زمانی که افراد در موقعیتی قرار میگیرند که توانایی مهار عوامل بیرونی و درونی را نداشته باشند، دستخوش یک حس ناخوشایند، ترس و بی قراری میشوند. این یک تعریف کلی برای اضطراب یا نگرانی از آینده است. در هر حرفهای که مشغول هستید، وجود اضطراب به میزان کم، امری رایج است اما اگر میزان این اضطراب بیش از حد باشد، بر روی سلامت و رفاه شما، تأثیر منفی میگذارد و ممکن است مشکلاتی در زندگی شخصی و حرفهای شما ایجاد کند. اضطراب کار ، ناشی از عملکرد ضعیف شغلی، تنش با همکاران، سخنرانی در جمع و غیره است. در این مقاله قصد داریم به نقش اضطراب در محیط کار و روشهایی در خصوص کنترل این ناهنجاری، اشارهای داشته باشیم.
مطالعه این مقاله برای تمام اشخاصی که به واسطه امضای قرارداد استخدام ، در یک رابطه استخدامی مشغول به کار هستند و به تمام شاغلان پیشنهاد میشود.
پذیرش در شغل جدید، علاوه بر اینکه میتواند شروع یک تجربه جالب و هیجان انگیز باشد اما به این دلیل که چالشها یا تغییرات جدیدی را به همراه دارد، ممکن است با اضطراب همراه شود. در واقع، هر موقعیت شغلی از شرایط منحصر به فردی برخوردار است که به احتمال زیاد، فرد مبتدی در آغازین روزها، از آن آگاهی ندارد. همین امر باعث میشود که فرد نتواند وقایع و شرایط شغلی آینده شرکت را پیش بینی کند و به دنبال آن، عملکرد صحیحی داشته باشد و این موضوع او را نگران و مضطرب میکند.
لازم است این نکته را در نظر بگیرید که اضطراب ناشی از شروع شغل جدید، کاملا طبیعی است و مطمئن باشید که به زودی بر روی انجام وظایفتان مسلط میشوید و در موقعیت جدیدتان به ثبات خواهید رسید. با این حال، در ادامه مواردی را بیان میکنیم که توجه به آنها میتواند برای شما بسیار کاربردی باشد. با رعایت موارد زیر تا حد زیادی بر اضطراب شروع کار جدید فائق میآیید:
ترس بیش از حد در حرفه مدنظرتان به طور حتمی، اضطراب را به همراه دارد و چنانچه ادامه دار باشد، اثرات منفی بر جای میگذارد. همچنین بهرهوری شما را به شدت کاهش میدهد. در ادامه به مواردی میپردازیم که اضطراب در محل کار را تشدید میکند:
اشتغال و رضایت شغلی حاصل از آن، مزایای زیادی برای کارکنان در بردارد از جمله این موارد میتوان به نشاط، افزایش اعتماد به نفس، هویت، حس ارزشمندی و غیره اشاره کرد. گاهی اوقات به واسطه انجام فعالیت، ممکن است ترس و اضطراب شغلی بر افراد غالب شود که اگر به درستی مدیریت نشود، اثرات مخربی بر روی بهداشت روانی به جای میگذارد و به تبع آن، بازدهی و بهرهوری کارکنان تا حد زیادی کاهش مییابد.
مدیران، نقش بسزایی در کاهش اضطراب در هر موقعیت شغلی دارند. در واقع آنها باید به عنوان یک الگوی مثبت عمل کنند تا در این مورد، تاثیر سازندهای بر روی کارکنان بگذارند. در ادامه به مواردی اشاره داریم که کارفرمایان باید به منظور مدیریت ترس و اضطراب در محیط کار به آن توجه داشته باشند.
اضطراب در هر موقعیت شغلی امری رایج است، از طرفی پیدا کردن یک شغل بدون دغدغه و راحت، سخت به نظر میآید. بنابراین بهترین رویکرد این است که خودتان شرایط را مدیریت کنید. در این قسمت به تکنیکهای کاهش اضطراب در سازمان توسط کارکنان میپردازیم:
اگر ترس به میزان کمی، در هر انسانی وجود داشته باشد، به عنوان یک نیروی محرکه عمل میکند و باعث میشود در مواجه با مسائل جدید، واکنش بهتری نشان دهد اما اگر همان ترس، خارج از حد مشخصی باشد، تبدیل به اضطراب میشود و مشکلات جدیتری را ایجاد میکند.
از طرفی، جو سازمان در تعیین خلق و خوی کارمندان، بسیار تاثیر گذار است. فرهنگ ناسالم و منفی در سازمان، روابط ضعیف و محیط شغلی سمی از جمله مواردی هستند که بستری مناسب برای اضطراب یا افسردگی افراد ایجاد میکنند. همچنین به واسطه وجود ناهنجاری فوق در سازمان یا شرکت مربوطه، اعتماد به نفس، بازدهی و نحوه عملکرد کارکنان تحت تأثیر قرار میگیرد. اضطراب کارکنان از جمله مواردی است که در هر شغلی به کرات دیده میشود. در ذیل به تاثیر اضطراب کار در کارمندان می پردازیم:
در این مقاله به صورت کامل در مورد اضطراب کار صحبت کردیم و به ارائه شگردهایی پرداختیم که به موجب آگاهی از آنها میتوانید میزان زیادی از بروز این اختلال را در وجودتان و در سازمان مورد نظر مدیریت کنید.
وب سایت رکلا مرجع تخصصی تنظیم قرارداد اختصاصی است. این امکان برای شما وجود دارد که برای بهره مندی از این خدمات، درخواست تنظیم قرارداد خود را در سایت ثبت کنید. همچنین میتوانید هر زمانی که در خصوص نکات حقوقی و قانونی موضوعی با مشکل مواجه شدید، از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی بهره بگیرید.
قرارداد کار موقت
برای مکتوب کردن قراردادهای کاری خود، روی تصویر بزنید و این قرارداد را تهیه کنید.