تا چه زمانی برای فسخ قرارداد خودرو زمان داریم؟ + هزینه و شرایط آن

نویسنده:سیما سینوی
-
بروزرسانی:1401/07/16
زمان مطالعه: 10 دقیقه
-سیاست انتشار مطالب
فسخ قرارداد خودرو

خریدار و فروشنده‌ای که قصد معامله خودرو دارند باید یک قرارداد مستحکم و معتبر تنظیم کنند. قراردادی که میان طرفین معامله تنظیم و امضا می‌شود در واقع‌ سند معتبر و لازم الاجرایی است که بر نقل و انتقال حق تملک خودرو دلالت می‌کند. این سند لازم الاجرا از نظر قانونی، غیر قابل انحلال است. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که خریدار و فروشنده بعد از امضای این سند حق بر هم زدن معامله را ندارند. قانونگذار در برخی موارد قصد جبران ضرر و زیانی را داشته که در راستای انجام معامله به خریدار و فروشنده وارد شده است. به همین دلیل، قانونگذار شرایط و موارد فسخ قرارداد خودرو را در ماده 396 قانون مدنی پیش بینی کرده است.

در این مقاله قصد داریم که شرایط فسخ قراردادی که برای نقل و انتقال مالکیت خودرو تنظیم شده است و آثار قانونی مرتبط با آن را بررسی کنیم. قراردادی که درباره فسخ آن صحبت می‌کنیم، یکی از انواع مبایعه نامه است و اقدامی که در خصوص آن انجام می‌شود نیز یکی از انواع فسخ قرارداد خواهد بود.

آیا تمام شرایط فسخ قرارداد خرید خودرو را باید در ماده 396 قانون مدنی جست و جو کنیم؟

در مقدمه این نوشته نیز توضیح دادیم که شرایط انحلال موافقت نامه‌های لازم الاجرا در ماده 396 قانون مدنی پیش بینی شده است. در اصطلاح قانون مدنی به شرایطی که در ماده مذکور پیش بینی شده‌اند، خیار می‌گویند. خیار به معنای اختیار انحلال یک قرارداد لازم الاجرا توسط یکی از طرفین امضا کننده آن است. در این ماده 10 نوع خیار برای انحلال یک طرفه قراردادهای لازم الاجرا پیش بینی شده است. برخی از این خیارات به فروشنده اختصاص دارند و برخی نیز مختص خریدار هستند.

به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که قانونگذار برخی از خیارات این ماده را در راستای حمایت از منافع خریدار وضع کرده است و آن ماده‌ها به خریدار اختصاص دارند. برخی دیگر از خیارات مذکور در این ماده نیز به فروشنده اختصاص دارند و برای جلوگیری از ضرر و زیان او وضع شده‌اند. برخی از خیارات پیش بینی شده در این ماده نیز میان خریدار و فروشنده مشترک هستند. یعنی خریدار و فروشنده در صورت تحقق شرایط خیارات مشترک حق استناد به آن‌ها را دارند.

طرفین معامله در صورتی می‌توانند به استناد خیارات مشترک و اختصاصی، فسخ مبایعه نامه خودرو را انجام دهند که شرایط قانونی تحقق آن‌ها (خیارات) ثابت شده باشد. خیار غَبَن، خیار رؤیت، خیار مجلس، خیار عیب، خیار تدلیس و خیار تَعَذُر تسلیم از جمله خیارات پیش بینی شده در ماده 396 قانون مدنی هستند.

مطابق با ماده 396 قانون مدنی، شرایط فسخ قرارداد خودرو از طرف فروشنده کدام است؟

در بندهای قبلی این نوشته نیز توضیح دادیم که برخی از خیارات مقرر در ماده 396 قانون مدنی به فروشنده اختصاص دارند. اگر فروشنده بتواند شرایط تحقق این خیارات را به اثبات برساند از حق فسخ قرارداد فروش خودرو برخوردار می‌شود. در ادامه خیارات و شرایط فسخ قرارداد خودرو از طرف فروشنده را بررسی می‌کنیم:

خیار مجلس:

در این خیار، منظور از مجلس در واقع همان جلسه‌ای است که طرفین معامله در آن حضور دارند و برای تنظیم و امضای موافقت نامه مربوط به نقل و انتقال حق تملک خودروی مورد معامله تشکیل می‌شود. فروشنده می‌تواند تا زمانی که این جلسه خاتمه پیدا نکرده و از خریدار جدا نشده است با استناد به خیار مجلس معامله را فسخ کند. فروشنده در صورتی حق استناد به خیار مجلس را دارد که درباره ساقط کردن آن با خریدار توافق نکرده باشد. در برخی موارد طرفین معامله با توافق یکدیگر تمام خیارات قانونی را ساقط می‌کنند. در این موارد فروشنده به استناد خیار مجلس نمی‌تواند موافقت نامه مربوط به نقل و انتقال خودرو را منحل کند؛

خیار تاخیر ثَمَن:

ثَمَن، یک واژه عربی و نام فقهی نرخ و بهایی است که خریدار باید بابت خودروی مورد معامله پرداخت کند. اگر فروشنده بتواند شرایط تحقق خیار تاخیر ثَمَن را ثابت کند به استناد آن از حق انحلال یک طرفه معامله برخوردار می‌شود. شرایط تحقق خیار تاخیر ثَمَن عبارتند از:

  1. در زمانی که برای پرداخت ثمن مدتی تعیین نشده باشد و سه روز از امضای قرارداد سپری شود اما خریدار بهای وسیله نقلیه مورد معامله را پرداخت نکند؛
  2. طرفین معامله در خصوص پرداخت نسیه یا اقساطی بهای خودرو فروخته شده با یکدیگر توافق نکرده باشند؛
  3. طرفین معامله در هنگام امضای موافقت نامه درباره ساقط کردن تمام یا برخی از خیارات شمارش شده در ماده 396 قانون مدنی با یکدیگر توافق نکرده باشند.

خیار تدلیس:

تَدلیس به معنای فریب، حیله و نیرنگ است. این خیار در صورتی به نفع فروشنده ایجاد می‌شود که از خریدار فریب خورده باشد. فروشنده در صورتی حق استناد به خیار تدلیس را دارد که در خصوص اسقاط آن با خریدار توافق نکرده باشد.

نکته: برخی از حقوق دانان معتقد هستند که به کار بردن تدلیس در واقع نوعی کلاهبرداری است و خیار ناشی از آن توسط توافق طرفین معامله ساقط نمی‌شود.

آیا در ماده 396 قانون مدنی خیارات و شرایط فسخ قرارداد خودرو به نفع خریدار پیش بینی شده است؟

قانونگذار برخی از خیارات شمارش شده در ماده 396 قانون مدنی را در راستای حمایت از حقوق خریدار و برای جبران ضرر و زیان وارده به او وضع کرده است. خیار عیب، خیار تَعَذُر تسلیم، خیار رؤیت و خیار غَبَن از جمله خیاراتی هستند که خریدار به استناد آن‌ها از حق فسخ معامله برخوردار می‌شود. در ادامه شرایط تحقق هر یک از این خیارات را بررسی می‌کنیم:

خیار عیب:

عیب به معنای نقص‌های فنی و خرابی‌های آشکار یا پنهان خودروی مورد معامله است. خریدار اگر بتواند تحقق شرایط این خیار را ثابت کند؛ به استناد آن از حق انحلال یک طرفه معامله برخوردار می‌شود. شرایط تحقق خیار عیب عبارت است از:

  1. اول: خریدار در هنگام امضای قرارداد از عیب‌ها و نقص‌های خودروی مورد معامله بی‌اطلاع باشد؛
  2. دوم: خریدار در خصوص اسقاط خیار عیب یا اسقاط تمام خیارات قانونی با فروشنده به توافق نرسیده باشد؛
  3. سوم: خریدار پس از مطلع شدن از نقص‌ها و خرابی‌های وسیله نقلیه مورد معامله، فوراً به فروشنده اطلاع بدهد و به خیار عیب استناد کند.

نکته: خیار عیب فوری است. یعنی؛ تاخیر خریدار در استناد به خیار عیب باعث ساقط شدن آن می‌شود.

خیار تَعَذُر تسلیم:

فروشنده باید وسیله نقلیه مورد معامله را مطابق با تاریخ و شرایط مورد توافق در قرارداد به خریدار بدهد. خریدار اگر بتواند تحقق شرایط خیار تعَذُر تسلیم را ثابت کند به استناد آن از حق انحلال یک طرفه معامله برخوردار می‌شود. شرایط تحقق خیار تَعَذُر تسلیم عبارت است از:

  1. اول: فروشنده، وسیله نقلیه مورد معامله را مطابق با شرایط و تاریخی که با خریدار توافق کرده است در دسترس او قرار ندهد؛
  2. دوم: خریدار از طریق مراجع قانونی و قضایی نیز نتواند به خودرو مورد معامله دسترسی پیدا کند؛
  3. سوم: طرفین معامله در خصوص اسقاط خیار تعذر تسلیم یا تمام خیارات قانونی با یکدیگر به توافق نرسیده باشند.

