لایحه تهدید به مرگ یکی از انواع لایحه تهدید است که فرد برای حفظ جان خود و خانوادهاش، به دادگاه تقدیم میکند. تهدید به مرگ، معمولا اکراه شخص مورد تهدید را به همراه دارد. اکراه به معنی آن است که فردی به انگیزه کسب مال یا انجام عملی غیر قانونی، دیگری را وادار به انجام کاری کند. در این حالت فرد از ترس جان خود و خانوادهاش خواسته مورد نظر فرد تهدیدکننده را انجام میدهد.
تهدید به مرگ میتواند به دلیل وجود مالی باشد که شخص تهدید کننده به دنبال کسب آن است یا میتواند به دلیل خواسته غیرقانونی باشد که فرد تهدید کننده از دیگران دارد. لایحه تهدید به مرگ یکی از مهمترین موضوعات جرم تهدید است. در واقع بسیاری از لایحههای مربوط به جرم تهدید، درباره تهدید به مرگ است.
در جرم تهدید به مرگ، صرف نظر از اینکه تهدیدکننده چه تقاضایی دارد، ماهیت تقاضا یا درخواست، باید غیرقانونی باشد. به عنوان مثال ممکن است شخص تهدید کننده به دیگری بگوید: اگر ماشین خود را به من ندهی فرزند تو را میکشم. فردی که خود یا خانوادهاش تهدید به مرگ شدهاند، با تنظیم لایحه تهدید به مرگ از دادگاه تقاضا میکند تا فرد تهدیدکننده برابر قانون محاکمه و در نتیجه مجازات شود.
ممکن است لایحه تهدید به مرگ زمانی تنظیم شود که شخصی، دیگری را در فضای مجازی، تهدید به مرگ کند، به این صورت که تهدید کننده، در یکی از شبکههای اجتماعی، این شخص را مورد خطاب قرار داده و او را به مرگ خود یا عزیزانش تهدید کند.
از جهت تعیین مجازات، تهدید به مرگ در فضای مجازی هیچ تفاوتی با تهدید حضوری ندارد. همچنین ممکن است یک شخص، با تماس تلفنی یا ارسال پیامک، فردی را به مرگ تهدید کند. در این حالت نیز جرم تهدید به مرگ تحقق یافته است. شخصی که به دلیل این تهدیدها دچار نگرانی و ترس شده، با نوشتن لایحه تهدید به مرگ و تقدیم آن به دادگاه، آرامش را به خود و خانوادهاش بر میگرداند. زیرا در این شرایط خود را در پناه و حمایت قانون میبیند.
به دلیل آنکه جرم موضوع لایحه تهدید به مرگ جنبه خصوصی دارد، در صورتی که فردی دیگری را به مرگ تهدید کند ولی بعد از مدتی میان آنها صلح و سازش ایجاد شود یا شخص تهدید کننده رضایت دیگری را جلب کند، رسیدگی در هر مرحلهای که باشد متوقف میشود، زیرا جرم تهدید به مرگ، از جرائم قابل گذشت است.
البته تهدید به مرگ در صورتی که در میان مردم و با سلاح انجام شود، ممکن است عنوان محاربه به خود بگیرد. در این حالت علاوه بر جنبه خصوصی، جنبه عمومی نیز وجود دارد. در اینجا با فرد مجرم مطابق مقررات محاربه برخورد میشود.
فردی که به جهت تهدید به مرگ خود و عزیزانش دچار هراس و نگرانی شده است با تنظیم لایحه تهدید به مرگ و تقدیم آن به دادگاه از قاضی تقاضا میکند که به خواسته او رسیدگی کند. همچنین شخص از قاضی تقاضا میکند که از وقوع حوادث احتمالی آینده جلوگیری کند. تهدید به مرگ میتواند سبب شود که فرد تهدید کننده به حبس یا شلاق محکوم شود.
در قانون مجازات اسلامی برای جرایم مجازاتی تعیین شده است. مطابق ماده ۶۶۹ این قانون، متهم به حبس از ۱ ماه تا 1 سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه یا هر ۲ مجازات محکوم خواهد شد. بر اساس قانون این جرم قابل گذشت است. یعنی پیگیری و شکایت علیه متهم توسط شاکی صورت میگیرد. اگر شاکی علیه متهم شکایت نکند، او مجازات نخواهد شد. در صورتی که شاکی به او رضایت دهد و از او گذشت کند، دادرسی و مجازات متوقف میشود.
جرم تهدید به مرگ از جرایمی محسوب میشود که در فضای مجازی نیز قابل تحقق است. این جرم با ارسال پیامک تهدیدآمیز یا ارسال متن، کلیپ یا فایل صوتی تهدیدآمیز در فضای مجازی نیز محقق میشود.
فردی را در نظر بگیرید که از طریق فضای مجازی، دیگران را به مرگ تهدید میکند. ممکن است او این کار را با ارسال یک فایل صوتی تهدیدآمیز انجام دهد. در این حالت شخصی که از این طریق به مرگ، تهدید شده است، میتواند علیه مرتکب شکایت کند. او میتواند با تنظیم و تقدیم لایحه، اظهارات خود را به صورت کتبی به دادگاه کیفری دو ارائه دهد.
شما میتوانید تنظیم لایحه تهدید به مرگ خود را به ما بسپارید. برای تنظیم لایحه ، بر روی لینک قبل بزنید. همچنین تیم حقوقی رکلا افتخار دارد که برای پاسخگویی به کلیه پرسشهای حقوقی در زمینه انواع لوایح و قراردادها، خدمات مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل را در اختیار شما قرار دهد. بنابراین برای دستیابی به پاسخ سوالات حقوقی خود، میتوانید لینک تعیین شده برای این دسته از خدمات حقوقی را انتخاب کنید.