قرارداد شراکت مرغداری ، از انواع قرارداد مشارکت یا قرارداد شراکت است که براساس ماده ۱۰ قانون مدنی نوشته میشود.
قرارداد مشارکت مرغداری ، شراکتی در زمینه پرورش طیور است. این مشارکت مانند بسیاری دیگر از قراردادهای مشارکت نیازمند سرمایه، دانش، تخصص، مجوزها و الزامات حقوقی، مکان مناسب و غیره است. بنابراین اگر شما سرمایه گذار هستید و تمایل دارید در زمینه پرورش مرغ و تخم مرغ، فعالیت داشته باشید، احتمالاً نیاز به کمک و همراهی شخص یا اشخاص دیگری خواهید داشت. از سویی دیگر، ممکن است شما دارای سابقه و تجربه پرورش مرغ باشید یا ممکن است مجوزهای لازم را کسب کرده باشید و به صورت تخصصی علم این کار را داشته باشید. به هر حال، لازم است شریکی برای ادامه مسیر خود داشته باشید.نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری میتواند گزینه مورد نظر شما برای تقویت این شراکت باشد.
پس از آنکه شریک یا شریکانی برای تاسیس مرغداری به شما پیوستند، میتوانید اقدام به نوشتن نمونه قرارداد مشارکت مرغداری کنید. با امضای این قرارداد مشارکت شما با رعایت جوانب قانونی آغاز میشود.
قرارداد شراکت مرغداری ، امروزه جز قراردادهای بسیار پراستفاده است. مرغ و تخم مرغ جایگاه ویژهای در هرم غذایی مردم جهان دارد. این جایگاه ویژه، بدون شک، میزان تقاضا و خواست محصول را بالا میبرد. محصولی که مورد نیاز مردم باشد، بازار فروش خوبی خواهد داشت. به همین دلیل است که بسیاری از سرمایه گذاران مشتاق هستند که در زمینه پرورش مرغ و تخم مرغ و تاسیس مرغداری فعالیت کنند. این سرمایه گذاران میتوانند از دانش و همراهی دامپزشکان و دامپروران به خوبی استفاده کنند.
امروزه لزوم نوشتن قرارداد برای همه مردم به خوبی مشخص شده است. برای اینکه مشارکتی خوب و بی دردسر داشته باشیم لازم است که قراردادی به صورت مکتوب، جزئیات آن را ثبت کرده باشد. این ثبت در قرارداد، سند خوبی برای اثبات حقوق شما است. قرارداد از سرمایه مادی و معنوی شما در شراکت حفاظت میکند. اما پیش از امضای نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری ، لازم است که الزامات قانونی این کار، انجام شود.
قبل از نوشتن و امضای فرم شراکت نامه مرغداری لازم است که الزامات قانونی این کار را انجام دهید. اولین قدم در تاسیس مرغداری اخذ مجوز اشتغال یا پروانه اشتغال است. صدور پروانه کسب از طرف اتحادیه صنفی انجام میشود. برای شروع به اشتغال و شروع به بهره وری از واحد صنفی، لازم است که مراحلی را بگذرانید. در ابتدا درخواست پروانه کسب میدهید. برای اخذ پروانه کسب لازم است که مدارک مرتبط را داشته باشید. مدرک تحصیلی یا تجربی مرتبط که از نظر واحد صنفی پذیرفته شده باشد. سرمایه گذارانی که این مدرک را ندارند، میتوانند از افرادی که دارای مدرک معتبر هستند برای شراکت در مرغداری استفاده کنند.
بعد از اخذ پروانه کسب مرغداری، در مرحله بعد، باید مکان و تجهیزات لازم جهت تاسیس واحد صنفی خود را آماده کنید و بعد از محیا کردن مکان و تجهیزات، میتوانید برای دریافت کارت بهداشت و مجوز بهداشت و سلامت واحد مرغداری اقدام کنید. بعد از تایید بهداشت و سلامت مکان و مرغداری، مجوز بهره برداری به شما داده میشود. این مجوز نیز از طرف واحد صنفی داده میشود و به شما این اجازه را میدهد که وارد بازار فروش و ارائه محصولات خود شوید. البته در طول اشتغال شما، مجدد بازرسان بهداشت به واحد صنفی مراجعه و نظارت خواهند کرد. با گرفتن مجوزهایی که گفته شد، الزامات حقوقی قرارداد شراکت مرغداری شما، طی خواهد شد.
همان طور که پیشتر گفته شد، نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری برای شروع شراکت مراغداری ضروری و حیاتی است. قراردادهای شراکت براساس قانون مدنی نوشته میشوند. ماده 10 قانون مدنی به زبان ساده میگوید: اگر مشارکتی بر خلاف شرع و قانون نباشد، مورد حمایت قانون گذار میباشد. در ادامه، نحوه نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری را شرح میدهیم. دانستن نحوه نوشتن یک نمونه قرارداد شراکت مرغداری به شما کمک میکند که اطلاعات مهمی در زمینه این نوع شراکت داشته باشید.همچنین باعث میشود در تنظیم و نوشتن قرارداد مشارکت خودتان، بهتر عمل کنید. حتی به شما این دید را میدهد که هر قراردادی را امضا نکنید. در ادامه نحوه نوشتن نمونه قرارداد شراکت مرغداری را توضیح میدهیم.
اولین بخش از نمونه قرارداد شراکت در مرغداری ، عنوان است. عنوان باید مختصر باشد. در عین حال باید به طور کامل منظور از قرارداد را توضیح دهد. طرفین قرارداد باید با خواندن عنوان قرارداد، به قصد و نیت قرارداد پی ببرند. مثلا میتوانید بنویسید: قرارداد مشارکت در مرغداری یا قرارداد شراکت مرغداری
بعد از عنوان اصلی فرم شراکت نامه مرغداری ، نوبت به نوشتن مشخصات طرفین قرارداد میرسد. در این بخش، مشخصات هر کدام از شرکا به طور کامل و با جزئیات نوشته میشود. همچنین طرف اول یا طرف دوم نمونه قرارداد مشارکت مرغداری مشخص میشود. مثلاً با نوشتن کلمه سرمایه گذار، جلوی نام طرف اول، نوع کار ایشان در قرارداد مشخص میشود. مشخصات باید کامل باشند. اگر از جانب شخصی وکالت در امضای قرارداد دارید، لازم است که نام موکل به طور کامل نوشته شود. اگر قرارداد به اسم شخصی است که هنوز به سن قانونی نرسیده است، قیم قانونی او باید قرارداد را امضا کند و در قسمت سمت، نوع نمایندگی ایشان که قیمومت است، نوشته شود.
بعد از نوشتن مشخصات کامل طرفین شراکت، باید موضوع قرارداد نوشته شود. موضوع قرارداد شرح کاملی از برنامهای است که قرار است انجام شود. در این بخش توضیح داده میشود که هدف از تاسیس مرغداری چیست؟ به طور کلی درباره موضوع نمونه قرارداد مشارکت مرغداری توضیح کاملی نوشته میشود. میدانیم که شرکا میتوانند به شیوههای مختلفی در یک قرارداد مشارکت حضور داشته باشند و به طریق مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
در این بخش از قرارداد، چهارچوب اصلی مشارکت طرفین در خصوص راه اندازی و فعالیت یک واحد مرغداری به صورت دقیق توضیح داده میشود. موضوع قرارداد را باید به اندازهای دقیق و جامع در متن قرارداد توضیح دهید که ابهامی در خصوص آن وجود نداشته باشد.
در این بخش باید به طور دقیق و با نوشتن تاریخ روز و ماه و سال، زمان شروع و اتمام قرارداد مشخص میشود. این بند از بندهای مهم قرارداد است زیرا به طرفین این تضمین را میدهد که پیش از زمان اتمام قرارداد، هیچ کدام از طرفین به ناگهانی حق خروج از قرارداد را ندارند (مگر آنکه حق فسخ داشته باشند). در ادامه، آدرس دقیق و مکان مورد نظر برای تاسیس مرغداری مشخص میشود. زمین و مکان تاسیس مرغداری باید به طور دقیق در قرارداد ذکر شود.
در نظر داشته باشید که اشاره به تاریخ دقیق شروع و پایان شراکت، از الزامات قانونی این نوع قراردادها است. بنابراین، نمیتوان از نوشتن تاریخ چشم پوشی کرد. در مواقعی مشاهده میکنیم که شرکا به این دلیل که شراکت آنها دائمی باشد، برای قرارداد تاریخ تعیین نمیکنند یا در متن قرارداد مینویسند که این شراکت مادام العمر است. باید در این خصوص بگوییم که تعیین چنین شرطی برای قرارداد امکان پذیر نیست و شرکا الزاما باید تاریخ دقیقی برای شروع و پایان قرارداد خود در نظر بگیرند.
در این بند، آوردههای طرفین قرارداد نوشته میشود. میزان هزینههایی که سرمایه گذار برای تامین مالی و تجهیزات انجام میدهد به طور دقیق محاسبه شده و نوشته میشوند. در این جا بحثی که پیش میآید در رابطه با آوردههای غیر نقدی است. لازم است که آوردههای غیر نقدی شرکا مانند مدرک و مجوز و تخصص و دانش و ایده نیز نوشته شود. دادههای غیر نقدی هم به اندازه دادههای نقدی دارای اهمیت هستند و برای شراکت و ایجاد اشتغال واحد صنفی لازماند. در این قسمت، میزان سهم هرشریک از کل 100 سهم شراکت نیز، مشخص میشود.
به کادر قرمز رنگ تصویر زیر که مربوط به میزان سهم هرشریک است، توجه کنید. این تصویر بخشی از قرارداد مشارکت مدنی رکلا است که قبلاً آن را تنظیم کردهایم.
