برای ساخت و ساز، حفاری و به طور کلی تمام پروژههایی که به عمران و آبادی منجر میشوند، دستگاهها و ماشین آلات متعدد و مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از دستگاههایی که در زمینه حفاری و عملیات خاک برداری نقش قابل توجهی ایفا میکند، بیل مکانیکی است. بهره بردن از این نوع ماشین به دلیل ظرفیت و قابلیت فنی مقاوم و عظیم و همچنین پیچیدگیهایی که در امر هدایت آن وجود دارد، نیازمند دانش و مهارت کاملا جزئی و دقیقی خواهد بود. بر این اساس، میتوان گفت هر شخصی نمیتواند به عنوان راننده بیل مکانیکی فعالیت کند و تنها افرادی میتوانند آن را به درستی مدیریت و هدایت کنند که مهارتهای لازم را فرا گرفته باشند.
در این مقاله نیز قصد داریم شرحی اختصاصی درباره کلیه فعالیتها از جمله شرح وظایف راننده بیل مکانیکی را ارائه دهیم. بنابراین اگر به کار در این حرفه علاقمند هستید پیشنهاد میکنیم حتما مطالب مقاله حاضر را به دقت مورد مطالعه قرار دهید. علاوه براین، پیش از امضای قرارداد همکاری در این حوزه، حتما مقاله قرارداد راننده بیل مکانیکی را نیز بخوانید. مطالعه این مقاله شما را با حقوقی که از آن برخوردار هستید و تعهداتی که باید به آن عمل کنید، آشنا میکند.
بیل مکانیکی همانگونه که از نام آن نیز مشخص است، یک نوع دستگاه یا ماشین بزرگ و عظیم است که معمولا برای پروژههای عمرانی سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه مکانیکی نقش بسیار مهمی در به سهولت انجام گرفتن فرآیند یک عملیات حفاری و ساخت و ساز دارد. در اصل میتوان گفت بیل مکانیکی بیشتر در مواردی نظیر خاک برداریهای عظیم جهت تحقق یافتن یک ساخت و ساز بزرگ، هنگام انجام عملیات عمرانی برای تاسیس کارخانههای گسترده، ساختن بزرگراهها، هموار کردن مسیرهای جادهای صعب العبور و غیره کاربرد دارد. از آنجا که هدایت این دستگاه نسبت به سایر ماشین آلات اندکی دشوارتر است، از این رو رانندگان آن مهارتهای مربوطه را باید حتما به صورت کاملا تخصصی آموزش ببینند.
مطمئنا هدایت و رانندگی با یک دستگاه ربات مانند و خیلی بزرگ، کار هر کسی نیست و در واقع، تنها افرادی واجد این شرایط خواهند شد که به تمام جزئیات و سیستمهای این دستگاه آشنایی و تسلط کافی داشته باشند. رانندگی بیل، یکی از فعالیتهای حساس و در عین حال خطرناک است که اگر فرد مورد نظر از مهارت کافی برای هدایت آن برخوردار نباشد، قطعا با کوچکترین سهل انگاری خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد. بنابراین، توصیه میکنیم که افراد علاقمند به این شغل، حتما ابتدا اطلاعات و همچنین مهارت فیزیکی و بدنی خود را در این زمینه افزایش دهند.
افراد فعال در حوزه رانندگی با دستگاههای مکانیکی، در صورتی که قادر به هدایت و مدیریت حرفهای این دستگاه باشند، شرایط شغلی خوبی خواهند داشت. در واقع، بازار کار رانندگان بیل، با توجه به فعالیتهای عمرانی و ساختمانی که همواره رواج دارند، از شرایط مطلوبی برخوردار است. هر چند که رانندگان برای جلب اعتماد کارفرمایان جهت به درستی انجام شدن پروژههای خود، فارغ از مسائل ایمنی و جانبی، باید حتما از سرعت عمل و قدرت هدایت به موقع، مخصوصا در شرایط بحرانی نیز برخوردار باشند.
این رانندگان با توجه به شرایط کاری و با توجه به خواست و نیاز کارفرما، هم با امضای یک قرارداد کار و هم در چهارچوب یک قرارداد پیمانکاری انفرادی مشغول به فعالیت میشوند.