خیار رؤیت:

رؤیت به معنای مشاهده دقیق چیزی است. در شرایط زیر خیار رؤیت به نفع خریدار تحقق پیدا می‌کند. شرایط تحقق خیار رؤیت عبارت است از:

  1. اول: خریدار، وسیله نقلیه فروخته شده را ندیده و آ‌ن را براساس توصیفات و توضیحات فروشنده معامله کرده است؛
  2. دوم: وسیله نقلیه فروخته شده با توضیح‌ها و توصیف‌های فروشنده مطابقت نداشته باشد؛
  3. سوم: خریدار در خصوص اسقاط خیار رؤیت یا تمامی خیارات قانونی با فروشنده به توافق نرسیده باشد.

خیار غَبن:

غَبن یک اصطلاح فقهی و به معنای ضرر و زیان در خرید و فروش است. خریدار اگر بتواند شرایط تحقق خیار غبن را ثابت کند؛ به استناد آن از حق فسخ معامله خودرو برخوردار می‌شود. در ادامه شرایط تحقق خیار غَبن را بررسی می‌کنیم:

  1. خریدار نسبت به بهای واقعی خودروی مورد معامله بی‌اطلاع باشد؛
  2. فروشنده، خودروی مورد معامله را بسیار گران‌تر از قیمت واقعی آن به خریدار فروخته باشد؛
  3. طرفین معامله در خصوص اسقاط خیار غَبن یا تمام خیارات قانونی با یکدیگر به توافق نرسیده باشند؛
  4. خریدار به محض اطلاع از قیمت واقعی خودروی مورد معامله نسبت به فسخ قرارداد اقدام کنند.

نکته: خیار غَبن فوری است. بنابراین، تاخیر خریدار در استناد به خیار غَبن باعث از بین رفتن و ساقط شدن حق فسخی می‌شود که مطابق با آن (خیار غبن) برای او ایجاد شده است.

مهلت فسخ قرارداد خودرو چقدر است؟

خیار شرط یکی از مهم‌ترین خیارات پیش بینی شده در ماده 396 قانون مدنی است. به موجب خیار شرط، طرفین معامله در هنگام امضای قرارداد می‌توانند شرط کنند که خودشان یا شخص ثالث، حق فسخ آن را داشته باشند. منظور از شخص ثالث، هر شخصی غیر از طرفین معامله و نماینده قانونی آن‌ها است. برای مثال، خریدار شرط می‌کند که خودش و برادرش حق فسخ قرارداد مربوط به نقل و انتقال حق تملک خودرو را داشته باشند.

خیار شرط باید مدت داشته باشد. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که خریدار یا فروشنده‌ای که حق فسخ قرارداد را به نفع خودش یا شخص ثالثی شرط کرده است باید برای آن مدت تعیین کند. برای مثال، فروشنده شرط می‌کند که تا 24 ساعت از حق فسخ قرارداد برخوردار باشد. عدم تعیین مهلت فسخ قرارداد خودرو باعث باطل و بی‌اثر شدن معامله و موافقت نامه مربوط به آن می‌شود.

همچنین لازم است که مدت زمان فسخ قرارداد خودرو به صورت دقیق تعیین شود. زیرا مطابق با ماده 401 قانونی مدنی عدم تعیین مدت فسخ قرارداد خودرو یا مجهول بودن آن باعث باطل و بی‌اثر شدن معامله می‌شود.

آیا تعیین و پرداخت هزینه فسخ قرارداد خودرو در قانون پیش بینی شده است؟

در اغلب موارد، فسخ قرارداد خودرو باعث تحمیل هزینه‌هایی به هر یک از طرفین معامله می‌شود. قانونگذار تعیین مبلغ و هزینه‌های ناشی از فسخ قراردادها را به اراده طرفین امضا کننده آن‌ها واگذار کرده است. بنابراین مبلغ و شرایط پرداخت هزینه ناشی از فسخ قراردادی که برای نقل و انتقال حق تملک خودرو تنظیم می‌شود نیز باید به وسیله توافق میان طرفین معامله مشخص شود.

اگر طرفین معامله در خصوص مبلغ جریمه فسخ قرارداد خرید خودرو و نحوه پرداخت آن با یکدیگر به توافق نرسیدند، باید برای حل اختلاف به مراجع قضایی مراجعه کنند.

