قرارداد اجاره شرکت و همه قوانینی که روی این قرارداد موثر است

نویسنده:سما سلیمانی
-
بروزرسانی:1402/09/21
زمان مطالعه: 8 دقیقه
-سیاست انتشار مطالب
قرارداد اجاره شرکت

شرکت یا کمپانی، محلی است که برای گردهمایی و اجرای یک هدف تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای اشاره به ماهیت کاری یک ملک از عنوان شرکت استفاده می‌کنند. احتمالا تصویر ذهنی شما از شرکت، یک ملک با تعدادی اتاق و سالن‌های بزرگ است که در آن، افرادی مشغول به کار و فعالیت هستند. این تصور ذهنی، قدیمی‌ترین تصویر از شرکت است. امروزه شرکت‌ها و کسب و کارهای جدید، به شیوه‌ای متفاوت عمل می‌کنند. برای مثال ممکن است مکانی که برای تاسیس یک شرکت انتخاب می‌شود، یک دفتر کاری کوچک یا حتی یک اتاق باشد. نمونه قرارداد اجاره شرکت ، یکی از انواع قرارداد اجاره است.

امضا قرارداد به شما کمک می‌کند که مکان مورد نیاز برای تاسیس و راه اندازی شرکت را اجاره کنید. موضوع این قرارداد، اجاره ملک مورد نظر شما خواهد بود. محدودیتی برای استفاده از این قرارداد اجاره شرکت وجود ندارد. اگر بخواهید یک کمپانی بزرگ اجاره کنید یا اینکه یک دفتر کاری کوچک مد نظر شما باشد، قرارداد اجاره نامه شرکت مناسب خواهد بود. این گروه از قراردادهای اجاره، به عنوان قرارداد اجاره املاک تجاری شناخته می‌شوند. زیرا به منظور راه انداری یک مکان برای کسب و کار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قرارداد اجاره شرکت چه کاربرد و ماهیتی دارد؟

نمونه اجاره نامه برای شرکت ، قراردادی است که به واسطه آن، محل یا مکان مورد نظر برای تاسیس شرکت اجاره می‌شود. متن قرارداد اجاره شرکت حاوی اطلاعاتی است که رابطه موجر و مستاجر را مشخص می‌کند. اینکه طرفین قرارداد چه کسانی هستند، ملک در چه محدوده‌ای از شهر احداث شده است، چه امکانات و تجهیزاتی دارد، طرفین چه مسئولیت‌هایی دارند، مناسبات مالی آن‌ها به چه شیوه‌ای تعیین شده است و بسیاری موارد مهم دیگر در نمونه قرارداد اجاره شرکت نوشته خواهد شد.

اجاره نامه شرکت ، در حقیقت یک قرارداد است. یعنی سندی است که رابطه موجر و مستاجر را مشخص می‌کند. با امضای این قرارداد، مستاجر مالک منافع ملک موجر می‌شود. به این معنی که حق دارد از ملک اجاره‌ای، در راستای موضوع قرارداد استفاده کند. این رابطه تا پایان مدت قرارداد ادامه خواهد داشت. از آنجایی که اجاره نامه شرکتی ، معمولا به صورت چند ساله تنظیم می‌شود، لازم است که در ابتدا به تمام موارد مربوط به این قرارداد توجه کنیم.

به هر میزان که حدود روابط و اختیارات موجر و مستاجر در متن اجاره نامه برای شرکت به صراحت و دقت نوشته شود، در گذر زمان ایراد و اختلافات کمتری ایجاد خواهد شد. علاوه براین، حتی در صورت بروز مشکل، طرفین می‌توانند با استناد به اجاره نامه به اختلافات رسیدگی کنند.

