انسانها از زمانهای بسیار دور به دنبال زیبا سازی محیط زندگی خود بودهاند و برای رسیدن به این هدف، تلاشهای زیادی را انجام دادهاند. یکی از مصالح نوینی که امروزه برای زیبا سازی ساختمانها به کار میرود، کناف است. کناف در واقع نوعی صفحه روکش دار گچی است که در قسمتهای مختلف ساختمان مانند سقفهای کاذب، دیوارهای جدا کننده و دیوارهای پوششی، از آن استفاده میشود. با توجه به مزایا و ویژگیهای کناف، در موارد متعددی از آن استفاده میکنند. برای آنکه بتوان کناف را به خوبی نصب کرد، باید از ابزارهای مخصوص کناف کاری استفاده شود. اجرای پروژه کناف کاری باید به افراد و شرکتهایی سپرده شود که در این زمینه از تخصص، مهارت و تجربه کافی برخوردار هستند. نمونه قرارداد اجرای کناف نیز توافق نامهای است که میان کارفرما و مجری پروژه تنظیم میشود.
شخصی که این قرارداد را به عنوان مجری پروژه امضا کرده، مطابق با دستورالعملها و شرایط مورد نظر کارفرما، مسئول کناف کاری ساختمان است. در این مقاله قصد داریم از شرایط و ضوابط قانونی مربوط به تنظیم و اجرای قراردادی صحبت کنیم که برای اجرای پروژه کناف کاری ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این قرارداد، در واقع در غالب یک قرارداد پیمانکاری نوشته میشود.
لازم به ذکر است که پیشتر مقالهای با عنوان « قرارداد پیمانکاری کناف » را منتشر کردهایم که میتواند اطلاعات کاربردی و مناسبی را در اختیار شما بگذارد. مطالعه آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
در ابتدا باید بگوییم که از نظر قانونی، قرارداد مربوط به اجرای پروژه کناف کاری ساختمان، میتواند به صورت شفاهی نیز تنظیم شود. از سوی دیگر، یکی از مهمترین دلایل بروز اختلاف میان کارفرما و مجری پروژه، عدم تنظیم یک قرارداد مکتوب است. قراردادی که به صورت مکتوب تنظیم شده باشد، یک سند معتبر و مستدل خواهد بود که توافق میان کارفرما و مجری پروژه را به اثبات میرساند. بنابراین بهتر است که این قرارداد را به صورت مکتوب تنظیم کنیم. همچنین لازم است که در هنگام نوشتن قرارداد به تمام جوانب پروژه و منافع کارفرما و مجری نیز اشاره شود. علاوه بر این، قرارداد اجرای کناف سقف باید به نحوی تنظیم شده باشد که مانع از بروز هر گونه اختلاف میان کارفرما و مجری پروژه شود.
نمونه قرارداد اجرای سقف کاذب کناف در صورتی تحقق پیدا میکند و از آثار قانونی برخوردار میشود که کارفرما و مجری پروژه درباره امضای آن، با یکدیگر به توافق رسیده باشند. بنابراین، ماده اول نمونه قرارداد اجرای سقف کاذب کناف باید به تعیین مشخصات و اطلاعات اشخاصی اختصاص پیدا کند که آن را به عنوان کارفرما و مجری پروژه امضا کردهاند. لازم به ذکر است که شرکتهای دولتی و خصوصی نیز میتوانند این توافق نامه را به عنوان کارفرما یا مجری پروژه امضا کنند. برای این منظور نیز، نمونه قرارداد اجرای سقف کناف باید توسط نماینده قانونی شرکتهای طرف قرارداد امضا شود.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در هنگام تکمیل فرم قرارداد اجرای سقف کاذب کناف باید درباره آن تعیین تکلیف شود؛ نحوه پرداخت هزینههای مربوط به کناف کاری ساختمان و پرداخت حق الزحمه مجری پروژه است. تامین هزینههای لازم برای کناف کاری ساختمان میتواند بر عهده هر یک از کارفرما یا مجری پروژه قرار بگیرد. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشیم که نحوه تامین هزینه مصالح، ابزار و مواد مورد نیاز برای کناف کاری ساختمان، در تعیین مبلغ حق الزحمه مجری پروژه نیز موثر است. اگر پرداخت هزینههای مذکور بر عهده مجری پروژه باشد، باید مبلغ حق الزحمه او با توجه به این موضوع تعیین شود. به صورت کلی میتوان گفت که مبلغ نهایی این قرارداد با توجه به پیشنهاد مجری پروژه تعیین خواهد شد اما کارفرما نیز باید با پرداخت آن موافقت کند.
