید، باید پس از انعقاد این قرارداد، مراحلی را سپری کنید و برای کسب برخی از مجوزهای لازم درخواست دهید. شما برای پرورش قارچ به صورت خانگی، نیاز به کسب جواز ندارید. کسب این مجوزها، تنها برای تولید انبوه قارچ است. در این بحث، فرآیند اخذ مجوز لازم برای پرورش قارچ را مورد اشاره قرار میدهیم.
برای کسب مجوز برای پرورش قارچ، متقاضیان باید به شرکتهای فعال در زمینه خدمات مشاوره پرورش قارچ مراجعه کنند و فرمهایی را در این زمینه تکمیل کنند. پس از آن شرکت مورد نظر، محلی که متقاضی به موجب نمونه قرارداد اجاره سالن قارچ ، اجاره کرده است را بازدید میکند. در این مرحله پس از اینکه شرایط لازم برای پرورش قارچ مورد ارزیابی قرار گرفت، شرکت درخواست متقاضی را در سامانه اینترنتی ثبت میکند و آن را به سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان او ارجاع میدهد. پس از آنکه مدارک و گواهیهای نام برده مورد بررسی مجدد این سازمان قرار گرفت، مجوز پرورش قارچ (پروانه بهره برداری) صادر میشود.
پس از دریافت این مجوز، متقاضی باید مرحله دیگری را نیز سپری کند. به این ترتیب او باید مهندس ناظری را برای تولید قارچ، به سازمان مهندسی معرفی کند. در این راستا متقاضی موظف است که میان خود و مهندس ناظر، یک قرارداد پیمانکاری ببندد. مدت این قرارداد، 2 سال خواهد بود.
در ادامه تعهدات هر دو طرف این قرارداد را بررسی خواهیم کرد:
برای بررسی همه جانبه تعهدات قانونی مربوط به این قرارداد و سایر ابعاد کسب و کارتان، از یک مشاور حقوقی مشاوره بگیرید و با او گفتگو کنید. تیم حقوقی رکلا به منظور دسترسی سریعتر عموم مردم به خدمات حقوقی، خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و همچنین خدمات تنظیم قرارداد را ارائه میدهد. پس از ثبت درخواست، با شما ارتباط میگیریم.
قرارداد اجاره بدون ودیعه (بدونِ پولِ پیش)
برای دانلود کاملترین نسخه از این قرارداد، روی تصویر زیر بزنید.
قرارداد اجاره به همراه ودیعه (پولِ پیش)
متن کامل این قرارداد را با زدن بر روی تصویر زیر دریافت کنید.