شرایط قانونی تنظیم اجاره نامه محل شرکت

نمونه قرارداد اجاره دفتر شرکت (ساختمان اداری) ، مانند سایر قراردادهای اجاره تنظیم می‌شود. احتمالا بارها به جای عنوان قرارداد اجاره به اشتباه در اصطلاح عموم از عبارت قولنامه استفاده کرده‌اید. قرارداد اجاره شرکت نیز دقیقا به همان شیوه نوشته می‌شود. برای تنظیم این قرارداد باید به آژانس‌های املاک مراجعه کنید یا اگر تمایل دارید که اجاره نامه دستی داشته باشید، باید قوانین مربوط به عقد اجاره را رعایت کنید. نمونه قرارداد اجاره دفتر شرکت باید براساس قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر تنظیم شود.

قانون مدنی در باب اجاره، درباره شروط لازم برای عقد اجاره توضیح داده است. تمام قراردادهایی که تنظیم خواهند شد، باید به قوانین مربوط به عقد اجاره متعهد باشند. بدون شک، قراردادی صحیح و معتبر است که جوانب قانونی را رعایت کرده باشد. علاوه براین، قانون روابط میان موجر و مستاجر به صراحت اعلام می‌کند که قراردادهای اجاره، برای آنکه مشمول این قانون شوند، باید چند ویژگی خاص داشته باشند.

قرارداد اجاره با شرکت براساس قانون مدنی

شرکت به عنوان یک شخص حقوقی در قرارداد حضور دارد. البته ممکن است که صاحب شرکت یا نماینده او، اجاره نامه را به اسم خود امضا کنند. از نگاه قانون مدنی، در نوشتن قرارداد تفاوتی ندارد که طرفین شخص حقیقی یا حقوقی باشند. بنابراین، اگر اجاره نامه به نام شرکت یا شخص حقوقی تنظیم شود، باز هم معتبر و صحیح است.

قانون مدنی، قرارداد اجاره را قراردادی می‌داند که به واسطه آن، مستاجر در ازای پرداخت اجاره بها، برای مدت معین مالک منافع موجر خواهد بود. این قرارداد دارای مدت است. یعنی باید تاریخ دقیق شروع و پایان قرارداد تعیین شود. موجر در شروع مدت تعیین شده، ملک را در اختیار مستاجر می‌گذارد و مستاجر در پایان آن مدت، ملک را به همان صورتی که تحویل گرفته‌ است، به موجر برمی‌گرداند. در طول دوره اجاره، خسارات احتمالی که بر اثر استفاده از ملک ایجاد شده است، به عهده مستاجر خواهد بود. مستاجر ملزم است که اجاره بها تعیین شده را به صورت مستمر به موجر پرداخت کند.

قانون روابط موجر و مستاجر

قانون موجر و مستاجر قانونی است که به روابط میان طرفین قرارداد اجاره رسیدگی می‌کند. برای اینکه نمونه قرارداد اجاره شرکت مشمول این قانون باشد، باید شروطی داشته باشد که در ادامه بیان می‌کنیم:

  1. قرارداد توسط موجر و مالک شرکت یا نماینده قانونی او امضا شود؛
  2. مدت قرارداد معین شده باشد و در متن قرارداد نوشته شود؛
  3. حضور شاهد قرارداد اجاره از مسائل مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. حتما باید دو شاهد قرارداد را امضا کنند؛
  4. و در نهایت، قرارداد در دو نسخه تهیه شود و در اختیار موجر و مستاجر قرار بگیرد.

با رعایت این شرایط، قرارداد مشمول قانون روابط موجر و مستاجر خواهد بود. رسیدگی به شکایات مربوط به روابط موجر و مستاجر و مسائلی مانند دستور تخلیه ملک بعد از اتمام قرارداد، از مواردی است که رسیدگی به آن‌ها بر اساس مواد مصوب در قانون موجر و مستاجر پیگیری می‌شود. به این صورت که اگر در پایان مدت قرارداد، مستاجر ملک را تخلیه نکند، مالک می‌تواند به سرعت دستور تخلیه بگیرد. در غیر این صورت، مالک باید برای دریافت حکم تخلیه به دادگاه مراجعه کند که کمی زمانبر است و به سرعت انجام نمی‌شود.