شرایط فسخ قرارداد خودرو از طرف فروشنده و خریدار را با مشاور حقوقی بررسی کنید!

یکی از مهمترین عواملی که در فسخ این قرارداد تاثیر گذار خواهد بود، این مساله است که شما در سمت خریدار قرار دارید یا اینکه فروشنده هستید. لازم به ذکر است که در هر سمتی که قرار داشته باشید، برای فسخ قرارداد، خیاراتی قانونی در اختیار خواهید داشت. علاوه براین، عامل تاثیر گذار بعدی که در فرآیند فسخ قرارداد اهمیت دارد، این است که در میان خیاراتی که از آن برخوردار هستید، بهترین را انتخاب کنید تا بتوانید با سهولت و بدون ایجاد خطا یا اشکال، تعهدات این قرارداد را بی اعتبار کنید. برای آگاهی از حقوق قانونی که از آن برخوردار هستید و همچنین برای انتخاب مناسب‌ترین خیار فسخ، می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی بهره ببرید.

همچنین لازم است که از ابتدا، در قراردادی که برای این معامله تنظیم می‌شود، به شروط فسخ نیز اشاره کنید. برای این منظور مناسب خواهد بود که قراردادی اختصاصی داشته باشید. خدمات تنظیم قرارداد اختصاصی در این زمینه برای شما کاربردی خواهد بود.

نمونه مبایعه نامه خودرو (نقدی)

فرم خام و کامل مبایعه نامه خودرو را از اینجا بگیرید. برای تهیه این نمونه قرارداد، روی تصویر زیر بزنید.

نمونه قولنامه ماشین
دانلود نمونه قولنامه ماشین

نمونه قولنامه خودرو (فروش اقساطی)

اگر معامله خودرو را با شرط پرداخت اقساطی انجام می‌دهید، این نمونه قرارداد برای شما مناسب خواهد بود. برای تهیه این نمونه فرم قرارداد، اینجا بزنید.

