قرارداد پارکت ، از قراردادهای اجرای تجهیزات ساختمان و یک نوع قرارداد پیمانکاری است. پارکت، چوبفرش یا کفپوش چوبی، لایههایی از جنس چوب هستند که برای نصب روی کف ساختمان استفاده میشوند. پارکتها را در مدلهای مختلف مانند پازلی، آجری، شطرنجی، بدون نقش، موازی و… روی سطوح و کف ساختمان نصب میکنند. پارکتها از کفپوشهایی است که به محض ورود به بازار بسیار در میان مردم طرفدار پیدا کرد و خواهان زیادی دارد. علاوه بر زیبایی و نمای دلچسبی که به خانه میدهند، از آن جهت که در نصب آن، از لاک و رنگ و چسب استفاده میشود، در مقابل مورایانه، آب و رطوبت مقاوم هستند و تایید مردم را گرفتهاند.
مالکهایی که تمایل دارند ملک خود را زیباتر کنند یا سازندگان ساختمان، همان اشخاصی هستند که تمایل دارند از این محصول استفاده کنند. برای شروع همکاری لازم است که قرارداد اجرای پارکت تنظیم و امضا شود.
قرارداد اجرای پارکت یا نمونه قرارداد پیمانکاری پارکت ، یک متن مکتوب رسمی یا غیر رسمی است که در آن، درباره چگونگی اجرای پارکت ساختمان برای پروژه مورد نظر، رابطه میان کارفرما و پیمانکار، شرایط خاص اجرای پروژه، مدت، حق الزحمه، تعهدات و موارد مهم دیگر توضیح داده میشود. در این قرارداد، یک طرف کارفرما است. یعنی یا مالک یا سازنده ساختمان است که سفارش پارکت کردن ساختمان را میدهد. طرف مقابل پیمانکار است که میپذیرد در ازای دریافت مبلغ مشخصی، اجرای پارکت را به عهده بگیرد. نمونه قرارداد پارکت یک سند معتبر قانونی است و در اختیار هر دو طرف قرار میگیرد. اگر اختلافی پیش بیاید یا شرایطی ایجاد شود که نیاز به مدرک معتبری برای اثبات این همکاری باشد، میتوانید به این قرارداد استناد کنید. در متن نمونه قرارداد پارکت ساختمان ، درباره حقوق متقابل پیمانکار و کارفرما صحبت میشود و قرارداد به نام هر دو طرف تنظیم میشود.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، قرارداد اجرای پارکت یک قرارداد پیمانکاری است. قرارداد پیمانکاری را براساس قانون مدنی تنظیم میکنند. قانون مدنی درباره این قبیل قراردادها از ماده 10 استفاده میکند. ماده 10 قانون مدنی میگوید: قراردادهای خصوصی به شرط رعایت قانون موجه هستند و ایرادی در تنظیم آنها وجود ندارد. براساس این ماده، محدودیتی در تنظیم قراردادهای خصوصی وجود ندارد. برای مثال اگر در تنظیم قرارداد اجرای پارکت به نکات قانونی توجه شود، هیچ ایرادی وجود نخواهد داشت و قرارداد کاملاً صحیح است. با استناد به ماده 10 قانون مدنی میتوانیم صحیح بودن نمونه قرارداد پارکت را مشخص کنیم.
نمونه قرارداد اجرای پارکت ساختمان ، یک قرارداد نامعین است. نامعین از این نظر که در متن قانون مدنی، به صورت صریح به آن اشاره نشده است. قراردادهایی که در قانون مدنی به صورت صریح به آنها اشاره نشده است را قرارداد نامعین میگویند. در قانون مدنی درباره چگونگی اجرای قراردادهای معین توضیحاتی وجود دارد ولی برای عقود نامعین، طرفین باید خودشان، حدود و قوانین و تعهدات را تنظیم کنند. به همین دلیل است که تنظیم قرارداد برای امور پیمانکاری بسیار دارای اهمیت است.
برای آشنایی بیشتر با قراردادهای نامعین و آگاهی از وجه تمایز آنها از انواع قرارداد معین ، پیشنهاد میکنیم روی عبارت مشخص شده بزنید و مقاله مربوط به قراردادهای معین را مطالعه کنید. مجموع این اطلاعات، به شما کمک میکند که ماهیت این دسته بندی از قراردادها را به خوبی بشناسید.