مدت نمونه قرارداد اجاره با شرکت

مدت نمونه قرارداد اجاره شرکت ، در واقع همان بازه زمانی مشخص برای حضور مستاجر است. در مذاکرات و توافقات ابتدایی، موجر و مستاجر درباره مدت اجاره با یکدیگر به توافق می‌رسند. تاریخ دقیق شروع و پایان مدت اجاره به صراحت در متن قرارداد نوشته می‌‌شود. این نکته مهم را در نظر داشته باشید که اگر تاریخ شروع قرارداد مشخص نباشد، زمان عقد قرارداد را به منزله شروع دوره اجاره در نظر می‌گیرند ولی زمان اتمام قرارداد باید مشخص باشد زیرا قرارداد بدون ذکر مدت، اعتبار ندارد.

مبلغ اجاره بها در نمونه قرارداد اجاره شرکت

بدون شک نمونه قرارداد اجاره دفتر شرکت (ساختمان اداری) از جانب موجر به بهانه اخذ اجاره بها تنظیم می‌شود. مبلغ تعیین شده برای اجاره بها با توجه به عرف منطقه‌ای که ملک در آن حضور دارد و با توجه به توافق موجر و مستاجر تعیین می‌شود. علاوه بر اجاره بها، طرفین می‌توانند درباره مبلغ قرض الحسنه نیز با یکدگیر توافق کنند.

با مشخص شدن مبلغ اجاره بها، مساله نحوه پرداخت آن مطرح می‌شود. به طور معمول در قراردادهای اجاره، اجاره بها به صورت ماهانه پرداخت خواهد شد. اما با توجه به شرایط شرکت، ممکن است نحوه پرداخت متفاوت باشد. برای مثال ممکن است که تمام مبلغ اجاره در ابتدا پرداخت شود یا اینکه پرداخت به صورت شش ماهه یا فصلی باشد.

ضمانت در نمونه قرارداد اجاره شرکت

موجر می‌تواند برای اطمینان از پرداخت شدن به موقع اجاره بها و تخلیه شدن شرکت، از مستاجر ضمانت بگیرد. این ضمانت معمولا به صورت چک یا سفته تعیین می‌شود. برای ارائه چک یا سفته ضمانت به موجر، باید در نظر داشته باشید که حتما شماره چک یا سفته‌ای که بابت ضمانت اخذ شده است را در متن قرارداد بنویسید. علاوه براین، باید در پشت یا روی سفته و چک نیز نوشته شود که این اوراق بهادار بابت ضمانت پرداخت شدن اجاره بها یا ضمانت تخلیه ملک در موعد مقرر دریافت شده‌اند.

سفته یا چک ضمانت، نزد موجر امانت است. یعنی موجر زمانی می‌تواند از ضمانت استفاده کند که مستاجر در انجام تعهدات خود تخطی کرده باشد. در غیر این صورت، سوءاستفاده از چک یا سفته ضمانت به منزله خیانت در امانت محسوب می‌شود و مستاجر می‌تواند از موجر شکایت کند.

پیشنهاد ما

تیم حقوقی رکلا انواع قرارداد اجاره را تنظیم کرده است. روی تصویر زیر بزنید و وارد توضیحات این قراردادها شوید. همچنین شما می‌توانید درخواست مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری ثبت کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم. خدمات تنظیم قرارداد اختصاصی نیز یکی از انواع خدمات مجموعه حقوقی رکلا است.

قرارداد اجاره آپارتمان اداری (با پولِ پیش)

اگر برای فعالیت شرکت خود یک آپارتمان اداری را اجاره می‌کنید و بابت آن، پول پیش (ودیعه) می‌پردازید، این نمونه قرارداد برای شما مناسب است.