فعالیت در هر شغل، در نخستین مرحله نیازمند کسب تواناییهای مخصوص آن حرفه است. اشخاص علاقهمند به هر حرفه میتوانند مهارتهای مربوط به آن را از طریق آموزش یا به واسطه کار کردن به عنوان کارآموز و شاگرد در کنار افراد موفق فعال در شغل مورد نظر، کسب کنند. در هر صورت، هدایت یک دستگاه بزرگ و پیچیده، همانند بسیاری از مشاغل دیگر، سختیها و بعضا خطرات خاص خود را دارد. از این رو اشتغال در این شغل نیز در وهله نخست مستلزم یادگیری اصول و فنون مخصوص به خود است. از جمله تواناییهایی که رانندگان دستگاههای مکانیکی باید به آنها تسلط کامل داشته باشند، شامل موارد زیر میشود:
آموزش رانندگی دستگاههای مکانیکی معمولا در هر شهری امکان پذیر است و از این رو افراد متقاضی میتوانند با شرکت در آموزشگاههای فنی حرفهای، مهارتهای لازم را کسب کنند. بنابراین، علاقمندان به این شغل در صورتی که در آزمونهای مربوطه، صلاحیت و رتبه در نظر گرفته شده را به دست آورند و در نهایت، گواهیهای مخصوص را دریافت کنند، میتوانند به صورت جدی در این حرفه مشغول به کار شوند.
شخصی که به عنوان راننده بیل استخدام میشود معمولا بر اساس تواناییها و قابلیتهای خود انتخاب شده است. از این رو وظیفه دارد که مطابق با مهارت و توانمندیهایی که دارد، بیل مکانیکی را هدایت و مدیریت کند. بنابراین شرح وظایف راننده بیل مکانیکی به طور کلی به این صورت است که ابتدا جهت جمع آوری زباله و موانع سطحی، جهت عملیات حفر یا خاک برداری اقدامات لازم را انجام میدهد و در مرحله بعد، مراحل بارگیری را اجرا میکند. در ادامه مسئولیتهای تعریف شده برای رانندگان بیل را به صورت جزئیتر شرح خواهیم داد.
کار کردن با دستگاهی همچون بیل مکانیکی که عمده فعالیتهای آن در مناطقی سخت و ناهموار است، معمولا مشکلاتی را به همراه دارد. از این رو رانندگان این دستگاهها در صورتی که حرفهای و با تجربه باشند، به محض مشاهده موقعیتهای اضطراری، اقداماتی مانند توقف فوری کار، انتقال دادن دستگاه به یک فضای باز و امن، انجام سریع عملیات مورد نیاز در صورت بروز حوادثی نظیر آتش سوزی، به کارگیری کمکهای اولیه در صورت نیاز و همچنین گزارش فوری به کارفرما را انجام میدهند.
راننده بیل مکانیکی با توجه به شرایط کاری خطرناک خود، موظف است قبل از شروع فعالیت، ابتدا پوشش ایمنی که شامل لباس و کفش مخصوص میشود را رعایت کند. همچنین لازم است که تجهیزات بیل اعم از سیستم ترمز، روغن موتور و سایر قطعات فنی را به صورت دقیق، مورد بررسی قرار دهد و در صورت بروز کوچکترین نقص فنی در دستگاه، گزارشات لازم را به مسئول مورد نظر ارائه دهد.
فرصت شغلی راننده دستگاه مکانیکی از جمله مشاغلی است که فعالیت در آن علاوه بر قرارداد استخدام ، ممکن است به شیوه قرارداد پیمانکاری نیز انجام گیرد. از این رو میتوان گفت میزان حقوق شاغلین این حرفه تا حدود زیادی به مهارتها و شرایط قرارداد آنها بستگی دارد. با این حال، این امکان برای شما وجود دارد که برای دریافت پاسخ سوالات حقوقی خود، از طریق ثبت درخواست در بخش مشاوره تلفنی حقوقی ، با وکلای مجرب رکلا و مشاوران حقوقی ما گفتگو کنید. همچنین در پلتفرم رکلا خدمات دیگری نظیر تنظیم قرارداد اختصاصی نیز ارائه میشود که برای بهرهمندی از آن میتوانید درخواستتان را ثبت کنید.
ثبت نظر یا سوال