یافتن یک شغل مناسب، از مهمترین دغدغههای افراد است. همچنین، بسیاری از متقاضیان کار دارای مهارت و تخصص کافی هستند اما امکان فعالیت در بیرون از خانه را ندارند. بهترین روش برای این افراد، راه اندازی یک شغل خانگی است. کارهای خانگی، نقش موثری در ایجاد اشتغال و درآمد زایی دارند. مشاغل خانگی به مشاغلی گفته میشوند که با سرمایه و منابع مالی کم قابل راه اندازی هستند و افراد در محل سکونت خود و در کنار اعضای خانواده میتوانند به انجام آنها مشغول شوند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، لیستی از مشاغل خانگی را ارائه داده و از این مشاغل حمایت کرده است. قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی نیز در راستای حمایت از این مشاغل به تصویب رسیده است. صاحبان شغلهای خانگی در صورتی از حمایت وزارت کار و قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی برخوردار میشوند که مجوز مشاغل خانگی را دریافت کرده باشند.
دریافت مجوز برای راه اندازی یا ادامه مشاغل خانگی، دارای مراحل و شرایطی است که در این نوشته به بررسی آنها میپردازیم.
در دنیای امروز، فناوری اطلاعات و ارتباطات با رشد قابل توجهی روبه رو شده و باعث افزایش روز افزون مشاغل خانگی شده است. مشاغل خانگی نیز به کارهایی میگویند که در خانه و با ابزار و امکانات اندک، انجام میشوند. پیدایش فریلنسری یا دورکاری نیز باعث ایجاد یک انقلاب ژرف و شگرف در دنیای مشاغل خانگی شد. با زدن روی لینک قرارداد کار در منزل میتوانید درباره ماهیت حقوقی دورکاری و شرایط آن مطالعه کنید. طراحی نقشه، ساخت صنایع دستی، طراحی پارچه و لباس و طراحی اپ از نمونههای بارز مشاغلی هستند که در محل سکونت و با ابزار کم انجام میشوند. مشاغل خانگی، مزایای زیادی را برای فعالان این حوزه به همراه دارد و میتواند بسیاری از افراد را جذب بازار کار کند. با این حال، مشاغل خانگی نیز مانند دیگر کارها به حمایت و ساماندهی از جانب مراجع قانونی نیاز دارند.
در کشور ما مسئولیت حمایت از کارهای خانگی بر عهده «معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» قرار گرفته است. همچنین، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در راستای حمایت مادی و معنوی از فعالان حوزه شغل خانگی به تصویب رسیده است. پروانه کارهای خانگی نیز در راستای ساماندهی و حمایت از کارهای خانگی صادر میشود. فعالان حوزه کارهای خانگی در صورتی از مزایا و حمایتهای قانونی برخوردار خواهند شد که پروانه کار در خانه را از مراجع قانونی مربوطه در یافت کرده باشند. بنابراین میتوان گفت که دریافت مجوز، یکی از موارد ضروری و اجتناب ناپذیر برای راهاندازی و ادامه کارهای خانگی است.
اگر به راه اندازی مشاغل خانگی علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم حتما با زدن روی لینک، مقاله مجوز کار در منزل را مطالعه کنید. مطالعه این مقاله اطلاعات جامعی در خصوص این مجوز در اختیار شما قرار میدهد.
افرادی که قصد ثبت نام در طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی را دارند باید به سامانه حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون مراجعه و نسبت به تکمیل فرمهای موجود در این سامانه اقدام کنند. اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام در طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی عبارت است از:
افرادی که متقاضی دریافت مجوز برای کار در محل سکونت هستند باید از یکسری شرایط عمومی و اختصاصی برخوردار باشند. در ادامه، شرایط لازم برای دریافت مجوز کار در خانه را بررسی میکنیم.
