رکلا یک موسسه حقوقی است و ما فقط بر روی تنظیم انواع قرارداد فعالیت میکنیم. این محتوا به معنای فعالیت مجموعه حقوقی رکلا در حوزه یخچال امانی نیست و فقط قصد داریم نکات قرارداد یخچال امانی را بیان کنیم.
یخچالهای صنعتی از جمله تجهیزات و دستگاههای بسیار کاربردی هستند که در فروشگاههای موای غذایی، سوپرمارکت، سوپرهای مرغ و گوشت، فست فود و رستورانها و همچنین در اغلب مراکز فروشگاهی مشابه مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که میدانید یکی از مهمترین دغدغههای صاحبان این مراکز، تهیه یخچالهای صنعتی است. زیرا برای تهیه این یخچالها مبلغ قابل ملاحظهای هزینه میشود. به همین دلیل است که گاهی تهیه یخچالهای صنعتی برای صاحبان سوپرمارکتها امکان پذیر نیست و نمیتوانند یخچال مورد نظر خود را تهیه کنند. در چنین شرایطی، قراردادی که میتواند بسیار کمک کننده باشد، قرارداد یخچال امانی خواهد بود.
نمونه قرارداد یخچال امانی ، قراردادی است که به واسطه آن، شرایطی ایجاد میشود که صاحبان فروشگاهها و سوپرمارکتها بتوانند یخچال صنعتی مورد نیاز خود را تهیه کنند. البته این قرارداد شرایط خاصی دارد که لازم است به صورت مفصل درباره آن توضیح داده شود. در ادامه این مقاله، تلاش میکنیم که درباره ماهیت این قرارداد و نکات مهم مربوط به آن توضیحات بیشتری را ارائه دهیم.
ارائه یخچالهای امانی در واقع یک همکاری دو جانبه میان فروشندگان و صاحبان سوپر مارکت و شرکتهای تولید کننده است. شرکتهای بزرگ تولید کننده، مانند تولید کنندگان مواد غذایی، نوشیدنی و بستنیها، طرحی را ارائه دادهاند که به واسطه آن، فروشندگان و صاحبان سوپرمارکتها میتوانند یخچالهای صنعتی را از شرکت تولید کننده به امانت بگیرند. از طرف دیگر، شرکتها نیز متعهد میشوند که یخچالهای صنعتی را در اختیار این اشخاص متقاضی بگذارند و برای انجام این کار، شروطی را مطرح میکنند.
شرط اصلی برای نمونه قرارداد یخچال امانی این است که صاحب سوپرمارکت، متعهد شود که محصولات شرکت مورد نظر را به فروش برساند. برای مثال، شما میتوانید یک یخچال صنعتی را از یک شرکت تولید کننده بستنی به امانت بگیرید. با این اقدام، میان شما به عنوان یک واحد تجاری (سوپرمارکت) و شرکت تولید کننده بستنی، یک نمونه قرارداد یخچال امانی تنظیم میشود. به واسطه این قرارداد، یخچال صنعتی در اختیار صاحب سوپرمارکت قرار میگیرد.
در مقابل، صاحب سوپر مارکت نیز متعهد خواهد شد که فقط محصولات و بستنیهای شرکت مورد نظر را به فروش برساند و با شرکت تولید کننده بستنی دیگری قرارداد نداشته باشد. بنابراین ماهیت کلی این قرارداد، یک رابطه همکاری میان شرکت تولید کننده و صاحب سوپر مارکت است. البته باید به این مساله نیز توجه کرد که هر کدام از شرکتهای ارائه دهنده یخچالهای صنعتی، شرایط خاصی دارند که باید شروط مختص به آنها با جزئیات و به دقت در متن قرارداد نوشته شود.
به طور معمول انجام همکاری میان طرفین با شرایطی خاص و با اخذ تعهدات و ضمانت دو طرفه انجام خواهد شد. زیرا یخچالهای صنعتی بسیار گران قیمت هستند و ارزش مالی زیادی دارند. به همین دلیل شرکتهایی که میخواهند یخچالهای امانی را در اختیار متقاضیان قرار دهند، لازم میبینند که حتما برای این اقدام، ضمانت یا تعهدی را در نظر بگیرند.
