نمونه قرارداد فروش چای ؛ قراردادی مهم برای خرید یک محصول محبوب!

نویسنده:سما سلیمانی
-
بروزرسانی:1403/06/03
زمان مطالعه: 7 دقیقه
-سیاست انتشار مطالب
قرارداد فروش چای

قرارداد فروش چای یک نوع قرارداد قرارداد خرید کالا است. چای، نوشیدنی گرم  است که با فرهنگ ما گره خورده است و رد پای آن در بسیاری از سنت‌ها و آداب و رسوم ما دیده می‌شود.، کالایی است که همیشه متقاضیان خود را دارد. همین تقاضا دلیل محکمی برای وجود تولید کنندگان و تاجرانی است که به خرید و فروش این محصول مشغولند. بدون شک تاجران و فعالان بازار اقتصادی می‌کوشند سرمایه خود را در جای مناسبی سرمایه گذاری کنند. یکی از اجناسی که خرید و فروش آن بسیار مورد توجه تاجران و سرمایه داران است، انواع چای‌ها هستند. تاجران چای، برای انجام معاملات و خرید و فروش‌های موفق، از نمونه قرارداد خرید و فروش چای استفاده می‌کنند. نمونه قرارداد خرید چای قراردادی است که با فرض رعایت تمام نکات قانونی، معامله‌ای عادلانه میان طرفین ایجاد می‌کند.

کاربرد نمونه قرارداد فروش چای

تاجران چای برای دو منظور از نمونه قرارداد فروش چای یا خرید چای استفاده می‌کنند. اگر خودشان تولید کننده باشند، محصولات تولیدی خود را می‌فروشند. اما اگر تولید کننده نباشند، می‌کوشند تا با مبلغ مناسب چای را از کشاورز بگیرند و در چرخه تجارت، با فروش آن کسب درآمد کنند. چای محصولی است که امکان صادرات آن هم وجود دارد. بنابراین امکان فروش در سطح بین المللی نیز وجود دارد. برای انجام این معاملات در هر ابعادی چه داخلی یا خارجی، می‌توان از نمونه قرارداد فروش چای استفاده کرد.

نمونه قرارداد فروش چای چیست؟

نمونه قرارداد خرید چای قراردادی است که میان خریدار و فروشنده چای تنظیم می‌شود. در متن قرارداد درباره نوع و میزان چای، مشخصات آن، مقدار خریداری و فروخته شده، نحوه فروش، نحوه دریافت مبلغ و قیمت اصلی و مواردی از این قبیل توضیح داده می‌شود. این قرارداد هر دو طرف را ملزم به انجام تعهدات می‌کند. یعنی طرفین موظف هستند که حتما به قرارداد عمل کنند و اگر اینطور نباشد یا قرارداد فسخ می‌شود یا حتی باید خسارت نیز پرداخت کنند.

به عبارت دیگر می‌توانیم بگوییم نمونه قرارداد فروش چای از انواع قرارداد لازم است. یعنی قراردادی است که هیچ کدام از طرفین حق فسخ آن را ندارند. مگر در شرایطی که قانون مدنی تعیین کرده است. قراردادی که درباره آن صحبت می‌کنیم، نوعی از قرارداد خرید و فروش یا بیع است. به این معنی که کالایی داد و ستد می‌شود و فروشنده در ازای دریافت ثمن (وجه نقدی یا غیر نقدی ارزشمندی که در ازای موضوع معامله پرداخت می‌شود) موضوع معامله که در اینجا چای است را در اختیار خریدار قرار می‌دهد.

قرارداد خرید و فروش چای

نحوه نوشتن نمونه قرارداد فروش چای

در ادامه نکات مهم تنظیم قرارداد فروش چای را بررسی می‌کنیم. این نکات مطابق با قانون مدنی است:

اطلاعات و مشخصات طرفین

به طور کلی طرفین قرارداد فروش چای یعنی خریدار و فروشنده، شخص حقیقی (شخص انسانی) یا شخص حقوقی هستند (شرکت، کارخانه، تولیدی و …). اگر خریدار یا فروشنده شخص حقیقی باشد از اطلاعات و مشخصاتی مانند نام و نام‌ خانوادگی طرفین، نام پدر، شماره شناسنامه، شماره ملی، نشانی و تلفن استفاده می‌کنیم. اما اگر شخص حاضر در قرارداد، شخص حقوقی باشد، لازم است که از اطلاعات و مشخصاتی مانند نام شرکت، شماره ثبت، شماره اقتصادی، نشانی، تلفن، نام نماینده امضا کننده قرارداد و سمت ایشان نام برده شود.

نکته مهم در تنظیم اطلاعات و مشخصات طرفین، حضور نماینده یا وکیل طرفین است. اگر نماینده یا وکیل در زمان عقد قرارداد حاضر می‌شوند، باید مدرکی داشته باشند که نشان دهنده اجازه حق امضا از جانب شخص اصلی است و باید اطلاعات و مشخصات کاملی از نماینده یا وکیل، در متن قرارداد نوشته شود.

موضوع قرارداد فروش چای

موضوع نمونه قرارداد فروش چای همانطور که از عنوان نیز مشخص است، فروش چای است. در این بخش از قرارداد باید اطلاعات کاملی از نام چای، رنگ و جنس و ویژگی ظاهری و سایر مشخصات دیگر بیان شود. زمانی که مشخصات کاملی از چای مورد نظر در قرارداد نوشته شود، خریدار می‌داند که دقیقا چه چیزی خریده است و توقع دارد که محصول مورد نظر، چه ویژگی داشته باشد.