افرادی که متقاضی دریافت مجوز برای کارهای خانگی هستند باید از شرایط عمومی زیر برخوردار باشند:
شرایط اختصاصی متقاضیان دریافت مجوز کارهای خانگی عبارتند از:
نکته: پشتیبان به شخص حقیقی یا شخص حقوقی گفته میشود که مسئولیت حمایت از تعدادی افراد شاغل در خانه را در بر عهده دارد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز مربوط به کار در خانه عبارت است از:
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نهاد اجرایی صادر کننده مجوز برای کارهای خانگی است. فرآیند اخذ این مجوز نیز زیر نظر معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارت خانه انجام میشود. اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز نهاد متولی صدور مجوز برای کارهای خانگی است. در ادامه، روال قانونی و مراحل صدور مجوز مشاغل خانگی جهاد کشاورزی را بررسی میکنیم:
نکته 1: مراحل صدور مجوز برای راه اندازی یا ادامه کار خانگی، حداقل 10 روز کاری زمان میبرد.
نکته 2: مدت اعتبار مجوز مشاغل خانگی بسته بندی ، صادر شده نیز حداکثر 60 ماه (5 سال) است و تمدید آن نیز امکان پذیر خواهد بود.
آخرین نکته: دریافت مجوز مشاغل خانگی برای کار در خانه، هیچ هزینهای ندارد. بنابراین متقاضی صدور مجوز مشاغل خانگی برای دریافت آن نباید هیچ هزینهای را به مراجع قانونی مربوطه پرداخت کند.
دریافت مجوز مشاغل خانگی بسته بندی ، مزایای زیادی را برای فعالان حوزه کارهای خانگی به دنبال دارد. از مهمترین مزایای دریافت مجوز مشاغل خانگی مواد غذایی میتوان به امکان دریافت وام و استفاده از تسهیلات بانکی، اشاره کرد که برای این مشاغل در نظر گرفته میشود. تمام فعالان حوزه کارهای خانگی که دارای مجوز مورد تایید وزارت کار هستند، میتوانند از تسهیلات مالی که در اختیار آنها گذاشته میشود، استفاده کنند. مدت بازپرداخت این تسهیلات، طولانی مدت است و از طرف بانکها و موسسات قرض الحسنه برای تامین سرمایه ثابت و در گردش و همچنین به منظور تامین منبع مالی مورد نیاز برای تهیه تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز در اختیار صاحبان مشاغل خانگی قرار داده میشود.
در ادامه، دیگر مزایایی که برای فعالان حوزه مشاغل خانگی در نظر گرفته شده است را بررسی میکنیم:
اگر برای راه اندازی کسب و کارهای خانگی به مجوز نیاز دارید، خوب است بدانید که بعد از انجام اقدامات ابتدایی، صدور مجوز شما حدوداً ۱۰ روز کاری به طول میانجامد. اگر اقدامات ابتدایی برای ثبت درخواست صدور جواز کسب و کارهای خانگی را به درستی انجام داده باشید، بدون شک این مجوز در بازه زمانی کوتاهی برای شما صادر میشود و در اختیارتان قرار میگیرد. مدت اعتبار مجوز کسب و کارهای خانگی تا ۶۰ ماه (یعنی پنج سال) است. البته در مشاغل و کسب و کارهایی که مرتبط با حوزه صنایع غذایی و امور فرهنگی و هنری هستند، این مدت به ۲۴ ماه (دو سال) محدود میشود اما در صورت نیاز، میتوان آن را تمدید کرد.
گروه حقوقی رکلا به عنوان یک مرجع تخصصی، ارائه خدمات و فعالیتهای خود را به حوزه قراردادها اختصاص داده است. مهمترین خدمات این گروه را میتوان خدمات تنظیم قرارداد و خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دانست.
گروه حقوقی رکلا با ارائه این خدمات سعی دارد که قراردادهایی معتبر و همه جانبه را در اختیار اشخاص قرار بدهد و پاسخگوی سوالات حقوقی آنها باشد.