یکی از فعالیتهای اقتصادی رایج در جامعه امروز، فعالیت در حوزه ارائه خدمات مربوط به صنایع غذایی است. این شاخه از خدمات رسانی، توجه سرمایه گذاران زیادی را به خود جذب کرده است. با وجود اینکه شغل رستوران داری یکی از مشاغل درآمدزا و سودمند جامعه است اما موفقیت در آن در وهله اول به داشتن دانش، مهارت و همچنین تجربه زیاد نیازمند است. در واقع، اگر یک مدیر رستوران قصد داشته باشد که رستوران او در آینده کوتاه مدت، به یک برند مرغوب و مشهور تبدیل شود، ابتدا باید در زمینه هدایت پرسنل، رسیدگی به امور طبخ غذا، بهداشت و همچنین نیاز سنجی مشتریان، دانش کافی را کسب کند. جهت آشنایی بیشتر با مقام مدیر داخلی رستوران ، توصیه میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
در مقاله حاضر، مواردی مانند کارایی مدیر رستوران، وظایف او و همچنین راهکارهای بسیار مفیدی برای موفق شدن در سمت شغلی مدیریت داخلی رستوران را ارائه خواهیم داد.
برای به کارگری یک مدیر داخلی در رستوران خود، باید با او قرارداد استخدام امضا کنید. بنابراین، میتوانیم اینطور بگوییم که فعالیت در این سمت شغلی به امضای یک قرارداد استخدام رستوران نیاز دارد و خود نیز یک نمونه از قرارداد مدیر داخلی محسوب میشود. میتوانید درباره هر کدام از این قراردادها در مقالاتی مجزا مطالعه کنید.
قطعا رسیدگی به تمامی امور رستورانی که مشتریان زیادی دارد، برای ریاست آن اندکی دشوار خواهد بود؛ مخصوصا اگر رستوران مورد نظر نسبتا مشهور باشد. بنابراین در چنین موقعیتهایی، به یک فرد دیگر نیاز است که با مهارت و توانایی خود، امورات مربوطه را به خوبی هدایت کند. در واقع، شخص شاغل در این سمت شغلی، با انجام وظایفی نظیر نظارت و آموزش دیگر کارکنان، برنامه ریزی و ارائه دستورالعملهای لازم به سایر پرسنل و همچنین به واسطه رهبری و مدیریت بر تمامی کارکنان، نقش مهم و کارآمدی در رشد و توسعه یک رستوران خواهد داشت.
مدیریت داخلی رستوران نیز مانند هر حوزه کاری دیگر، نیازمند تخصص و همچنین مهارت مختص به خود است. به عبارتی دیگر، افرادی که قصد دارند در این زمینه فعالیت مداوم و موفق داشته باشند، علاوه بر تحصیلات و دانش مربوطه، لازم است از تجربه و سوابق کافی نیز برخوردار باشند. به عنوان مثال اگر شخصی به انتخاب این شغل تصمیم دارد یا در آن مشغول به کار است، باید به این مساله توجه داشته باشد که آیا روحیات، قابلیت و مهمتر از همه، علاقه او با این موقعیت شغلی همسو است؟ سپس برای اینکه در این زمینه به یک مدیر حرفهای و موفق تبدیل شود، از طریق تعامل با مدیران موفق این حوزه تجربیات و مهارتهای کاربردی دیگری نیز کسب کند.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به صورت اجمالی اشاره کردیم، وظیفه مدیر داخلی رستوران که در واقع، به نوعی جانشین مدیر ارشد محسوب میشود، رسیدگی به تمام امور داخلی اعم از بررسی و نظارت بر عملکرد کارکنان آشپزخانه؛ رعایت بهداشت گارسونها و محیط داخلی رستوران؛ برنامه ریزی مناسب و کاربردی برای سایر پرسنل و موارد مهم دیگر است. در ادامه شرح وظایف مدیر داخلی رستوران را بیان میکنیم:
در ایران، میزان حقوق مدیر داخلی رستوران چندان ثابت نیست. در واقع کسب درآمد و حقوق دلخواه در این شغل تا حدود زیادی به تواناییها و مهارتهای فرد بستگی دارد. فعالیت در حوزه مدیریت داخلی یک رستوران، در صورتی به فرد جایگاه اجتماعی مطلوبی میدهد که علاوه بر اشتیاق و علاقه، از مهارت و توانایی تخصصی این حیطه نیز برخوردار باشد. اگرچه فعالیت در این حوزه کاری، همانند بسیاری از مشاغل جامعه، دشوار و وقتگیر است اما در صورتی که فرد، توانایی و مهارتی منحصر به فرد از خود نشان دهد، قطعا علاوه بر درآمدی عالی، در موقعیت شغلی مورد نظر نیز پیشرفت خواهد شد.
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که به واسطه رابطه استخدامی که میان مدیر داخلی رستوران و ریاست رستوران برقرار میشود، مدیر داخلی از حقوق و مزایای پایه وزارت کار برخوردار خواهد بود اما تعیین حقوق و مزایایی مازاد برآن، به توافق میان طرفین بستگی دارد.
وظایف مدیریت کافه رستوران نیز تا حدود زیادی همچون مدیریت رستوران است؛ با این تفاوت که فعالیت در این حوزه کاری دشوارتر خواهد بود. بنابراین شخصی که در این سمت مشغول به فعالیت است، علاوه بر دانش و مهارت لازم و مربوط به این حوزه، باید از تجربه و توانمندیهای دیگری نیز برخوردار باشد. در واقع اگر برای آینده شغلی خود در این حرفه ایده آلهایی در نظر گرفتهاید، بهتر است در همه حال، دانش مرتبط با کار خود را افزایش دهید.
با توجه به نکاتی که ذکر کردیم، توصیه میکنیم اگر قصد دارید در این زمینه شغلی، موفقیتی دلخواه کسب کنید، علاوه بر ارتقاء مهارت و توانمندی خود در کاربرد منحصر به فرد تمامی این موارد، با افراد موفق و دارای تجربه در این حوزه نیز ارتباطاتی موثر و سازنده داشته باشید.
فعالیت در هر حوزه و موقعیت شغلی، در ابتدای امر، نیازمند تعهد و پایبندی به اصول و چهارچوب آن محیط کاری است. در واقع، این تعهد و پایبندی تنها با ایجاد یک توافق نامه یا قرارداد کتبی معتبر میان طرفین عملی خواهد شد. بنابراین تحت هر شرایطی، تنظیم یک قرارداد استاندارد و موثق برای هر دو طرف لازم و در عین حال سودمند خواهد بود. پس در صورت لزوم، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، بهتر است حتما از قرارداد کتبی استفاده کنید. این امکان در سایت رکلا ایجاد شده است که بتوانید به راحتی از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی در زمینه کاری مورد نظر خود و همچنین از خدمات تنظیم قرارداد اختصاصی بهره مند شوید.
قرارداد مدیر رستوران
همکاری با مدیر رستوران به این قرارداد نیاز دارد. برای تهیه سریع آن، اینجا بزنید.