قرارداد استخدام رستوران ، قراردادی است که میان مالک یا صاحب رستوران و اشخاصی که به وسیله او به کار گرفته میشوند، تنظیم میشود. به زبان سادهتر یک طرف این قرارداد رستوران است (یا شخص مالک رستوران) و طرف دیگر افراد جویای کار که متقاضی استخدام شدن در رستوران هستند. تنظیم نمونه قرارداد استخدام رستوران به معنای شروع همکاری این افراد با یکدیگر است. رستورانها و غذاخوریها به عنوان یک واحد صنفی، برای شروع به کار نیازمند جذب پرسنل و نیروی کار هستند. نیروها با توجه به سمتی که میگیرند و نوع فعالیتی که دارند، به دستههای نیروی انسانی ساده، نیروی انسانی نیمه ماهر، ماهر و متخصص تقسیم میشوند.
علاوه بر این، نوع و مدت همکاری نیروهای کاری با رستوران میتواند در حالتهای دائم، موقت، آزمایشی، ساعتی و… باشد. با توجه به دسته بندیهایی که اشاره کردیم، تفاوتهایی در قراردادها ایجاد میشود که لازم است هر دو طرف قرارداد به خوبی نسبت به آنها آگاه باشند. در ادامه این مطلب درباره انواع قرارداد استخدام در رستوران صحبت میکنیم. اگر صاحب رستوران هستید و میخواهید با یک قرارداد مطمئن نیروی مورد نیاز خود را استخدام کنید، یا اگر در یک رستوران موقعیت شغلی خوبی پیدا کردهاید و میخواهید قرارداد امضا کنید، ادامه این نوشتار را دنبال کنید.
نمونه قرارداد استخدام رستوران چگونه قراردادی است؟
قرارداد استخدام رستوران یا هر قرارداد دیگر، از نظر قانون یک سند معتبر و قابل استناد در مراجع حل اختلاف و دادگاهها است. براساس قراردادها، ارتباط کاری، پیمان و رابطه میان طرفین قرارداد مشخص میشود. در قرارداد استخدام در رستوران نیز رابطه میان کارفرما و افرادی که توسط او به کار گرفته شدهاند مشخص میشود. در متن قرارداد موضوع کار به خوبی مشخص شده و حدود اختیارات و وظایف شرح داده میشود. به زبان ساده متن قرارداد استخدام در رستوران تکلیف هر یک از طرفین را مشخص میکند و از اینکه کار شما چیست و چه باید کنید یا نکنید، مطلع میشوید.
همچنین میزان حقوق شما نیز مشخص میشود و مدت و نوع همکاری میان شما و شخص مقابل توضیح داده میشود. بنابراین قرارداد استخدام در رستوران مانند یک برنامه کاری برای طرفین قرارداد است. در واقع هر نکتهای که در متن قرارداد نوشته شود معتبر و لازم الاجرا است. به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان و حقوقدانان تاکید دارند که در زمان تنظیم قرارداد دوراندیشی داشته باشید و همه جوانب را در نظر بگیرید.
نمونه قرارداد استخدام رستوران از نگاه قانون کار
قرارداد استخدام رستوران نوعی قرارداد کاری است و با توجه به مادههای قانون کار تنظیم میشود. در این قرارداد شخصی توسط شخصی دیگر استخدام شده و به کار گرفته میشود. قانون کار نیز در خصوص استخدام افراد توضیحات لازم را ارائه داده است. ماده 7 قانون کار قرارداد کار را اینگونه تعریف میکند: قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام میدهد.
همچنین در مادههای دیگر از کارفرما و کارگر تعریف کرده است و تاکید میکند که این قرارداد باید دارای اطلاعاتی درباره موضوع کار، مدت، شرایط، حقوق، مزایا، تعطیلات، مرخصیها و… باشد. به طور کلی قرارداد استخدام رستوران به شرط رعایت کردن این قانون، کاملا صحیح و معتبر خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به به اشتغال جامعه و قراردادهای کار نظارت دارد، در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی، میتوان برای شکایت از طرف دیگر قرارداد به این نهاد مراجعه کرد.
اطلاعات تکمیلی متقاضی کار در رستوران با توجه به قانون کار
متقاضی کار در رستوران در هر بخش که حضور داشته باشد و فعالیت کند با توجه به کاری که انجام میدهد دارای حقوق و مزایا است. قانون کار به این مورد نیز توجه کرده است و میگوید که کارفرما در تعیین میزان حقوق پرداختی باید مواردی را در نظر بگیرد. از جمله مواردی که برای آن مزایای بیشتری در نظر میگیرند، مجرد یا متاهل بودن است. همچنین اشاره به وضعیت نظام وظیفه، تعداد فرزندان، نوع و سطح مدرک تحصیلی و… از موارد دیگری است که میتواند برای شخص استخدام شده مزایایی به همراه داشته باشد. بنابراین لازم است که این اطلاعات به همراه اطلاعات هویتی شخص در متن قرارداد نوشته شود.
