کار دندانپزشکی یکی از مشاغل پردرآمد اما در عین حال پیچیده و دشوار است. پزشکان برای کسب موفقیت در این حوزه، فارغ از دانش و تخصص زیاد، در اغلب مواقع به دستیارانی ماهر و حرفهای احتیاج دارند. در واقع، یک دندانپزشک، حتی اگر در کار خود از تجربه و مهارت زیادی نیز برخوردار باشد، باز هم به جهت پیچیدگیها و همچنین حساسیتهای موجود در این شغل، خود به تنهایی نمیتواند همه کارها را سامان دهد. از این رو به افرادی که معمولا به عنوان دستیار شناخته میشوند و دارای اطلاعات و شناختی لازم در این زمینه هستند، نیاز دارند. بنابراین از جمله پرسنل دندانپزشکی که نقش بسیار مهمی در بازدهی مطلوب کار یک دندانپزشک دارد، دستیار دندانپزشک است. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این شغل، اهمیت، کارآیی، وظایف و اختیارات افراد فعال در این حوزه را شرح میدهیم.
البته یادآوری این نکته نیز حائز اهمیت است که به کارگیری و استخدام دستیاران دندان پزشکی، بر اساس مقررات و مصوبات اداره کار انجام میشود و به همین جهت شاغلین این حوزه، قراردادهایی مطابق با قوانین کار خواهند داشت. از این رو حقوق و مزایای آنها نیز متناسب با استانداردهای تعریف شده در این قوانین، پرداخت خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر، میتوانید مقاله قرارداد دستیار دندانپزشک را مطالعه کنید. مطالعه این قرارداد، اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
دستیار دندانپزشکی فردی است که با گذراندن دورههای مربوطه و همچنین کسب مهارتهای لازم برای این شغل، در کلینیکها یا مطبهای دندانپزشکی استخدام میشود. یک دستیار، نقش ویژهای در نحوه عملکرد و کیفیت کار یک دندانپزشک دارد. در واقع، میتوان گفت تمام اقدامات مربوط به آماده کردن بیمار، فراهم کردن ابزارهای مورد نیاز پزشک، انجام دادن بخشی از فرآیند درمان و حتی در مواقعی، رسیدگی به امور دفتر و رزرو نوبت از جمله مسئولیتهای دستیار دندانپزشک است. بنابراین فعالیت در این زمینه، وابسته به اخذ مدرک مرتبط است.
لازم به ذکر است که استخدام نیروی متخصص برای این موقعیت شغلی، به واسطه امضای قرارداد کار انجام میشود.
از آنجا که محیط کاری این حرفه به گونهای است که شاغلین در آن به طور مداوم با بیمارانی مواجه میشوند که در اکثر مواقع، از حال جسمی خوبی برخوردار نیستند؛ بنابراین، تنها برخورداری از دانش و اطلاعات تخصصی در این حرفه، کافی نیست و اشخاصی که این حوزه کاری را انتخاب میکنند باید صبر و تحمل زیادی داشته باشند و بتوانند با مسالمت و مهربانی با بیماران رفتار کنند. این متخصصان باید بتوانند در صورت نیاز، راهنماییهای مناسبی به بیماران ارائه دهند.
به طور کلی میتوان گفت اصلیترین مهارتهای یک دستیار دندانپزشکی ، شامل موارد زیر میشود:
فعالیت در این زمینه، علاوه بر مهارتهای ذکر شده، به گواهی یا مدرک این حوزه نیز احتیاج دارد که معمولا افراد با گذراندن دورههای مربوطه که شامل دو بخش تئوری و عملی میشود، میتوانند به راحتی آن را دریافت کنند. به عبارت دیگر، این امکان برای تمام اشخاص با مدرک تحصیلی دیپلم فراهم است که با سپری کردن آموزشهای معین و کسب مدرک مورد نیاز، در این حیطه مشغول شوند. البته همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، شاغلین حرفه کمک دندانپزشکی، باید از دقت، نظم و صبر زیادی نیز برخوردار باشند.
اگرچه در بالا به صورت کلی به مسئولیتهای فردی که شغل دستیار دندانپزشک را به عنوان حوزه فعالیت خود انتخاب میکند، اشاره کردهایم اما برای اینکه دقیقتر با اختیارات و وظایف این حرفه آشنا شویم، در ادامه نیز به صورت تیتروار به مهمترین وظایف این شغل اشاره میکنیم:
شغل دستیار دندانپزشکی همچون اغلب مشاغل دیگر نیازمند کسب مهارتها و تخصص مرتبط است. در صورت علاقمند بودن به این حوزه، میتوانید فارغ از رشته دانشگاهی خود، برای اخذ مدرک آن، دورههای آموزشی بگذرانید و با مطالعه تجربیات افراد موفق این حوزه، برای فعالیت در این کار آماده شوید. همچنین، آگاهی از نکات حقوقی این موقعیت شغلی نیز باعث میشود که با شناخت کامل، یک محیط کاری مناسب را انتخاب کنید. برای این منظور میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید. البته توجه داشته باشید که در رکلا، این شرایط نیز برای شما فراهم است که تنظیم قرارداد اختصاصی خود را به کارشناسان مجرب ما بسپارید.