دوربینهای مدار بسته، به دلیل کارکرد بی وقفهای که دارند، نیازمند به نگهداری و تعمیرات منظم و دورهای هستند. این فرآیند باعث میشود که هم از سلامت دوربین مدار بسته کسب اطمینان کنیم و هم از وقوع مشکلات عدیده در سیستم آنها جلوگیری شود. از آنجا که امر نگهداری از دوربینهای مدار بسته، یک امر تخصصی است، شما باید انجام این امر را به اشخاص متخصص بسپارید. در این راستا، نمونه قرارداد نگهداری دوربین مدار بسته ، قراردادی است که میان شما و یک شخص متخصص در زمینه نگهداری دوربینهای مدار بسته تنظیم و منعقد میشود.
انعقاد این قرارداد، همراه با آثار و تعهداتی برای طرفین آن است. در این مقاله تلاش داریم که این قرارداد را مورد بررسی قرار دهیم و نکات لازم آن را بیان کنیم. تعداد زیادی از اشخاص، همزمان با امضای قرارداد نصب دوربین مداربسته ، از شرکت ارائه دهنده خدمات، میخواهند که علاوه بر رعایت قوانین نصب دوربین مدار بسته و انجام موضوع این پروژه، مسئولیت نظارت، نگهداری و تعمیر مشکلات احتمالی دوربین را نیز به عهده بگیرد. برای این منظور طرفین میتوانند قرارداد مجزایی با یکدیگر امضا کنند یا در همان قرارداد ابتدایی، در خصوص این موارد نیز توضیح دهند. اگرچه تاکید ما به داشتن قراردادهای مجزا و مستقل برای روابط و امور مختلف است.
همانطور که میدانید، سیستم دوربینهای مدار بسته، به منظور نظارت و حفظ امنیت تهیه میشوند. کارکرد دوربینهای مدار بسته به نوعی است که معمولا بدون هیچ توقفی مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به این موضوع میتوان بیان داشته که وقوع عیوب یا اختلالات در سیستم این دوربینها محتمل است. در این خصوص، عملیات نگهداری و تعمیرات دوربینهای مدار بسته به صورت مقطعی سبب میشود که از وقوع عیوب پر هزینه جلوگیری و هدف از تهیه دوربینهای مدار بسته به صورت موثرتری محقق شود.
در این زمینه، انعقاد نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری دوربین مدار بسته سبب میشود که شما بتوانید اقدامات لازم برای نگهداری دوربین مدار بسته خود را بر اساس نوع دستگاه و به طور ماهیانه یا سالیانه به عمل آورید. به طور کلی، خدماتی که تحت این قرارداد به متقاضیان آن ارائه میشود، در 2 حالت مد نظر قرار میگیرد. یکی از این حالتها، تعمیرات پیشگیرانه است که به صورت منظم و برنامه ریزی شده در بازههای زمانی مقرر انجام میشوند. یکی دیگر از این حالتها، تعمیرات اصلاحی است که به در مواقع بروز نقص و در شرایط اضطراری صورت میگیرند.
همانطور که بیان شد، این قرارداد فی ما بین شخص متقاضیِ عملیات نگهداری دوربینهای مدار بسته و اشخاص متخصص این امر شکل میگیرد. به بیان دیگر به موجب نمونه قرارداد سرویس و نگهداری دوربین مدار بسته ، امر تخصصی سرویس و نگهداری دوربینها، تحت یک سری شرایط و در ازای مبلغی مشخص به اشخاص حرفهای سپرده میشود. بنابراین میتوان بیان کرد که این قرارداد، دارای ماهیتی پیمانکاری است. در اینجا، شخص متقاضی به عنوان کارفرما و شخص متخصص به عنوان پیمانکار شناخته میشود. به موجب این قرارداد، هر یک از کارفرما و پیمانکار، تعهداتی را در برابر یکدیگر به عهده میگیرند. در ادامه، این تعهدات را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
همانطور که در گفتار قبل بیان کردیم این قرارداد، یک قرارداد پیمانکاری است زیرا انجام یک عمل تخصصی در یک بازه زمانی مشخص و در ازای مبلغ معینی به اشخاص متخصص سپرده میشود. در راستای ماهیت پیمانکاری این قرارداد، باید بیان کرد که انواع قراردادهای پیمانکاری در نظام حقوقی حاکم بر قراردادها، به عنوان عقود نامعین شناخته میشوند. نامعین بودن نمونه قرارداد سرویس و نگهداری دوربین مدار بسته نیز به این خاطر است که ما در نظام حقوقی قراردادها، قراردادی تحت این عنوان برای امر سرویس و نگهداری دوربینهای مدار بسته نداریم. در نتیجه چهارچوب خاصی بر این قرارداد و نحوه تنظیم آن یافت نمیشود.