انواع قرارداد استخدام رستوران
پیش از تنظیم نمونه قرارداد استخدام رستوران ، مشخص کنید که چه نوع قرارداد کاری تنظیم میکنید. همانطور که گفتیم فرم قرارداد استخدام رستوران، یک قرارداد کار است. قرارداد کار به چندین نوع تقسیم میشود که عبارتند از:
- قرارداد موقت
- قرارداد دائمی
- قرارداد کار آزمایشی
با اینکه درصد بسیار زیادی از محتوای قراردادهای کار به هم شبیه هستند اما مشخص شدن نوع قرارداد کار باعث میشود با آگاهی بیشتری مادهها و شرایط قرارداد را مشخص کنید. برای هر نوع از قراردادهای کار ویژگیها و شرایط به خصوصی وجود دارد که رعایت آنها در تنظیم قرارداد ضروری است.
نحوه نوشتن و تنظیم فرم قرارداد استخدام رستوران
بعد از مشخص کردن نوع همکاری، توافقات اولیه و نوع قراردادی که میخواهید تنظیم کنید، نوبت به نوشتن متن قرارداد میرسد. با این وجود اگر صاحب رستوران هستید یا اگر شخصی هستید که میخواهید در رستوران کار کنید، بهتر است که درباره محتوای قرارداد از پیش آگاهی داشته باشید تا بتوانند تصمیم بهتری بگیرید. علاوه براین قرارداد مدرک معتبر شما از زمان شروع به کار در یک مجموعه یا واحد صنفی است. به وسیله آن میتوانید از حقوق خود محافظت کنید، حدود اختیارات و وظایف خود را بدانید و در صورت بروز مشکل به آن رجوع کنید. در ادامه در باره متن نمونه قرارداد استخدام رستوران صحبت میکنیم و ابعاد مختلف این قرارداد را توضیح میدهیم.
تاریخ، ساعت و محل انجام نمونه قرارداد استخدام رستوران
آدرس دقیق محلی که رستوران در آن واقع شده است یا آدرس محلی که شخص استخدام شده باید در آنجا شروع به فعالیت کند، باید توسط طرفین در متن قرارداد مربوطه ذکر شود. بعد از تعیین محل، انتخاب تاریخ یا مدت قرارداد نیز بسیار مهم است. شما باید مشخص کنید که دقیقا از چه تاریخ تا چه تاریخی در استخدام رستوران هستید. علاوه بر این توجه داشته باشید که تاریخ رستوران باید به صورت شمسی ذکر شود و در انتهای این بخش، ساعت کاری نیز مشخص میشود. ساعت کاری، ساعت شروع و اتمام کار در یک روز کاری است. کارفرما اجازه ندارد که ساعت کاری بیشتر از میزان مشخص شده توسط قانون کار را برای شخص استخدام شده تعیین کند. البته امکان در نظر گرفتن ساعت کاری کمتر توسط شخص کارفرما وجود دارد.
همچنین او میتواند عنوان کار را به پاره وقت نیز تغییر دهد. علاوه بر این نیروی کار در صورتی که صلاح بداند میتواند برای کسب درآمد بیشتر، ساعت تعیین شده توسط قانون کار را در نظر نگیرد و در نتیجه زمان بیشتری را به کار کردن در رستوران مربوطه اختصاص دهد. کارفرما نیز این ساعات اضافه را باید اضافه کار در نظر بگیرد و در نتیجه برای آن حقوق و مزایای بیشری را تعیین کند. میزان ساعتی که از طرف قانون کار برای یک روز کاری مشخص شده است، 8 ساعت است.
بیمه در نمونه قرارداد استخدام رستوران
به موجب ماده 148 قانون کار، کارفرما مکلف است کارگر را نزد سازمان تامین اجتماعی یا سایر دستگاههای بیمه گذار بیمه کند.
براساس این ماده، نیروی کار در هر سطحی که باشد، چه نیروی کار ساده و چه نیروی کار متخصص، کارفرما موظف است که حق بیمه او را پرداخت کند. حتی در دوره آزمایشی نیز نیروی کار مستحق دریافت بیمه میباشد.
پیشنهاد ما
شما میتوانید تنظیم قرارداد استخدام رستوران خود را به ما بسپارید. برای این کار روی اینجا کلیک کنید.