قرض الحسنه در اجاره یا ودیعه، که مردم به آن پول پیش خانه میگویند، مبلغی است که مستاجر برای استفاده از منافع خانه و آپارتمان، به موجر پرداخت میکند. البته توصیه میکنیم از اصطلاح قرض الحسنه در اجاره نامه استفاده شود. زیرا ودیعه، به معنای امانت میباشد و دراینصورت، تصرف موجر، نسبت به وجه ممکن است مشکلات حقوقی مانند اتهام خیانت در امانت را به دنبال داشته باشد.
البته ما در قرارداد دیگری، نحوه نوشتن قرارداد اجاره را توضیح دادهایم.
برای اطلاع بیشتر در مورد قرض الحسنه اجاره، با ما همراه باشید.
نحوه پرداخت پول رهن به موجر
وجه قرض الحسنه قید شده در اجاره نامه، به صورت نقد و یا چک توسط مستاجر به موجر تسلیم میشود.
اگر نحوه پرداخت پول رهن به موجر به صورت نقدی باشد، باید در قرارداد، مبلغ را به طور دقیق ذکر کنید و از موجر و یا وکیل قانونی او، امضاء و اثر انگشت دریافت کنید.
اگر نحوه پرداخت پول رهن به موجر به صورت چک باشد باید به موارد زیر توجه کنید:
– مشخصات کامل چک در بند قرض الحسنه قرارداد اجاره قید شود.
– روی چک حتما ذکر شود که بابت قرض الحسنه اجاره با شماره نامه… میباشد.
– موارد استفاده و بهاجرا گذاشتن چک مانند عمل نکردن مستاجر به تعهدات مالی خود و… را مشخص کنید.
-مبلغ قرض الحسنه در اجاره نامه را روی چک و قرارداد دقیقاً ذکر کنید.
البته، در موضوع چک، استفاده از چک تضمین شده توصیه میشود، زیرا چک تضمین شده توسط بانک صادر کننده چک، تضمین میشود و با پول نقد تفاوتی ندارد و حتی فوت یا ورشکستگی صاحب حساب، در امکان پرداخت آن تاثیری ندارد و دارنده آن، به هرحال، مبلغ را دریافت میکند. همچنین در صورت بروز مشکل و اختلاف میان مستاجر و موجر، مستاجر میتواند با استفاده از چک و استعلام آن توسط دادگاه ثابت کند وجه را پرداخت کرده است.
استرداد وجه قرض الحسنه
پول رهن در اجاره نامه، معمولا برای تامین خسارات احتمالی ملک وعدم پرداخت تعهدات مالی مستاجر، از او دریافت میشود. پس از پایان مدت قرارداد اجاره، ابتدا مستاجر باید ملک را تخلیه کند و سپس، مبلغ رهن را از موجر مطالبه کند و مبلغ قرض الحسنه در اجاره نامه ، باید توسط موجر به مستاجر بازگردانده شود.
معمولا به صورت توافقی، تمام این مراحل انجام میشود اما اگر مستاجر ملک را تخلیه کند و موجر، قرض الحسنه را پرداخت نکند، مستاجر باید اقدامات زیر را انجام دهد:
- مستاجر، باید ملک را تخلیه کند.
- در شورای حل اختلاف، تامین دلیل بدهد.
- یک نمونه دادخواست استرداد وجه قرض الحسنه تنظیم کند و طبق بند 2 ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف، تقدیم شورای حل اختلاف کند و از موجر استرداد وجه قرض الحسنه را بخواهد.
گاهی با وجود صدور حکم محکومیت، محل اقامت موجر مشخص نیست.
در این صورت میتوانید با معرفی اموال موجر به اجرای احکام، نسبت به توقیف اموال او اقدام کنید. پس از توقیف اموال و انجام مزایده، استرداد وجه قرض الحسنه انجام میشود.
نمونه دادخواست استرداد وجه قرض الحسنه را چگونه بنویسیم
پس از نوشتن مشخصات خواهان(مستاجر) و خوانده(خواهان) نوبت به بخش تعیین خواسته میرسد. در این بخش بنویسید:
«مطالبه قرض الحسنه در اجاره نامه شماره… به انضمام کلیه خسارات قانونی، به استناد دلایل و پیوستهای دادخواست و کپی قرارداد اجاره»
در مرحله بعد تنظیم نمونه دادخواست استرداد وجه قرض الحسنه ، لازم است درخواست خود را برای قاضی شرح دهید. در این قسمت، مشخصات ملک و نشانی دقیق آن را مینویسید. تاکید میکنید ملک را تخلیه کردهاید و کلید آن، به همراه دادخواست، به دادگاه تقدیم شده است. پس از آن، در متن دادخواست بنویسید که از قاضی درخواست میکنید، خوانده، پرداخت مبلغ قرض الحسنه و پرداخت کلیه خسارات تاخیر در پرداخت این مبلغ را قبول کند.
در پایان نیز، امضا و اثرانگشت خود را در دادخواست ثبت کنید.
سخن آخر در مورد قرارداد اجاره
تیم حقوقی رکلا، چند نمونه قرارداد اجاره تنظیم کرده است.
برای ورود به صفحه قراردادها، روی تصویر زیر بزنید.