قرارداد خرید چوب یک نوع قرارداد خرید کالا و یکی از نیازمندیهای کارخانهها و کارگاههایی که ماده اصلی تولیدات آنها چوب است. تولید محصولات چوبی در زمینههای گوناگون، بویژه در بحث معماری داخلی و سبک روستیک کاربرد بسیار دارد. گرایش بسیار بالا مردم برای استفاده از مواد طبیعی مثل چوب، لزوم تنظیم قرارداد فروش چوب را روشنتر میکند.
حال قصد داریم به شما کمک کنیم که چگونه نمونه قرارداد خرید و فروش چوب را به گونه دقیقتر تنظیم کنید.
نوع قرارداد خرید چوب
این قرارداد از جمله عقودی است که زیر مجموعه عقد بیع قرار میگیرد، بنابراین در هنگام انعقاد قرارداد خرید چوب و پس از آن، باید تمامی چارچوبها و اختیارات ذکر شده برای عقد بیع را در قرارداد خود مورد توجه قرار دهید.
طرز تنظیم نمونه قرارداد خرید و فروش چوب
نمونه قرارداد خرید چوب به پیروی از عقد بیع شاکله مشخصی دارد که شامل موارد زیر است:
مشخصات طرفین
این بخش جهت معرفی طرفین قرارداد در نظر گرفته شده است. بنابراین مشخصاتی در این بخش نوشته میشود که سبب احراز هویت شخص طرف معامله است مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس محل سکونت و کدپستی. طرفین قرارداد فروش چوب میتوانند اشخاص حقیقی (انسانهای عادی) و اشخاص حقوقی (شرکتها و موسسات) باشند و منع قانونی برای هیچ یک در نظر گرفته نشده است.
اگر طرفین یا یکی از آنها شخص حقوقی باشد باید نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، نشانی، تلفن، نام نماینده و سمت او در متن قرارداد نوشته شود.
از طرفی، اشخاص میتوانند معامله را برای خود یا شخص دیگری انجام دهند یا به نفع شخص دیگری، تعهداتی را در قرارداد بنویسند که در این صورت، معامله بین طرفین قرارداد، قائم مقام قانونی آنها و آن شخص ثالث لازم الاجراست. توجه کنید که حتما نام نماینده نیز در متن قرارداد نوشته شود.
موضوع مورد معامله
در این قسمت از نمونه قرارداد خرید چوب ، مشخصات دقیق چوبی که قرار است به خریدار تحویل دهید را ذکر کنید علاوه بر آن، تاریخ و محل تحویل را نیز در این قسمت مشخص کنید.
ثمن و نحوه پرداخت آن در نمونه قرارداد خرید چوب
به محض امضای این قرارداد، مشتری مالک چوب و فروشنده مالک وجه معامله خواهد بود. چوب حتما باید به شیوهای که طرفین توافق کردند و در متن قرارداد ذکر شده است، به فروشنده تحویل داده شود. اگر به هر دلیلی خریدار نتواند به تعهدات خود عمل کند، بایع میتواند بر مبنای اختیاراتی که دارد قرارداد را فسخ کند یا از مرجع حل اختلاف بخواهد که خریدار را ملزم به پرداخت ثمن کند.
مرجع حل اختلاف و تعداد نسخهها
در متن نمونه قرارداد خرید چوب حتما مرجع حل اختلاف را جهت حل اختلافات بعدی پیشبینی کنید؛ در صورت عدم تعیین مرجع حل اختلاف، در زمان بروز اختلاف باید به دادگاه مراجعه کنید. شما میتوانید داوری را به عنوان مرجع حل اختلاف قرارداد خود تعیین کنید. در این صورت، اگر اختلافی بین طرفین پیش بیاید، باید به داور مراجعه کنید و حق مراجعه به دادگاه وجود ندارد. مگر اینکه با هم در این مورد توافق کنید.