توجه داشته باشید که ماهیت پیمانکاری و نامعینِ نمونه قرارداد نگهداری دوربین مدار بسته سبب میشود که این قرارداد تابع آزادی اراده طرفین آن باشد. به این صورت که این کارفرما و پیمانکار هستند که قواعد حاکم بر این قرارداد را تعیین میکنند. این مسئله، از ماده 10 قانون مدنی جاری میشود. این ماده، حاکمیت اراده طرفین را در قراردادهای خصوصی به رسمیت شناخته است و برای صحت اعمال اراده آنها شرایطی را مقرر میکند. به این صورت که برای اعتبار تداخل اراده کارفرما و پیمانکار در تعیین شرایط حاکم بر این قرارداد، آنها باید اصول قانونی و شرعی را مورد توجه و رعایت قرار دهند. به همین دلیل انعقاد این قرارداد، برای اهداف غیر قانونی و نامشروع نامعتبر است.
البته باید اشاره داشت که برخی از پروژهها در زمینه سرویس و نگهداری دوربینهای مدار بسته، بسیار گسترده هستند. در این میان ممکن است که تداخل اراده طرفین در تعیین چهارچوب حاکم بر قرارداد، هدف اصلی از انعقاد قرارداد را محقق نکند. در این خصوص اشخاص میتوانند از شرایط عمومی پیمان برای قرارداد خود استفاده کنند. به طور کلی شرایط عمومی پیمان، شرایطی هستند که جزئیات انواع قراردادهای پیمانکاری و حدود روابط کارفرما و پیمانکار را در برابر یکدیگر مورد اشاره قرار میدهند. برای مثال استفاده چنین اصولی برای زمانی کاربرد دارد که امر سرویس و نگهداری تعداد زیادی از دوربینهای مدار بسته در میان باشد.
کارفرما در این قرارداد تعهد دارد که دامنه و هدف اصلی از نگهداری دوربینهای مدار بسته را در متن قرارداد مشخص کند. در صورتی که دامنه امر نگهداری و تعمیر سیستمهای مدار بسته در متن قرارداد مشخص نشود، پیمانکار باید چنین اموری را بر اساس عرف صنف کاری خود انجام دهد. در این مواقع، حق طرح ادعا علیه نتیجه نهایی کار پیمانکار، از کارفرما گرفته میشود. از سوی دیگر، یکی از مهمترین تعهدات کارفرما در نمونه قرارداد تعمیر و نگهداری دوربین مدار بسته ، پرداخت هزینه نگهداری و سرویس دوربینها در بازههای زمانی مقرر در قرارداد است.
مهمترین تعهد پیمانکار در این قرارداد، انجام سرویس و نگهداری دوربینهای مدار بسته بر اساس نظرات کارفرما است. در این قرارداد، پیمانکار وظیفه دارد کلیه تعهدات خود را با توجه به استانداردهای فنی_تخصصی انجام دهد. همچنین پیمانکار موظف است در مواردی که از نیروی کار افراد تحت روابط استخدامی بهره میبرد، تمام حقوق و مزایای آنها را (همانند حق بیمه) پرداخت کند. توجه داشته باشید که پیمانکار، در برابر کلیه اقدامات کارگران خویش در مقابل کارفرما مسئولیت دارد.
در زمان تنظیم این قرارداد، موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
از مهمترین عواملی که روابط و توافقات میان طرفین را نظم میدهد، تنظیم قرارداد و امضای آن است. تنظیم قرارداد باید با دقت و توجه به نکات قانونی انجام شود. به همین دلیل تاکید میکنند که مسئولیت انجام آن را به مشاوران حقوقی یا وکلای پایه یک دادگستری بسپارید. همچنین برای گفتگو با این اشخاص متخصص، این امکان برای شما فراهم است که از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی نیز بهره ببرید.