نکته مهم دیگر در خصوص نمونه قرارداد یخچال امانی ، این است که هر کدام از شرکتهایی که این طرح را ارائه میدهند، ممکن است شرایط خاصی در نظر داشته باشند. به همین دلیل اگر تمایل دارید که از هر کدام از این شرکتها، یخچال امانی بگیرید، لازم است که با آن شرکت مذاکره کنید و درباره شرایط همکاری با آنها اطلاعات بگیرید. زیرا شروط، تعهدات و محتوای قرارداد هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت خواهد بود. بنابراین بهترین اقدام برای ثبت درخواست و پیگیری این مساله، مراجعه مستقیم به شرکتها و انجام مذاکره و گفتگو در این خصوص است.
در ادامه، باید حتما نتیجه مذاکرات میان طرفین و تمام توافقات آنها، در متن قرارداد به صورت مکتوب نوشته شود.
اگرچه نمونه قرارداد یخچال امانی با توافق طرفین و با شروط مشخصی که در نظر دارند تنظیم خواهد شد و بیشتر اینطور تصور میشود که یک قرارداد خصوصی میان اشخاص باشد اما با توجه به این مساله که در عنوان قرارداد به حالت امانی بودن یخچالها اشاره شده است، میتوانیم این قرارداد را یک نوع از قرارداد امانت در نظر بگیریم که به آن عقد امانت نیز گفته میشود.
امانت عقدی معین است که در قانون مدنی درباره آن صحبت شده است. ماده 607 قانون مدنی به صراحت، امانت یا قرارداد ودیعه را تعریف میکند. براساس این ماده، ودیعه یا امانت قراردادی است که به موجب آن، شخصی مال خود را به رایگان به شخص دیگری میسپارد و از او میخواهد که از مالی که به امانت گذاشته شده است، نگهداری و مراقبت کند. با توجه به تعریفی که در این ماده قانونی بیان شد، این نوع از قرارداد، کاملا رایگان و مجانی انجام میشود و هدف اصلی از آن، نگهداری و مراقبت از مالی خواهد بود که امانت داده شده است.
با این حال، طرفین میتوانند با خواست خود، شروطی را برای این قرارداد در نظر بگیرند. برای مثال، اینطور توافق میشود که صاحب سوپر مارکت با شرایطی که مطرح شد، از یخچال امانتی استفاده کند. قرارداد حاضر یک عقد معین است. یعنی اینکه قانون مدنی تعریف دقیق و معینی درباره این قرارداد بیان میکند. به این ترتیب، اگر تمایل دارید که از این قرارداد استفاده کنید، لازم است که حتما در هنگام نوشتن قرارداد ، به قواعد و ضوابطی که در قانون مدنی بیان شده است، توجه داشته باشید.
یک نکته بسیار مهم در خصوص نمونه قرارداد یخچال امانی این است که قرارداد حاضر یک عقد جایز است. منظور از جایز بودن این قرارداد این است که هر کدام از طرفین میتوانند قرارداد را فسخ کنند. یعنی هم شرکت ارائه دهنده یخچالهای امانی میتواند درخواست کند که قرارداد فسخ شود و یخچالها به او برگردانده شوند و هم فروشگاه یا سوپر مارکت میتواند قرارداد را فسخ کند و همکاری خود را با شرکت مورد نظر ادامه ندهد.
البته جایز بودن این قرارداد ممکن است برای هر دو طرف ناراحت کننده باشد. به همین دلیل طرفین، اغلب در متن قرارداد شروطی را برای عدم فسخ در نظر میگیرند و به موجب شرط خارج لازم، اینطور توافق میکنند که هیچ کدام از طرفین حق فسخ نداشته باشند. این اقدام باعث میشود که هر دو طرف ملزم شوند که تا پایان مدت قرارداد با یکدیگر همکاری کنند و موضوع قرارداد را انجام دهند.
به طور معمول شرکتهای ارائه دهنده یخچالهای امانی، قراردادهای پیشفرضی دارند که برای همکاری با شما، از آن قراردادها استفاده میکنند. اگر تمایل دارید که از یک شرکت به صورت امانی یخچال بگیرید، به شما پیشنهاد میکنم که پیش از امضای نهایی قرارداد، با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی ، با یک مشاور حقوقی متخصص گفتگو کنید. همچنین میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد ، بخواهید که این قرارداد را به صورت اختصاصی برای شرکت خود تنظیم کنید.
ثبت نظر یا سوال