نمونه قرارداد اجاره آپارتمان اداری
دانلود نمونه قرارداد اجاره آپارتمان اداری

قرارداد اجاره آپارتمان اداری (بدونِ پولِ پیش)

اگر برای راه اندازی و شروع به کار شرکت خود به یک آپارتمان اداری نیاز دارید و این آپارتمان را بدون پول پیش (ودیعه) اجاره می‌کنید، این نمونه قرارداد برای شما مناسب خواهد بود.

نمونه اجاره نامه آپارتمان اداری
دانلود نمونه اجاره نامه آپارتمان اداری
سما سلیمانی
«سما» کارشناس کنترل کیفیت محتوا در تیم تحریریه رکلا، روانشناس و مولف مباحث مرتبط با امور قراردادها و به صورت روزانه و مستقیم با کاربران رکلا در حال گفتگو و رایزنی است.
ثبت نظر یا سوال
star star star star star
نظرات
(3 نظر)
account_circle
غلامعباس اخفش اردستانی
thumb_up_alt
درود بر شما. من می‌خوام یک نمونه قرارداد جهت شراکت در املاک بین ۳ نفر تنظیم کنم. ردیف اول مالک املاک شریک، ردیف دوم مالک املاک شریک، ردیف سوم مشاور. متن قرارداد درامد کمیسیون تقسیم بر ۳ شود. کلیه مخارج پرداخت اعم از انشعابات تمام ادارات مخصوصا، اداره دارایی و هزینه جانبی به عهده شرکا است. احتراما در این خصوص راهنمایی بفرمایید.
13:44
26 مرداد 1403
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
سلام. قراردادی که شما نیاز دارید قرارداد مشارکت املاک بین سه شخص است. این نمونه قرارداد در بخش نمونه قراردادهای سایت موجود است. در صورتی که پس از تهیه قرارداد، به تغییرات در متن آن نیاز داشتید، درخواست خود را در بخش «تنظیم قرارداد» ثبت کنید تا همکاران ما با شما در تماس باشند.
10:48
28 مرداد 1403
account_circle
حسین رستمی
thumb_up_alt
آیا یک شرکت می‌تواند قرارداد اجاره یک آپارتمان را برای شرکت به نام کارمند ثبت کند و مستاجر، شرکت نباشد؟ در قرارداد اجاره، کارمند مستاجر باشد؟ اگر کارمند بعدا مبالغ ودیعه اجاره ملک را به شرکت در پایان قرارداد برنگرداند از نظر حقوقی چه نظری وجود دارد؟
11:43
09 مرداد 1403
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
به هر حال در این مثال، کارمند به عنوان مستاجر، قرار دارد و ایشان به عنوان مستاجر محسوب می‌شود حتی اگر بعدا، اعضای دیگر شرکت هم از آن محل (ملک اجاره‌ای) استفاده کنند. در خصوص مبلغ ودیعه نیز ممکن است از بابت تعلق نداشتن آن مبلغ به مستاجر، شرکت بتواند آن مبلغ را از طریق پیگیری قضایی مطالبه کند.
19:53
09 مرداد 1403
account_circle
رضوی
thumb_up_alt
شرکتی با تولید محصول برند در حال کار و سود است و قصد اجاره دادن کل تولید شامل ملک و نحوه تولید و ماشین الات و نفرات و غیره را دارد. چه نوع قراردادی باید تهیه شود؟ ممنون
20:02
08 اردیبهشت 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
در این مورد باید به صورت موردی و پس از دریافت توضیحات کافی از شما اظهار نظر شود زیرا با توجه به ماهیت شرکت، نحوه همکاری، مدت همکاری و مسائل مشابه دیگر، نوع قرارداد شما دستخوش تغییر خواهد شد. پیشنهاد می‌کنم با همکارانم در بخش پشتیبانی آنلاین در تماس باشید یا با شماره شرکت تماس بگیرید یا درخواست خود را در بخش تنظیم قرارداد ثبت کنید.
12:06
09 اردیبهشت 1402