در مورد تعداد نسخههای نمونه قرارداد خرید چوب عدد معینی از جانب قانونگذار تعیین نشده است؛ اما نکته مهم این است که تمامی برگههای آنها کاملا مشابه باشند و در پایین آنها عبارت «تمامی نسخهها متحدالشکل هستند» را بنویسید و تمامی نسخهها به امضا و اثر انگشت طرفین برسد.
نکات حقوقی جهت انعقاد قرارداد نمونه قرارداد خرید چوب
- اگر فروشنده و خریدار در زمان امضای نمونه قرارداد خرید چوب وزن مشخصی را تعیین کرده باشند و پس از تحویل توسط فروشنده، خریدار متوجه شود که از وزن توافق شده کمتر یا بیشتر است، در حالت اول خریدار میتواند تفاوت وزن آن را از فروشنده مطالبه کند و در حالت دوم باید آن مقدار از چوب را که مازاد بر قرارداد دریافت کرده است به فروشنده بازگرداند.
- اگر بعد از امضای نمونه قرارداد خرید چوب و پیش از دریافت آن توسط مشتری، چوبها به هر دلیلی و بدون تقصیر فروشنده آسیب ببینند و خراب شوند، در این صورت فروشنده باید ثمن معامله را که دریافت کرده به خریدار پس دهد و بیع باطل است. مگر آنکه آن چوبها به صورت کلی خریداری شده باشد که در این صورت، فروشنده باید چوبهای دیگری را برای خریدار بفرستد و متعهد به انجام تعهد است.
- اگر چوبها متعلق به چند مالک باشند، به امضای تمامی مالکان جهت انتقال آنها نیاز دارید در غیر این صورت معامله اثر حقوقی نخواهد داشت و اگر متعلق به یک نفر باشند امضای او کافی است.
- شروط و تعهداتی که هر یک از طرفین برای طرف مقابل در متن نمونه قرارداد خرید چوب مینویسد باید دارای این سه ویژگی باشد: اول اینکه مشروع باشد، دوم اینکه قابل انجام باشد، سوم اینکه نفع و سود عقلی داشته باشد.
- در مورد پرداخت مبلغ حمل و نقل، بیمه و سایر هزینههایی که جهت انعقاد نمونه قرارداد خرید چوب انجام میشود، پرداخت آن با طرفی است که عرف تعیین میکند.
سایر نکات حقوقی این قرارداد
- خریدار و فروشنده میتوانند بر مبنای اختیاراتی که مواد قانونی به آنها میدهد، معامله را فسخ کند؛ مگر اینکه در متن قرارداد، عبارت «کافه اختیارات سلب شد» نوشته شده باشد.
- فروشنده موظف است که مبیع را در همان مکانی تحویل دهد که عقد بیع در آنجا منعقد شده است، مگر آنکه در قرارداد محل دیگری تعیین شده باشد.
- اگر طرفین در قرارداد فروش چوب مبلغی را جهت خسارت احتمالی تعیین کرده باشند و آن خسارت واقع شود، در صورت مراجعه به مرجع حل اختلاف، آن مرجع نمیتواند مبلغی کمتر یا بیشتر از آنچه که در قرارداد قید شده است، تعیین کند.
- اگر قبل از اینکه چوب به خریدار تحویل داده شود، نقصی در آن حاصل شود، مشتری حق خواهد داشت معامله را فسخ کند
- ممکن است در متن قرارداد خرید چوب شرط شود که در طی مدت معین، خریدار یا فروشنده یا شخص دیگری میتواند معامله را فسخ کند. توجه کنید که حتما باید برای این شرط مدت تعیین شده باشد، در غیر این صورت هم شرط و هم بیع باطل است.
- حتما به سابقه مالکیت چوبها توجه کنید، چوب باید سرقتی یا وقفی نباشد.
پیشنهاد ما
شما میتوانید وظیفه تنظیم قرارداد خود را به ما بسپارید. برای ثبت درخواست تنظیم قرارداد اختصاصی روی اینجا بزنید.