در این بند از نمونه قرارداد شراکت مرغداری وظایف و تعهدات هر یک از شرکا توضیح داده میشود. انتظارات و شروطی که هر یک از طرفین دارند در این بخش نوشته میشود و طرفین موظف میشوند به آن متعهد باشند. مسئولیتهایی که بهعهده هر کدام از شرکا است شرح داده میشود. مسئولیت تامین مالی و مدیریت مرغداری و رسیدگی به امور مربوط به واحد صنفی شرح داده میشود و میان شرکا تقسیم میشود.
شاید مهمترین بخش هر قراردادی، ضمانت اجرای آن باشد. ضمانت اجرا، یعنی جریمهای که بابت انجام ندادن تعهدات، به عهده شخص متخلف قرار میگیرد. این قسمت باید کامل باشد و هیچ ابهامی وجود نداشته باشد. از طرف دیگر، باید تمام تعهدات را پوشش دهد و هیچ وظیفهای بدون ضمانت اجرا باقی نماند.
به تصویر زیر هم که مربوط به ضمانت اجرای قرارداد مشارکت مدنی رکلا است توجه کنید. البته در این قرارداد، دو ضمانت اجرا وجود دارد. یکی در مورد محرمانگی اطلاعات و یکی دیگر، در مورد سایر تعهدات قراردادی.
این بخش یکی از بخشهای مهم در هرقرارداد است. در این بخش، طرفین میتوانند وکیل یا مشاور حقوقی یا مرجع معتبر دیگری را به عنوان مرجع حل اختلاف مشخص کنند. این کار در زمان بروز اختلاف و مشکل، به طرفین نمونه قرارداد شراکت در مرغداری کمک میکند. اگر مرجع حل اختلاف را داور تعیین کنید، در صورت بروز مشکل لازم نیست که پروسه طولانی دادگاه را تجربه کنید. در این زمان ، با مراجعه به داوری که انتخاب کردهاید، با سرعت بیشتری به اختلاف شما رسیدگی میشود. مرجع حل اختلاف انتخاب شده توسط شرکا در زمان بروز اختلاف میان آنها داوری میکند و رای صادر میشود.
بنابراین، به عنوان یک نتیچه گیری از این بخش، دانستیم که میتوانیم مرجع حل اختلاف قرارداد را به دو صورت داوری یا دادگاه تعیین کنیم. در نظر داشته باشید که نمیتوانید به صورت همزمان از هر دو مرجع حل اختلاف در قراردادتان نام ببرید. بلکه فقط باید یکی از آنها را انتخاب کنید.
مرغداری و پرورش مرغ از جمله مشاغلی هستند که احتمال بروز خطر و خسارت در آن زیاد است. از تمهیداتی که موجب امنیت خاطر بسیاری از سرمایه گذاران شده است، بحث بیمه است. بیمه میتواند در مواقع بروز خسارت، کمک کننده و سودبخش شود و آسودگی خاطری برای سرمایه گذاران باشد. اگر به دنبال تاسیس مرغداری هستید به شما توصیه میکنیم که از شرکتهای بیمه برای حفاظت از منابع مالی سرمایه گذاری شده در واحد صنفی استفاده کنید.
با اینکه توضیحاتی درباره نحوه نوشتن قرارداد شراکت مرغداری داده شد، اما نوشتن قرارداد به دانش خاص حقوقی و تجربه نیاز دارد. از گزینههای مطمئن برای سپردن وظیفه تنظیم قرارداد شراکت مرغداری به آنها، مشاوران حقوقی یا وکلایی هستند که به صورت اختصاصی در زمینه قرارداد نویسی تجربه و دانش داشته باشند. این موضوع مهم را به خاطر داشته باشید که قرارداد نویسی مهارتی است که ممکن است هر حقوقدانی از آن برخوردار نباشد. بنابراین کسب اطلاعات درباره سابقه فعالیت مشاور حقوقی یا وکیل، میتواند به شما کمک کند که برای سپردن مسئولیت نگارش قرارداد به او، تصمیم بگیرید.
علاوه براین، اگر در شرایطی هستید که شرکای دیگر فرم قرارداد خاصی را به شما پیشنهاد میکنند، حتما در نظر داشته باشید که پیش از امضای آن قرارداد، حتما تمام صفحات آن را به صورت دقیق و کامل مطالعه کنید. مسلم است که مطالعه قرارداد نیز به جهت زبان و ادبیات خاص آن، به دانش حقوقی نیاز دارد. بنابراین، در این سطح نیز میتوانید از مشاوران حقوقی و وکلای با تجربه بخواهید که فرم قرارداد پیشنهادی به شما را مطالعه و بررسی کنند تا بتوانید با آگاهی کامل برای امضای قرارداد تصمیم بگیرید.
تیم حقوقی رکلا، این قرارداد را تنظیم کرده است.
در نظر داشته باشید که قرارداد زیر، یک نمونه کامل از این قرارداد است. اما اگر میخواهید وظیفه تنظیم قرارداد اختصاصی خود را به ما بسپارید روی لینک قبل بزنید. ما در اسرع وقت با شما تماس میگیریم. ضمن آنکه میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی اختصاصی استفاده کنید.