ثمن معامله و نحوه پرداخت آن در نمونه قرارداد خرید چای

ثمن معامله، همان مبلغ مشخصی است که خریدار باید در ازای خرید چای به فروشنده پرداخت کند. این مبلغ با توافق خریدار و فروشنده تعیین می‌شود. مبلغ مورد نظر در ازای هر کیلو چای تعیین می‌شود و با جمع میزان کلی محصول، رقمی برای کل چای مورد نظر تعیین می‌شود. نکته دارای اهمیت دیگر، نحوه پرداخت ثمن معامله است.

در این بخش از قرارداد، طرفین تعیین می‌کنند که در چه مراحلی و در چه تاریخ دقیقی، مبلغ مشخصی از طرف خریدار به فروشنده پرداخت می‌شود. پرداخت می‌تواند کلی یا مرحله‌ای باشد. لازم است که زمان دقیق پرداخت مشخص شود. طرفین قرارداد، بویژه خریدار، باید مطابق با توافق عمل کنند. اگر خریدار مبلغ را نپردازد یا با ایراداتی این کار را انجام دهد، فروشنده حق فسخ قرارداد یا حق مطالبه زیان و خسارت را دارد.

تعهدات طرفین در نمونه قرارداد خرید چای

در این بخش از قرارداد فروش چای باید تعهدات و وظایفی که طرفین نسبت به قرارداد دارند را مشخص کنید. مواردی که درباره نمونه قرارداد فروش چای نوشته می‌شود، باید از جانب طرفین انجام شود. اگر در انجام این تعهدات کوتاهی شود، امکان فسخ قرارداد یا مطالبه خسارت و زیان وجود دارد. البته ممکن است شرایطی ایجاد شود که مانع انجام تعهدات طرفین شود. اگر خریدار یا فروشنده بتوانند ثابت کنند که مانع ایجاد شده خارج از کنترل او بوده است، محکوم به پرداخت خسارت نخواهد شد. نکته بسیار مهم در بخش تعهدات این قرارداد این است که طرفین نمی‌توانند انتظار انجام تعهداتی را داشته باشند که نامشروع است.

مرجع حل اختلاف

مرجع حل اختلاف از موارد مهمی است که لازم است در نمونه قرارداد فروش چای درباره آن توضیح داده شود. مطابق با ماده ۴۵۴ و ۴۵۵ قانون آیین دادرسی مدنی ، طرفین یعنی خریدار و فروشنده می‌توانند مرجعی را به عنوان مرجع حل اختلاف تعیین کنند تا در صورت بروز خطا یا مشکل، میان آن‌ها داوری کند. مرجع حل اختلافی که تعیین می‌شود باید مورد توافق هر دو طرف باشد. اگر در متن قرارداد خود در خصوص مرجع حل اختلاف، اظهار نظر نکنید، باید به مراجع قضایی مراجعه شود مگر آنکه طرفین بعدا و در زمان بروز اختلاف، در خصوص داوری اختلاف خود به توافق برسند یعنی توافق کنند که داور، اختلافات آن‌ها را رفع کند.

در این صورت نیز بهتر است پیش از سپردن دعوای طرفین به داور منتخب، حتما این توافق، میان طرفین یعنی خریدار و فروشنده چای، مکتوب شود و به امضا و اثر انگشت آن‌ها برسد.

پیشنهاد ما

اگر تمایل دارید که برای معامله چای، یک قرارداد اختصاصی داشته باشید که با توجه به شرایط شما نوشته شده باشد، پیشنهاد می‌کنیم که با استفاده از خدمات تنظیم قرارداد ، مسئولیت نوشتن قرارداد مورد نظر خود را به تیم حقوقی رکلا بسپارید. متخصصان و مشاوران حقوقی رکلا، قرارداد مدنظرتان را مطابق با شرایط خاص شما تنظیم خواهند کرد.

علاوه براین، دریافت راهنمایی و مشاوره در این خصوص می‌تواند برای شما بسیار کاربردی باشد. برای گفتگو با وکلا و مشاوران حقوقی با تجربه نیز، می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی بهره ببرید.

قرارداد فروش چای (نقدی)

برای دریافت نمونه قرارداد فروش چای (نقدی) ، همین جا بزنید!

نمونه قرارداد فروش چای (نقدی)
دانلود نمونه قرارداد فروش چای (نقدی)

قرارداد فروش اقساطی چای

خریدار و فروشنده چایی برای مکتوب کردن معامله خود، می‌توانند این قرارداد را تهیه و امضا کنند. در این نمونه قرارداد، شرایط پرداخت اقساطی چایی لحاظ شده است.

نمونه قرارداد فروش اقساطی چای
دانلود نمونه قرارداد فروش اقساطی چای
سما سلیمانی
«سما» کارشناس کنترل کیفیت محتوا در تیم تحریریه رکلا، روانشناس و مولف مباحث مرتبط با امور قراردادها و به صورت روزانه و مستقیم با کاربران رکلا در حال گفتگو و رایزنی است.
ثبت نظر یا سوال
star star star star star
نظرات