شغل، جزء لاینفک زندگی انسانها به شمار میآید. در واقع کار، فارغ از اهمیتی که در تامین نیازهای مالی و رفاهی افراد دارد، در ایجاد هویت، استقلال، توسعه فردی و اجتماعی اشخاص بسیار تاثیرگذار است اما با توجه به تغییرات سریع و پیچیدگیهای دنیای امروز، برای اینکه بتوانید در کارتان دوام بیاورید و به عبارت دیگر، شما را کنار نگذارند، باید برای ارتقای مهارت در کار خود وقت بگذارید. حتی اگر فردی تحصیل کرده نیز باشید، برای سازگاری با تغییرات، همواره باید با یادگیری مهارتهای جدید، اطلاعاتتان را به روز نگه دارید تا پیشرفت در شغلتان حاصل شود.
آگاهی از اهمیت موضوع این مقاله نه تنها برای کارمندان بلکه برای تمام اشخاصی است که به واسطه امضای قرارداد کار ، به خدمت گرفته میشوند، ضروری و کاربردی است. کسب مهارتهای شغلی بیشتر، به شما کمک میکند که بتوانید جایگاه شغلی خود را حفظ کنید یا حتی آن جایگاه را ارتقا دهید.
مهارت در کار ، به توانایی انجام عملی میگویند که بتوانید آن را در زمانی کوتاه و توام با کیفیت مطلوب به سرانجام برسانید. طوری که کمترین میزان خطا را داشته باشید. در این مواقع، گفته میشود شما در آن کار، مهارت یا توانایی دارید. یک فرآیند کلی برای کسب مهارت در کار به این صورت است که بدانید در ابتدا قصد یادگیری چه مهارتی را دارید. سپس، منابع یا راهکارهای صحیحی را برای آموزش به کار بگیرید. در آخر، با تمرین و تکرار، آن قابلیت را در خود ایجاد و نهادینه کنید. اگر در حرفهای مشخص، مهارت داشته باشید، از طریق آن میتوانید درآمد کسب کنید و به آرامش و رفاه دست یابید.
ارتقای مهارت کاری به این معنا است که پیوسته به دنبال یادگیری و کسب مهارتها یا تواناییهای جدید باشید تا سازمانتان به موفقیت مدنظر خود در آینده دست یابد. در واقع، کمک کنید تا سازمان، مزیت رقابتی خود را حفظ کند و عملکرد بهتری نسبت به رقبای خود داشته باشد.
زمانی که کارمندان در شغل خود تواناییهای لازم را کسب کنند، میتوانند به عنوان یک فرد ارزشمند و با کارایی بالا در سازمان ظاهر شوند. این امر، مزیتهایی برای آنها و همچنین مزیتهایی برای سازمان به همراه خواهد داشت. در ادامه به موارد مهم آن اشاره میکنیم:
ارتقای توانایی، یک عامل مهم برای کسب موفقیت و پیشرفت در محیط کار به شمار میآید. هرچند، سازمانها موظف هستند بستری فراهم کنند که در آن، کارمندان علاوه بر انجام وظایفشان، همزمان مهارتهای جدیدی بیاموزند اما در اکثر مواقع، چنین امکاناتی در شرکت مهیا نیست و سازمان، بودجهای برای کسب آموزش و یادگیری تواناییهای مورد نیاز، در اختیار کارمندان قرار نمیدهد. بنابراین، خودتان باید به عنوان یک کارمند مستعد و مسئولیتپذیر، با کمک روشهای موثر، زمینه را برای ارتقای جایگاه شغلی خود و رسیدن به یک موقعیت شایسته فراهم کنید. در این قسمت به راهکارهای کارآمد برای افزایش مهارت در کار میپردازیم.
مهارت کار تیمی، از جمله قابلیتهای مهمی است که اعضای تیم باید از آن برخوردار باشند. در واقع، این مهارت، شامل ویژگیهایی است که به واسطه آنها، تک تکِ اعضاء، قادر خواهند بود ارتباط موثری با یکدیگر برقرار کنند و به نحوی در تیم، ارزش آفرین باشند. بازخورد نهایی این نوع مهارت، دستیابی به اهداف سازمان در کوتاهترین زمان ممکن است.
تقویت مهارت در کار تیمی به معنای استفاده حداکثری علمی و عملی از قابلیتهای افراد در یک گروه است تا از این طریق، پیشبرد اهداف مدنظر سازمان محقق شود. به راهکارهای زیر مبنی بر تقویت مهارت در فعالیت گروهی که مدیر باید مدنظر قرار دهد، توجه کنید:
ماهیت شغل پزشکان به گونهای است که با جان انسانها در ارتباط هستند. پزشکان به واسطه حرفه خود، موظف هستند هنگام مواجهه با فرد بیمار، پس از تشخیص نوع بیماری آنها، اقدامات لازم برای درمان و احیای سلامتی افراد را انجام دهند. بنابراین، مسئولیت خطیری بر عهده دارند و به همین دلیل، باید از تواناییهای زیادی در خصوص طبابت برخوردار باشند.
آنها بخشی از مهارتهای ضروری و مورد نیاز خود را در حین تحصیل، دورههای انترنی یا رزیدنتی کسب میکنند اما به منظور بهبود عملکرد خود و به تبع آن، جذب بیماران بیشتر، لازم است تواناییهای بیشتری را در خارج از این چهارچوب فرا بگیرند. در ادامه به گامهای مهم برای ارتقای مهارت در کار پزشکی اشاراتی خواهیم داشت:
در بین تمام نظامهای آموزشی، مدرسه، نقش اساسی در تعلیم و تربیت افراد بر عهده دارد. از طرفی، معلمان، الگوهای با نفوذ و موثری هستند که عملکرد آنها روی رشد و موفقیت دانش آموزان تاثیر زیادی میگذارد. بنابراین، برای دستیابی به یک جامعه مطلوب، به معلمانی فعال، نواندیش و کارآمد نیاز است تا افرادی مفید به جامعه تحویل داده شوند.
در سالهای اخیر، شیوههای نوین تدریس، جایگزین روشهای منسوخ قدیمی شدهاند. همین امر باعث شد که سرپرستان آموزشی، کلاسها و دورههایی را برای به روز رسانی دانستهها و مهارتهای معلمان برگزار کنند تا به این منظور، بستر مناسبی برای بهبود کیفیت آموزشی فراهم شود. از این رو، ارتقای تواناییهای معلمان چه قبل و چه در حین خدمت امری ضروری است. بیایید به راهکارهایی برای افزایش مهارت در شغل معلمان نگاهی بیندازیم:
امروزه با پیشرفت سریع علم و تکنولوژی، چالشهای جدیدی به وجود آمده است که برای رفع آنها باید پیوسته در حال یادگیری و ارتقای مهارتهایتان باشید تا پیشرفت و موفقیت شغلی عایدتان شود و به عنوان یک کارمند مسئولیت پذیر و کاردان در سازمان شناخته شوید. اگر مدیر هستید، باید افراد علاقمند به یادگیری را استخدام کنید، همچنین، بستر مناسبی برای افزایش مهارت فراهم سازید زیرا این کار در رشد و توسعه سازمان شما تاثیر بسزایی میگذارد.
علاوه بر رعایت این مسئله، نکته دیگری که باید مدنظر قرار دهید، آگاهی از ابعاد حقوقی شغلتان و تنظیم یک قرارداد کاری مناسب است. در این راستا پیشنهاد میکنیم به وب سایت رکلا مراجعه کنید و از خدمات این تیم حقوقی، از قبیل مشاوره حقوقی تلفنی و تنظیم قرارداد اختصاصی بهره ببرید.