پس از آنکه کارفرما و مجری پروژه در خصوص مبلغ این قرارداد با یکدیگر توافق کردند، لازم است که درباره روند و شرایط پرداخت آن نیز تعیین تکلیف کنند. باید به این نکته توجه کنیم که هر چه مبلغ این توافق نامه و شرایط پرداخت آن به صورت دقیقتر تعیین شود، احتمال بروز اختلاف میان کارفرما و مجری پروژه نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
بنابراین، در این توافق نامه باید به صورت دقیق معین کنید که کارفرما، هزینه مجری پروژه و حق الزحمه او را چگونه پرداخت خواهد کرد. لازم به ذکر است که هزینه مجری پروژه و حق الزحمه او میتواند نقدی، غیر نقدی، اقساطی یا به وسیله صدور چک، پرداخت شود.
موضوع متن قرارداد اجرای کناف در واقع همان خدماتی است که مجری پروژه باید در حین کناف کاری ساختمان و پس از اتمام آن به کارفرما ارائه بدهد. به صورت کلی میتوان گفت که موضوع این توافق نامه، اجرای عملیات نصب سقف کاذب به همراه زیر سازی و لایه گذاری آن است. مجری پروژه در صورتی میتواند کناف کاری ساختمان را مطابق با انتظارات و توقعات کارفرما انجام بدهد که موضوع قرارداد به صورت دقیق برای او تفهیم شده باشد. به همین دلیل، بهتر است که کارفرما و مجری پروژه، یکی از بندهای این توافق نامه را به تعریف و توضیح موضوع آن اختصاص بدهند. بهتر است که در این بخش از قرارداد، محل اجرای پروژه نیز مشخص شود.
بهتر است که یکی از مادههای این قرارداد، به شرح مشخصات فنی، مواد و مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژه کناف کاری ساختمان اختصاص پیدا کند. تعیین مشخصات فنی مواد و مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژه، باعث میشود که مجری پروژه نتواند از مصالح بی کیفیت استفاده کند. از سوی دیگر، ممکن است که کارفرما انتظار داشته باشد که مجری پروژه برای کناف کاری ساختمان از مصالح خاص و گران قیمت بهره ببرد. بنابراین اگر طرفین این توافق نامه در هنگام تنظیم و امضای آن درباره مشخصات فنی مواد و مصالح مورد نیاز توافق نکنند، احتمالا میان آنها اختلافاتی ایجاد خواهد شد.
مدت اجرای پروژه کناف کاری ساختمان، یکی از موضوعات مهمی است که در هنگام تنظیم این توافق نامه باید درباره آن تعیین تکلیف شود. ممکن است عدم تعیین دقیق مدت اجرای پروژه در هنگام پرداخت مطالبات مجری، اختلافاتی را میان او و کارفرما ایجاد کند. به همین دلیل، در یکی از مادههای این قرارداد باید به تعیین مدت اجرای پروژه کناف کاری ساختمان اختصاص پیدا کند. در این ماده، باید به صورت دقیق مدت اجرای پروژه و تاریخ شروع و پایان آن مشخص شود. کارفرما و مجری پروژه در این قسمت از فرم قرارداد اجرای کناف میتوانند مبلغی را به عنوان جریمه تاخیر در نظر بگیرند.
لازم به ذکر است که اگر مجری به صورت عمدی انجام پروژه کناف کاری ساختمان را به تاخیر اندازد، باید خسارات و ضرر و زیانی که از این بابت به کارفرما وارده شده است را به نحوی جبران کند. همچنین، تمدید مدت این قرارداد به واسطه توافق و تراضی طرفین آن امکان پذیر میشود. بنابراین، مجری پروژه در صورتی نسبت به پرداخت خسارات وارده به کارفرما ملزم خواهد شد که کارفرما با تمدید مدت این توافق نامه موافقت نکرده باشد. اگر کارفرما مانع از اجرای پروژه کناف کاری ساختمان شود نیز، به جبران خساراتی که به مجری پروژه وارد شده است، موظف خواهد شد.
شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که تنظیم قرارداد برای انجام پروژه کناف کاری ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار نیست اما باید بدانید که یکی از مهمترین عوامل بروز اختلاف میان کارفرما و مجری پروژه، عدم تنظیم قرارداد است. تنظیم قراردادی همه جانبه و دقیق، نه تنها حقوق و منافع طرفین آن را حفظ میکند بلکه مانع از بروز اختلاف میان کارفرما و مجری پروژه نیز میشود. به همین دلیل، تنظیم دقیق و استاندارد قراردادهایی که برای انجام پروژههای پیمانی استفاده میشوند، از اهمیت زیادی برخوردار است. خدمات تنظیم قرارداد ، امکان تهیه قراردادی دقیق و استاندارد را برای شما فراهم میکند. برای آشنایی با شرایط و آثار قانونی قراردادهایی که برای انجام پروژههای پیمانی تنظیم میشوند نیز، میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید.