قرارداد مربی مهد کودک یکی از انواع قرارداد کار است که میان مربیان و مهدکودک تنظیم میشود. از این قرارداد برای به کارگیری مربی در مهد کودک استفاده میشود. براساس این قرارداد، مربی باید در مدت مشخص، در مهد کودک کار کند. مهد کودکها، موسسههایی هستند که برای کودکان زیر سن مدرسه خدمات ارائه میدهند. مهد کودکها هم برای آموزش و هم برای نگهداری کودکان کارایی دارند.
بسیاری از مادران و پدران شاغل، برای آنکه بتوانند سرکار خود حاضر شوند، مجبورند کودکشان را برای ساعاتی به مهد کودک بسپارند. این کار خیالشان را راحت میکند. زیرا همزمان که از کودک نگهداری میشود، مهارتهای زندگی مخصوص به سن او نیز آموزش داده میشود. از طرفی حضور کودک در جمع هم سالان، باعث رشد ذهنی، آداب معاشرت قوی، یادگیری مهارت پذیرش اجتماعی، پویایی و خلاقیت، تعاملهای میان فردی و گروهی و بسیاری موارد دیگر میشود. به همین دلایل است که حتی مادران خانه دار نیز تمایل دارند که کودکانشان را برای ساعتی به مهد کودک بفرستند.
فرم قرارداد با مربی مهد کودک ، یک قرارداد استخدام است که میان مربیان مهد کودک و مدیران آن موسسه تنظیم میشود. براساس چیزی که در قرارداد مربی مهدکودک آمده است، مربی به خدمت مهد کودک در میآید و متعهد میشود که در بازه زمانی مشخص شده، برای مهد کودک کار کند. از طرف دیگر، مدیران نیز متعهد میشوند که در ازای فعالیت مربی در مهد کودک، به او حق الزحمه یا حقوق پرداخت کنند.
در متن قرارداد با مربی مهدکودک درباره موضوع کار، چگونگی انجام آن، شرایط خاص قرارداد، میزان ساعت کاری و حقوق، تعهدات و وظایف و موارد مهم دیگر صحبت میشود. در حقیقت نمونه فرم قرارداد مربی مهدکودک به طور صریح درباره تمامی ابعاد این قرارداد کاری صحبت میکند. فرم قرارداد مربیان مهد کودک ، متن مکتوبی است که نوعی سند محسوب میشود. این سند، دارای اعتبار قانونی است و در صورت لزوم و برای حل اختلافات احتمالی، میتوانید در اداره کار به آن استناد کنید و با در دست داشتن قرارداد در اداره کار، شکایت خود را ثبت کنید.
قرارداد مربیان مهد بر اساس قانون کار نوشته و تنظیم میشود. قانون کار در مادههای مختلفی درباره این نوع قرارداد صحبت کرده است. ماده 7 قانون کار به طور صریح و روشن، قرارداد کار را توضیح داده است. براساس ماده 7 قانون کار فرم قرارداد مربی مهد و تمامی قراردادهای کار، اینگونه تعریف میشوند:
«قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن، کارگر در مقابل دریافت دستمزد، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام میدهد.»
در این تعریف کارفرما همان مدیران و مالکان مهد کودک هستند که طرف قرارداد با مربی محسوب میشوند.
نمونه قرارداد همکاری مربی مهد کودک در انواع مختلفی تنظیم میشود. تمامی این انواع قراردادها، قرارداد کاری هستند ولی در بخشهایی با یکدیگر فرق دارند. انواع فرم قرارداد با مربی مهد کودک را نام میبریم:
در متن قرارداد با مربی مهدکودک به نوع قرارداد کار اشاره میشود و درباره آن توضیح داده خواهد شد.
موضوع فرم خام قرارداد مربی مهد کودک همانطور که از عنوان هم مشخص است، به خدمت گرفتن نیروی مربی برای مهد کودک است. کارفرما به وسیله قرارداد کار، نیروهای مختلف را به کار میگیرد. از طرفی هم موظف میشود که در ازای کاری که مربی میکند، به او حق الزحمه پرداخت کند. هر قرارداد برای اجرایی شدن نیازمند شرایط خاصی است. مربی باید کاملا از این شرایط آگاهی داشته باشد و بتواند به نحو احسن و براساس آن عمل کند.
شما میتوانید مربی مورد نظر خود را با توجه به ملاکهای مشخصی انتخاب کنید و با او نمونه قرارداد مربی مهد کودک را امضا کنید. در ادامه مهمترین ملاکهای انتخاب یک مربی حرفهای را توضیح میدهیم. بسیاری از کارفرمایان و مدیران مهد کودک، این ویژگیها را به عنوان معیارهایی برای انتخاب مربی در نظر میگیرند. یک مربی مهد حرفهای باید:
و …
محل دقیق اجرای این نوع از قرارداد، دقیقا همان موسسه یا مهد کودکی است که مربی با آن، قرارداد تنظیم کرده است. لازم است که در متن قرارداد درباره آدرس دقیق محل انجام کار مربی توضیح داده شود و آدرس دقیق آن در متن قرارداد نوشته شود.
از مباحث دارای اهمیت در زمینه این نوع از قرارداد، بحث تعیین مدت قرارداد است.مدت قرارداد براساس نوع قرارداد کار تنظیم میشود. اگر مربی، قرارداد دائم داشته باشد، تعهدی بلند مدت به موسسه دارد. اگر قرارداد به صورت موقت، نیمه وقت، برای کار مشخص و… باشد، لازم است که مدت دقیق قرارداد در متن قرارداد نوشته شود. به طور معمول، این نوع از قرارداد به صورت موقت یا قرارداد کار معین تنظیم میشود. قرارداد نیز به صورت 6 ماهه یا یک سال الی دو ساله تنظیم میشود.
در متن قرارداد مشخص میکنید که ساعت کاری مربی به چه صورتی است و مربی از چه ساعتی تا چه ساعتی باید در مهد کودک مشغول به فعالیت باشد. براساس قانون کار، ساعت کاری معمول در یک روز، 7 ساعت و 22 دقیقه است. اگر کارفرما بخواهد که بیش از 7 ساعت و 22 دقیقه کار کنند، اضافه کاری کرده است.
براساس قانون کار، حق السعی، مزد یا حق الزحمه، وجه نقد یا غیر نقدی یا هم نقدی و هم غیرنقدی است که در ازای انجام کار، به کارگر پرداخت میشود.
میزان حق السعی یا حق الزحمه، توسط اداره کار تعیین شده است. اداره کار هر ساله با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و بررسی تورم، مبلغی را به عنوان حقوق پایه در نظر میگیرد. کارفرما موظف است این میزان حقوق را به مربیان خود بپردازد.
کارفرما موظف است تمامی اشخاصی که به کار میگیرد را بیمه کند. درباره این مساله ماده 148 قانون کار توضیح داده است و میگوید که هیچ تفاوتی در نوع قراردادها نیست و تمامی افراد تحت امر کارفرما باید بیمه شوند. بنابراین، باید حق بیمه کارگر پرداخت شود.
شما میتوانید وظیفه تنظیم قرارداد خود را به ما بسپارید. برای ثبت درخواست تنظیم قرارداد ، روی همین عبارت بزنید تا به صفحه اختصاصی آن وارد شوید. در آن صفحه میتوانید با وارد کردن اطلاعاتی که درخواست شده است، سفارش تنظیم قرارداد خود را ثبت کنید.
از طرف دیگر، تیم حقوقی رکلا یک نمونه از این قرارداد مهم را تنظیم کرده است. برای دسترسی به این قرارداد روی تصویر زیر بزنید.
علاوه بر مواردی که بیان شد، با حضور در رکلا میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی نیز بهره ببرید. با ثبت سفارش در این بخش، این امکان را خواهید داشت که با مشاوران حقوقی و وکلای با تجربه گفتگو کنید و از آنها راهنمایی بخواهید.