قولنامه فروش اقساطی خودرو
دانلود قولنامه فروش اقساطی خودرو
سیما سینوی
سیما سینوی، کارشناس ارشد حقوقی در رشته حقوق خصوصی و تمرکز ایشان بر مسائل مرتبط با قراردادها است. در همین راستا، بخش قابل توجهی از مقالات تهیه شده در رکلا، توسط ایشان تنظیم و آماده شده است. این مقالات مستقیما با مسائل حقوقی مرتبط با قراردادها ارتباط دارد و سیما، تلاش کرده است مقالات قابل قبولی، تالیف کند.
ثبت نظر یا سوال
star star star star star
نظرات
(16 نظر)
account_circle
آرژین
thumb_up_alt
سلام. من یه سال پیش یه سمند خریداری کردم. بعد برگه وکالت به من دادن همان وقت منم تعویض پلاک کردم مشکلی نداشته ولی بعد یه سال من ماشین رو فروختم طرف ماشین رو برده تعویض پلاک تشخیص دادن که موتور تعویضی بوده. چطور زمانی که من تعویض پلاک کردم کارشناس تشخیص نداده. الان خریدار که من ماشین رو بهش فروختم از من شکایت کرده. آیا منم میتونم از کسی که ماشین رو ازش خریداری کردم شکایت کنم معامله فسخ کنم یا نه؟ ممنون.
13:12
07 اردیبهشت 1403
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
از تاریخ کشف عیب، ظرف مدت متعارف، امکان فسخ معامله وجود دارد. شما می‌توانید به استناد خیار عیب، نسبت به فسخ قرارداد خود با فروشنده اقدام کنید. دقیقا همان کاری که قرار است خریدار جدید با قرارداد جدید انجام دهد.
18:09
08 اردیبهشت 1403
account_circle
تحسین کامرانی
thumb_up_alt
با سلام. بنده حدود یه ماه پیش یه خودرو سمند به یکی فروخته‌ام. بعد ماشین رو پیش مکانیک خود برده و در حضور بنده، مکانیک سلامت ماشین رو تایید کرده و گفته از لحاظ فنی هیچ مشکلی نداره و بعد کارشناس رنگم برده. بعد قولنامه بنگایی نوشتیم توی قولنامه هم ذکر شده ماشین به رویت خریدار رسیده و از کمیت و کیفیت ماشین آگاه بوده و معامله قطعی است. الان از من شکایت که کرده که ماشین نیاز به تعمیر کل داره از من درخواست خسارت کرده. آیا می‌تونه از من خسارت بگیره یا نه؟ ممنون میشم توضیح بدین.
21:05
04 اردیبهشت 1403
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
در صورتی که ایشان بتواند ثابت کند وجود ایرادات و عیوب، متعلق به زمان معامله خودروی سمند بوده است می‌تواند اقدام به فسخ قرارداد با استناد به خیار عیب کند.
15:02
05 اردیبهشت 1403
account_circle
مهدی علمایی
thumb_up_alt
با سلام. حدودا یک سال پیش یه خودرو آزرا با یه ماشین دیگه معاوضه کردم که آزرا موتور تعویض و در سند ثبت شده و ماده ۳۰ تخلفات هم اعمال شده بود و بنده دو سال پیش هم تعویض پلاک انجام دادم حالا پس از مدت یکسال و دو دست چرخیدن ماشین، رفته تعویض پلاک و میگن موتور دست کوبه و شکایت فسخ کردند. ممنون میشم راهنمایی کنین.
12:14
17 اسفند 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
اگر ایشان از این واقعیت آگاه بوده باشد که موتور خودرو آسیب دیده است، امکان فسخ قرارداد را به این دلیل نخواهد داشت.
18:56
17 اسفند 1402
account_circle
ایمان
thumb_up_alt
سلام ماشین خریدم بعد از مدتی متوجه شدم ماشین دو تیکه است یک قولنامه دستی نوشتم چکار کنم راهنمایم کنید.
08:03
21 بهمن 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
باید متن قرارداد خوانده شود تا ببینیم حدود حق فسخ قرارداد به چه میزان است. اساسا شما می‌توانید ضمن ارسال اظهارنامه رسمی، مراتب فسخ قرارداد را از طریق مراجعه به مراجع قانونی و ذیربط، تنفیذ کنید.
12:15
21 بهمن 1402
account_circle
مسعود امانی
thumb_up_alt
سلام اتومبیلی سال 98 در پارکینگ به علت پرداخت نشدن اقساط آن توسط فردی که به صورت نقدی به اینجانب فروخته بود از طرف شرکت لیزینگ توقیف شد و چون فروشنده به اینجانب در اثر تصادف از ناحیه سر دچار مشکلات زیادی به ویژه عدم تکلم و حرکت شده بود کاری نتوانستم انجام دهم. در این میان فردی پیشنهاد داد که اتومبیل را به من بفروش من اقساط آن را پرداخت می‌کنم و مابقی قیمت آن را به تو پرداخت می‌کنم من هم موافقت کردم و بیع نامه‌ای تنظیم و کارت خودرو بیمه و برگ پارکینگ را به ایشان دادم و در بیع نامه قید شد که پس از تسویه حساب کامل سند به نام خریدار شود اما نه حق فسخ نه قیمت ذکر نشد فقط زبانی قیمت آن را هفتاد میلیون تعیین کردیم که حدود بیست میلیون پول اقساط و پارکینگ میشد و مابقی به من باید پرداخت میشد که از سال نود و هشت به عناوین مختلف من رو دور سر گردانده ضمن اینکه سکته و روند درمان خودم باعث شد نتوانم پیگیری کنم تا اینکه چند روز پیش اظهار نامه‌ای برایش ارسال کردم که پاسخ نداده حالا چه دادخواستی تنظیم کنم یک ریال از پول ماشین رو به من نداده است.