بدون شک از اهمیت نوشتن قرارداد آگاهی دارید. در این بخش از مطلب میخواهیم درباره یک نمونه قرارداد پارکت ساختمان صحبت کنیم. آگاهی از نحوه نوشتن و تنظیم آن به شما بسیار کمک میکند که برای امضای یک قرارداد بهتر تصمیم بگیرید و قراردادهای مهم را با دقت بیشتری امضا کنید. قرارداد باید نشان دهنده تمامی جنبههای پیمان کاری شما باشد و تمامی موارد را شامل شود.
مدت اجرای کفپوش پارکت را مشخص کنید. میتوانید به طور کلی یک تاریخ برای شروع و پایان پروژه در نظر بگیرید. این تاریخ را با اشاره به تاریخ دقیق روز، ماه و سال بنویسید. اگر پروژه نصب کفپوش پارکت مراحل مختلفی دارد، میتوانید برای اجرای پارکت هر مرحله یک زمان مشخص تعیین کنید. برای مثال ممکن است اجرای پارکت یک ساختمان 4 طبقه را به یک پیمانکار سپرده باشید. در این شرایط میتوانید برای اجرای پارکت هر طبقه، مدت خاصی تعیین کنید. بازه زمانی مشخص شده در متن قرارداد اعتبار بسیار زیادی دارید. پیمانکار موظف است که در این مدت، کار را تمام کند.
کارفرما میتواند در متن قرارداد به این موضوع اشاره کند که اگر پروژه در مدت مشخص شده به پایان نرسید، پیمانکار جریمه میشود. مبلغ جریمه را از پیش تعیین کنید و در متن قرارداد بنویسید. اجرای این جریمه به این صورت باشد که به ازای هر روز تاخیر در اتمام پروژه اجرای پارکت، پیمانکار مبلغی را بابت جریمه بپردازد. کارفرما میتواند به صورت مستقیم جریمه را از پیمانکار بگیرد یا از مبلغ اصلی قرارداد او کسر کند.
در این بخش از قرارداد درباره مبلغ توضیح بدهید. مبلغ یا حق الزحمه پیمانکار باید در متن قرارداد نوشته شود. پیمانکار و کارفرما باید از قبل با یکدیگر به توافق برسند و مبلغ مشخصی را در نظر داشته باشند. آن مبلغ را در متن قرارداد مینویسند و براساس آنچه توافق میکنند، کارفرما موظف به پرداخت حق الزحمه پیمانکار خواهد بود. مبلغ نمونه قرارداد پارکت به دو صورت تعیین میشود:
بعد از تعیین میزان حق الزحمه پیمانکار، لازم است که درباره نحوه پرداخت آن نیز توضیح دهید. نحوه پرداخت حق الزحمه با توافق کارفرما و پیمانکار به شکلها و روشهای مختلفی انجام میشود. اما به طور معمول، حق الزحمه را به صورت مرحلهای میپردازند. برای مثال:
کارفرما میتواند درصدی از مبلغ قرارداد را بابت حسن انجام کار نزد خود نگه دارد. این مبلغ نوعی ضمانت خواهد بود. بعد از تایید نهایی و تایید حسن انجام کار پیمانکار، کارفرما آن مبلغی را که نگه داشته است به پیمانکار پرداخت خواهد کرد.
کارفرما با حضور در قرارداد، دارای وظایف و تعهداتی میشود که باید به آنها عمل کند. در ادامه به مواردی از این وظایف و تعهدات اشاره میکنیم:
برای مثال به کادر قرمز رنگ تصویر زیر توجه کنید. این تصویر، بخشی از همین قرارداد است که توسط تیم حقوقی رکلا تنظیم شده است و در بخش نمونه قرارداد قرار دارد.
در مقابل، پیمانکار نیز دارای تعهداتی است که باید به آنها عمل کند. به بخشی از تعهدات و وظایف پیمانکار اشاره میکنیم:
تیم حقوقی رکلا، نمونه قرارداد پارکت را تنظیم کرده است. روی تصویر زیر بزنید و وارد توضیحات این قرارداد شوید. شما میتوانید این نمونه قرارداد را به سهولت در رکلا تهیه کنید.
اگر تمایل دارید که یک قرارداد اختصاصی با این موضوع داشته باشید، بهترین اقدام برای شما استفاده از خدمات تنظیم قرارداد است. علاوه براین، سرویس مشاوره حقوقی تلفنی نیز میتواند به شما کمک کند که به سرعت پاسخ سوالات حقوقی خود را بیابید.