00:27
20 آبان 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
اصولا هرگونه نقل و انتقال خودرو لیزینگی در کلیت، امکان پذیر نیست زیرا معمولا تا زمان پرداخت تمام اقساط در رهن شرکت تولید کننده باقی خواهد ماند. لذا اساسا تمام قراردادهای منعقد شده بعدی حتی همین قرارداد آخر، فاقد قدرت اجرایی است. بنابراین همین حالا نیز نه تنها شما بلکه شخص آخر نیز مالک خودرو محسوب نمی‌شود. علاوه بر آن، عدم نگارش قیمت در متن قرارداد بیع نیز به خودی خود باعث از اعتبار خارج شدن آن شده است.
18:02
21 آبان 1402
account_circle
المیرا عزیزی
thumb_up_alt
سلام من یه ماشین فروختم حدود ۸ روز پیش اما قولنامه ننوشتیم و کل پول رو گرفتم و وکالت دادم برای تعویض پلاک. خریدار هم ماشین رو کارشناسی رنگ برده و تایید کرده کارشناس بیرنگ و بی ضربه هست حالا بعد ۸ روز خریدار مرتب تهدید می‌کنه که ۵ میلیون خرج ماشین کرده هر روز یه عیب روی ماشین می‌ذاره. آیا با وجود گذشت ۸ روز می‌تواند شکایت کند و ماشین رو پس بده؟
23:25
17 آبان 1402
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
متاسفانه با توجه به عدم وجود قرارداد، طرح چنین ادعاهایی چندان دور از انتظار نیست و ممکن است ایشان در این خصوص در محاکم قضایی نیز موفق به اخذ رای علیه شما شوند. همانطور که شما نیز می‌توانید هر ادعایی را علیه ایشان طرح کنید. اما در مجموع، اثبات هر ادعا نیازمند ارائه دلیل است و شخصی موظف به ارائه دلیل است که اقامه دعوا می‌کند.
18:41
18 آبان 1402
account_circle
دانایی‌فرد
thumb_up_alt
ماشین فروختم الان میبینم ارزون فروختم چه کنم؟
20:11
25 اسفند 1401
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
باید متن قرارداد خودرو را مطالعه کنیم. شاید بتوان از طریق برخی از خیارات قانونی، نسبت به فسخ قرارداد اقدام کرد اما این موضوع قطعی نیست.
22:58
26 اسفند 1401
account_circle
محمد روشنی
thumb_up_alt
باسلام خسته نباشید. بنده یک سمند مدل ۹۳ داشتم فروختم به یک نفر بعد ۱۵ روز برام زنگ زده که ماشین روغن سوزی داره. منم وکالت دادم برای تعویض پلاک آلان میگه باید ۴۰ درصد هزینه روغن سوزی من بدیم اگه هزینه ندم میگه شکایت میکنم حالا من چیکار کنم؟
03:33
10 دی 1401
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
سلام. لازم است که متن قرارداد خودروی شما را مطالعه کنیم. در واقع، متن قرارداد شما، نقش تعیین کننده‌ای در این موضوع دارد که آیا امکان طرح شکایت وجود دارد یا خیر. باید بررسی شود که شروط فسخ قرارداد به چه گونه است و آیا راهی برای استفاده از خیارات فسخ قرارداد همچون خیار عیب وجود دارد یا خیر.
17:48
11 دی 1401
account_circle
میرزاپور
thumb_up_alt
سلام. خسته نباشید. بنده خودرویی را فروختم و خریدار با کمک کارشناس خود، هم در مورد ظاهری و بدنه و هم فنی و موتوری، سلامت خودرو را تایید کردند و ایشان بعد از گذشت ۴ ماه، ادعای خرابی ماشین و فسخ معامله کرده‌اند و از من شکایت شده است. می‌خواستم ببینم شرایط چگونه است؟
09:18
10 مهر 1401
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
سلام. ارتباط عیب با اقدامات شما با توجه به زمان سپری شده، دور از ذهن و زمان سپری شده، نامتعارف است. در هر حال نظر کارشناس ملاک صدور رای دادگاه خواهد بود اما به نظر می‌رسد صدور رای به نفع ایشان با توجه به تفاسیر شما، دور از ذهن است.
13:43
11 مهر 1401
account_circle
نیما
thumb_up_alt
با سلام دیروز پنجشنبه یه ماشین 207 رو با یه ال 90 مدل 89 قولنامه کردم یعنی 207 رو دادم یه ال 90 مدل 89 گرفتم در قولنامه دستی که تنظیم کردیم نه من پول گرفتم و نه ماشینی دادم و نه اون آقا ال 90 رو بهم تحویل داد. قرار ما شد شنبه برای جابجایی ماشین‌ها و دریافت پول من که باید بالا بود رو می‌گرفتم الان بنده نمی‌خوام 207 رو بدم و اون ماشین ال نود رو تحویل بگیرم و مابقی پولم رو بالا بود رو بگیرم آیا می‌توانم این کارو بکنم با این شرایط که نه پولی رد و بدل شده نه ماشینی آیا می‌توانم فسخ معامله کنم؟ با تشکر از شما.
02:32
09 مهر 1401
سید ابراهیم زارع مویدی
مشاور ارشد قراردادها
قراردادی که میان شما تنظیم شده است از مصادیق صلح نامه است. باید متن آن را مطالعه کنیم. قاعدتا قابل فسخ نیست جز در مواردی که در متن آن تعیین شده است.
14:21
09 مهر 1401